Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1528457 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #4980 на: 31 Мај 2017, 10:56:04 am »
Edno vozilo dvajca patnici okolu 25eur, ahtungot me akna 250eur bilo vo dva pravci c c c c

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #4981 на: 31 Мај 2017, 11:04:08 am »
не си селектирал добро, вкупно 258еур за една кола и двајца патници

истото е до лани кога ја се информирав

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #4982 на: 31 Мај 2017, 11:07:29 am »
Многу пари.... ќе си одам лефкада

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #4983 на: 31 Мај 2017, 11:12:34 am »

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #4984 на: 31 Мај 2017, 11:13:35 am »
Edno vozilo dvajca patnici okolu 25eur, ahtungot me akna 250eur bilo vo dva pravci c c c c

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ahtungot sekogas kazuva na mesto ama ne znae da se ligavi pa zatoa ne e omilen megu clenovite

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #4985 на: 31 Мај 2017, 13:39:39 pm »
Ти, кими македонски, делумно ван и уште еден- двајца преку сила. Тие сте.  ;D

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #4986 на: 02 Јуни 2017, 11:10:32 am »
Некој искуство со Шпанија? Палма Де Мајорка или Тенерифе?

Каков одмор планираш?
Раат или забава?

Мајорка е супер, ама баш во Палма не би ти препорачал освен ако не љубиш журки и гужви на плажа. Западниот дел од островот се високи планини, има ресорти ама во главно од висока (скапа класа). Источниот дел на островот е убав, многу помалку гужва од Палма и југот, има убави мали карпести плажи (пар се гласани и во топ10 светски плажи, S’Amarador посебно вреди да се види. Северниот дел е супер, посебно заливот на Алкудија. Прекрасна километарски долга плажа со ситен песок, чиста и топла вода пошто долго се влегува за во подлабоко. Измислено за деца ако ги имаш. Нема големи гужви, пошто плажата е огромна, а во вода уште помалку пошто долго се оди за во длабокото. Јас таму по цели денови не излегував од вода, жена ми мораша да доаѓа да ми носи нови лименки пиво.  :)
Гледав и за летово, само цените се рипнати во однос на пред 3 години.

Тенерифе не сум бил. На Канарските острови сакам да одам и планирав, ама ме предомисли Зика вирусот - барем неколку години тоа ќе биде аут за мене.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #4987 на: 02 Јуни 2017, 11:26:15 am »
Меден месец барам :) Планираме август и ако е како што кажуваш не ми звучи добро...

Меден месец...? Ооо - ај со среќа.  :)
Јас баш на меден месец бев таму, и супер си поминав. Само бегај од Палма, иди на север на Алкудија. И подобро во Септември, во Август е премногу жешко (жешко беше и на крај од Септември). Oд сесрце препорачувам да ја честиш госпоѓата неколку денови ол-инклузив во Иберостар комплексот, вреди за сите пари, и повеќе од тоа:
https://www.iberostar.com/en/hotels/majorca/iberostar-club-cala-barca
Местото е прекрасно, на литица од големи карпи, видикот е неверојатен посебно на изгрејсонце. Услугата топ, а храната... Храната е неверојатна. Кујната има десетици и дестици најразлични јадења секој оброк, во средината има кујнски остров каде десетина шефови спремаат специјалитети во живо. Всушност тоа е главната кујна, има неколку ресторани со разни кујни (се е вклучено). Изборот од пијачки е супер, посебно од жестоките, единствено од пива има слаб избор.
Само пази, повеќе од 3-4 денови такво јадење и пиење тешко се издржува. ;)

Шпанците си имаат добар автобуски превоз насекаде низ островот, има сајт со распореди на автобуси.
Ако ти требаат други совети - не се либи да прашаш.  :)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #4988 на: 02 Јуни 2017, 21:14:13 pm »
Фала на одлично инфо! Ко за беља баш за Август имаме денови земено, друг период е многу тешко да искомбинираме. Планирам да отидам како човек во хотел со јадење и пиење. Не сакам балканското да не знам што да доручкувам кога ќе станам. Знам дека си кошта пари и спремен сум да одвојам, нормално во граници на нормалноста.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #4989 на: 04 Јуни 2017, 14:32:14 pm »
Дечки како е со паркинг во Агиос Никитас? Имам две опции:

Едната е да бидеме во Агиос никитас без сопствен паркинг па колата треба да седи паркирана на улица па сакав да прашам дали е безбедно да седи така?

Втората опција е да бидеме на 2км од Агиос никитас со сопствен паркинг ама за секаде ќе ни треба колата па и до агиос никитас.

Друго нешто што треба да се посети ако може некој да пише во кратки црти? Ќе се оди од 15ти јуни или 22ри јуни.

Фала однапред  :)

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #4990 на: 04 Јуни 2017, 15:44:19 pm »
Дечки како е со паркинг во Агиос Никитас? Имам две опции:

Едната е да бидеме во Агиос никитас без сопствен паркинг па колата треба да седи паркирана на улица па сакав да прашам дали е безбедно да седи така?

Втората опција е да бидеме на 2км од Агиос никитас со сопствен паркинг ама за секаде ќе ни треба колата па и до агиос никитас.

Друго нешто што треба да се посети ако може некој да пише во кратки црти? Ќе се оди од 15ти јуни или 22ри јуни.

Фала однапред  :)

Подобро ти е во Агиос Никитас, немаш проблем со безбедност бидејќи таму сете ги паркираат колите на главната улица, и ти е меѓу подобите локациски места на Лефкада.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #4991 на: 05 Јуни 2017, 10:46:51 am »
+ /- за Afytos?

На слики ми делува добро.
Најмногу ме интересира е да не одам 3 километра за нивото до папок да ми стигне  :)

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
« Одговори #4992 на: 05 Јуни 2017, 10:50:01 am »
Delfino Beach Hotel - Mola Kaliva да не бил некој ? Се мислам да му ја тркнам малку до таму, таман за со деца изгледа.
New blood of old school

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #4993 на: 05 Јуни 2017, 13:05:53 pm »
Пред две години бев во Мола Калива во Вила Мариа и за со деца е таман, плажата онака ама водата екстра.

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517
« Одговори #4994 на: 09 Јуни 2017, 17:12:59 pm »
Некој да ми каже збор два за Парга? Што да се посети каде да се прошета?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk