Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1527533 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #5145 на: 17 Јули 2017, 10:40:40 am »
Ако не ти е спуштена колата или претоварена се оди до агиофили камења и дупки има големи ама последниот дел е асфлатиран до паркинг, не се плаќаше лани,
а најмал проблем е од паркинг до плажа, луѓето одеа од град до плажа пешки 20-25минути, јас на половина пат ја оставив под сенка оти не знаев како е таму да не видам зорт за бегање.

Полошо беше порто катсики со тесниот асфалтиран пат, убави линии направив од тие шипјето при разминување со други коли.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #5146 на: 17 Јули 2017, 14:11:32 pm »
Фала на информација планирам да тргнам понеделнички за да ја утнам гужвата на граница (се надевам дека ќе нема како за викенд гужва)на одмори претежно се идело грчка и црна гора сеа сакаме и албанија да ја видиме, сакам прав одмор журки такви работи не ми требаат (пензионерски сум настроен :)) валда патот на круз контрол нема толку да ме замара иначе планирам да одам по овој пат (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Јас лани бев и да не се повторувам со Казан, баш е така како што кажа. Инаку би те советувал преку битола да идеш.

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
« Одговори #5147 на: 17 Јули 2017, 14:47:39 pm »
Фала на информација планирам да тргнам понеделнички за да ја утнам гужвата на граница (се надевам дека ќе нема како за викенд гужва)на одмори претежно се идело грчка и црна гора сеа сакаме и албанија да ја видиме, сакам прав одмор журки такви работи не ми требаат (пензионерски сум настроен :)) валда патот на круз контрол нема толку да ме замара иначе планирам да одам по овој пат (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Јас лани бев и да не се повторувам со Казан, баш е така како што кажа. Инаку би те советувал преку битола да идеш.
И јас би те советувал да одиш преку Битола.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #5148 на: 17 Јули 2017, 15:15:40 pm »
Koga davate soveti, dali bi trebalo nekako da se potkrepeni so pricina zosto e bolje preku Bitola?

Druga stvar, prasanje koe moze da se preformulira vo sovet za site nezeneti mladi lugje ovde, zosto si gi trosite odmorite i godinite/mladosta po Grcija, pred se Halkidiki, Paralia i slicno. Koga ke imate bebenca i decinja sto mislite kade ke idete?
20 do 30 godisni single spored mene ne bi trebalo da razmisluvaat za aranzmani preku agencija od 7 ili 9 dena vo najbliskite Grcki mesta. Grcija ima eden kup ostrovi, bi razbral i opravdal Krit, Rodos, Santorini... za kade ima letovi od Solun za po 19eur vo pravec ako se znae koga da se kupuva. Vo kamp tamu i ete ekstra odmor za mladi za malku pari. E sega kamp bilo, epa 25 godini ako imas bolje e kamp na Rodos odkolku "studio" vo Leptokaria ili Hanioti.
Potoa wizzair/ryanair, sto mora na more. Za banjanje moze dva produzeni vikenda do Grcija za banjanje, isto kako 7 dena preku agencija. Hostel vo bilo koj grad niz Evropa ne e poskap od soba na Kasandra vo Avgust.
Nacini za eftini patuvanja ima, samo dali sakas da vidis i iskusis nesto razlicno i novo sekoj pat. Ili klasika Grcija so Balkanci.

Da ne zboram za tie sto mozat da si dozvolat malku poveke da platat, sega koga i Qatar pocna da leta od Skopje, ima letovi za Thailand za po 350eur, Bali za 400eur. Tamu koga ke stignes e poeftino od Grcija nekolkukratno. Toa moze da se dozivee na mladi ili stari godini, jas pre bi na mladi.
« Последно менување: 17 Јули 2017, 15:20:56 pm ogledalo »

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #5149 на: 17 Јули 2017, 15:19:54 pm »
Кај ќе идеш на одмор?
- На Малдиви. Ти?
Во Дојран.
- Па најубаво...

;D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #5150 на: 17 Јули 2017, 15:28:19 pm »
Во Охрид
-На таа пара.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #5151 на: 17 Јули 2017, 16:13:50 pm »

kujznae dali e fotkava od tamu ili ovije kao po obicaj lazat za da se cita...

http://emagazin.mk/vesti/vest/37762?title=vtoriot-krak-na-halkidiki-poplaven
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #5152 на: 17 Јули 2017, 16:29:08 pm »
Koga davate soveti, dali bi trebalo nekako da se potkrepeni so pricina zosto e bolje preku Bitola?

Druga stvar, prasanje koe moze da se preformulira vo sovet za site nezeneti mladi lugje ovde, zosto si gi trosite odmorite i godinite/mladosta po Grcija, pred se Halkidiki, Paralia i slicno. Koga ke imate bebenca i decinja sto mislite kade ke idete?
20 do 30 godisni single spored mene ne bi trebalo da razmisluvaat za aranzmani preku agencija od 7 ili 9 dena vo najbliskite Grcki mesta. Grcija ima eden kup ostrovi, bi razbral i opravdal Krit, Rodos, Santorini... za kade ima letovi od Solun za po 19eur vo pravec ako se znae koga da se kupuva. Vo kamp tamu i ete ekstra odmor za mladi za malku pari. E sega kamp bilo, epa 25 godini ako imas bolje e kamp na Rodos odkolku "studio" vo Leptokaria ili Hanioti.
Potoa wizzair/ryanair, sto mora na more. Za banjanje moze dva produzeni vikenda do Grcija za banjanje, isto kako 7 dena preku agencija. Hostel vo bilo koj grad niz Evropa ne e poskap od soba na Kasandra vo Avgust.
Nacini za eftini patuvanja ima, samo dali sakas da vidis i iskusis nesto razlicno i novo sekoj pat. Ili klasika Grcija so Balkanci.

Da ne zboram za tie sto mozat da si dozvolat malku poveke da platat, sega koga i Qatar pocna da leta od Skopje, ima letovi za Thailand za po 350eur, Bali za 400eur. Tamu koga ke stignes e poeftino od Grcija nekolkukratno. Toa moze da se dozivee na mladi ili stari godini, jas pre bi na mladi.

само кај нас децата представуваат терет и после деца нема веќе живот

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #5153 на: 17 Јули 2017, 16:58:21 pm »

Нормално кога на 30годишен вол мајка му му дава да си обуе чорапи, или му облекува дуксер да не измрзне срцето мајкино. Па кога ќе му се родат дечиња, баба ќе ги чува, сонцето мајкино да може да одмори и недај Боже да се напне. Оти е убав он на мајка.  :)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #5154 на: 18 Јули 2017, 08:08:46 am »
Ова со децава имаше ист муабет од еден член (да не кодошам сеа ;D) дека биле најголема пречка па сакале сега да прошетаат со жена му додека нема да дојдат децата.

Ј
Е
З
И
В
О.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #5155 на: 18 Јули 2017, 08:19:58 am »
Ти @ogledalo арно размислуваш ама реалноста е друга, на краците со 200-250евреи можиш да поминиш една недела со агенција и за ништо да не се замараш, ама за Родос ти требаат минимум 400евра. Тој што можи и сака, оди и на родос и на крит и санторини, секаде има македонци во моментов, сељак подалеку од лептокарија не гледа, оти 4 евра се 4 пива кај нас не едно во грција, тој на таков одмор не сака.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #5156 на: 18 Јули 2017, 08:41:47 am »

kujznae dali e fotkava od tamu ili ovije kao po obicaj lazat za da se cita...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

http://emagazin.mk/vesti/vest/37762?title=vtoriot-krak-na-halkidiki-poplaven
del od vtoriot krak e pod voda grcive tuka placat na veliko inaku jas sum vo sarti na drugata strana na krakot i tuka vrnese no ne bese tolku strasno a sega vo momentov puka sonce

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #5157 на: 18 Јули 2017, 10:29:23 am »

Pa samo kaj nas standardot e takov da retko retko koj moze da si dozvoli da seta po Evropa so dve deca. Uste poretko da odi von Evropa i plakja samo za avio karti 4 pati po 350-400 eur. Koga si sam plakjas hostel, koga si so deca treba mnogu da se oprcis za smestaj, pa sladoledi pa sokcinja i milion drugi raboti. Patuvanjeto ke te fati poveke od x4 pati poskapo.
I jas sega nemozam da si dozvolam takvi raboti, za normalen narod vo MK "decata pretstavuvaat teret" bidejki sme siromastija.

Ти @ogledalo арно размислуваш ама реалноста е друга, на краците со 200-250евреи можиш да поминиш една недела со агенција и за ништо да не се замараш, ама за Родос ти требаат минимум 400евра. Тој што можи и сака, оди и на родос и на крит и санторини, секаде има македонци во моментов, сељак подалеку од лептокарија не гледа, оти 4 евра се 4 пива кај нас не едно во грција, тој на таков одмор не сака.

Seljaci vo MK ima na toni. Poprost narod (generalno zboram) retko se naogja. :)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #5158 на: 18 Јули 2017, 11:38:52 am »
Мој пријател одмор во Крани со 2 деца го чинеше околу 50,000 денари.
Јас со сопругата потрошив помалку на многу одмори надвор од Македонија.

Децата не можам да ги гледам како пречка, никако! Но факт е дека чини повеќе, можеби и повеќе од дупло.
Е сега, кој колку има и колку може. Можеш да се наштимаш и да поминеш по скромно. А можеш и да се расштимаш  ;)

Сељаци во МК..... Има такви кои ги дефинирате како такви. За мене тие се повеќе Македонци одколку сељаци, од причина што таква е воглавно и Македонија како општество. Толку понудила за еволуција, толку се еволуирало. КеНбриЧ...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #5159 на: 18 Јули 2017, 11:40:21 am »
И дома да седиш 10 дена може да те кошта 1000евра ако се понашаш така.