Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1524550 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #5325 на: 15 Август 2017, 20:47:49 pm »
Го изгубив лисчето за граница со Грција. Даваат ново на граница или да си испечатам сам? Прават проблеми грци на граница за изгубено ?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
На шурата му правеа проблем при влез во Гејленд од Љунгаленд.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #5326 на: 15 Август 2017, 21:55:56 pm »
Што проблеми му правеле и на која грацина ? Ние ке одиме преку Битола. Инаку може тој лист сам да си го испечатам ?

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #5327 на: 15 Август 2017, 21:59:02 pm »
На влегување немаш никаков проблем. Ќе ти дадат нов лист.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #5328 на: 15 Август 2017, 22:03:01 pm »
Па немаат на секој премин испечатено. Пред неколку години бев за Грција преку Бугарија и тоа не преку Петрич-Кулата, туку кога се пушташ на југ од Гоце Делчев према Драма.

Грчкиот полицаец викаше Листакис Охи, Охи, Скопја, бла бла. Па после десетина-петнаесет минути најде од некаде (или го испечати) па завршивме работа.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #5329 на: 15 Август 2017, 22:17:08 pm »
На влегување немаш никаков проблем. Ќе ти дадат нов лист.
Не е точно, јас така правев секогаш т е еднаш годишно нов лист и сега ми вика кај ти е стариот лист ама среќа имав нов пасош и му викам нов пасош нов лист.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #5330 на: 15 Август 2017, 22:19:56 pm »
А добро, каква е процедурата за тие што никогаш не биле у Грција откако постојат тие ливчињата..?

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #5331 на: 15 Август 2017, 22:36:41 pm »
Абе имате на самата граница  пакети со листови  си зимате и тоа е тоа....

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
« Одговори #5332 на: 15 Август 2017, 23:07:35 pm »
На меџитлија Битола, само му ги даваш пасошите на грчкиот тиквар и тој пополнува се, па ти ги враќа пасошите, со се пополнетите ливчина.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #5333 на: 16 Август 2017, 08:09:10 am »
Зависи, некои ќе те натераат ти да си го пополниш, а можи и да ти мрчи каде ти е ливчето aко го имаш заборавено или изгубено, и трето можи да ти мрчи и за пополнето ливче оти не го носиш да ти го захефта со новото.

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #5334 на: 16 Август 2017, 08:37:52 am »
На меџитлија Битола, само му ги даваш пасошите на грчкиот тиквар и тој пополнува се, па ти ги враќа пасошите, со се пополнетите ливчина.

Мене па тој тикварот не сакаше ни пенкало да ми даде да пополнам, а не па тој да ми пополни.Изгледа зависи на кој ќе се налета и како е расположен.

Јас откако ме задржаа во полиција на аеродром во Солун заради идиотите од Меџитлија, без спремно и проверено ливче не поминувам.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #5335 на: 16 Август 2017, 09:22:38 am »

Мене па тој тикварот не сакаше ни пенкало да ми даде да пополнам, а не па тој да ми пополни.Изгледа зависи на кој ќе се налета и како е расположен.

Јас откако ме задржаа во полиција на аеродром во Солун заради идиотите од Меџитлија, без спремно и проверено ливче не поминувам.

И мене на аеродром во Солун ми имаат барано печат да покажам како сум влегол во Грција. Така да ако патувате од Солун со авион кон друга дестинација, обавезно на влез во ГР да им барате да ви удрат печат.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #5336 на: 16 Август 2017, 14:11:36 pm »
Не праат проблем, само мрчат ...

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #5337 на: 16 Август 2017, 14:24:56 pm »
Ѓупска стока се. Каде и да се во ЕУ, иста ѓупска стока се.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #5338 на: 16 Август 2017, 15:05:57 pm »
Само ние сме најпоштен, најљубезен и најмирољубив народ. Сите други се ѓупци, што уствари е и очигледно кога ќе ги споредиш двете земји. :)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #5339 на: 16 Август 2017, 15:27:49 pm »
Милам дека сте свесни дека е тоа фалцификување на (некој вид) пата исправа или виза.... и какви се законските последици од таква злоупотреба ?

Листот што го добиваш од грците на граница не е никаков валиден документ. Нема печат, нити потпис од релеватна грчка институција.

Скенираната копија испечатена на принтер има полноправна валиндост како и листот што ќе го отпечатиш дома.

Листот што го има на граничниот премин Богородица, не е во потполно исто со листот што го има на граничниот премин Дојран. Хартијата е различна, не е печатен на офсет печат.

Така да принтајте го фајлот од линкот и не му ја мислете многу.

Фајлот е хостиран кај мене на дропбокс и до сега има околу 12500 симнувања. Во последните 3 недели е симнат 1800 пати.

КЛИК ТУКА ЗА ЛИСТОТ

Nema nikoj negativno iskustvo so lifcevo??Denojve planiram da go ispecatap koristam liFcevo , vo Turcija sum na odmor i segde imaat interesni turi na bliskite Grcki ostrovi ...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.