Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1527380 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #4950 на: 25 Мај 2017, 11:13:32 am »
У недела се пере кола после се гледа формула па се пече скара ...  8)

Каква матка какво водно какве си пичке мајчине .,.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4951 на: 25 Мај 2017, 11:14:24 am »
У недела се пере кола после се гледа формула па се пече скара ...  8)

Формула на гладен стомак? Свашта!

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #4952 на: 25 Мај 2017, 11:15:11 am »
После 5 работни дена поминати во 4 зида во канцеларија од 9 до 5, од кои 3 пати во неделата поминати во теретана од 8 до 10, и по некоја свирка/проба измеѓу....во сабота и/или недела МОРАМ да одам некаде на отворен воздух, меѓу народ различен од оној кој ми е секој ден пред очи и кој ќе ми биде пред очи пак од понеделник.

Не зборам за шетање или акање по планини кое дополнително ќе ме умори, туку баш кулирање, седење, јадење, пиење со лепша половина и/или блиско друштво додека малово си игра...али онака целодневна од 12 до 19 на отворен простор ( Кеј, Белви, Велешко...)..

И вчера истото го направив...
Ич..

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #4953 на: 25 Мај 2017, 12:02:23 pm »
Некој искуство со Шпанија? Палма Де Мајорка или Тенерифе?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #4954 на: 25 Мај 2017, 12:12:06 pm »
Кога ќе почнат и деца да плачат и нема каде да избегаш...

Тоа па, тоа па.. ;D

Неповрзано, али никад не ми се свиѓал оној притисокот „мора нешто да се прави.“

„Викенд е, мора нешто да се прави.“ Чекајте бре луѓе, душа ми излегла неделава, едвај чекам викенд за да можам ништо да не праам. Или па „ај нешто да правиме, да не пропадне денот.“ И отишле на Матка. Односно, отишле на Матка пошто она го натерала. Иначе кој нормален човек иде на Матка?

Хмм, пред некоја недела јас им кажав „ај да одиме на Матка“ на моине.... Изгледа сам ненормалан! :D  Инаку се согласувам. Проблемот повеќе е кај оние што живеат по станови отколку по куќи. Јас во куќа преку викенд не седам затворен, или сум околу кола и гаража, или околу дворче ор самтинг, или доволно е само во двор што седам и пијам кафе... Не мора некаде да одам за да ми биде убаво и да бидам надвор.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #4955 на: 25 Мај 2017, 12:14:22 pm »
Јас одам на крапски риболов на 2-3 дена еднаш во месецот и сум мирен за викенд :D
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Dando

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 339
« Одговори #4956 на: 25 Мај 2017, 12:20:45 pm »
Бев на Палма 2015 Септември втора половина, не е лошо, зависи што бараш и што те интересира. Млада Бугарка што живее на Палма ни кажа дека во топ сезона (Јули-Август) врие деца, журки 24/7, пијани, повраќаници, заспани на сите страни преку цел ден и ноќ (налик Ибица). Цени по маркети скопски, ресторани и кафичи грчки(цени). Во глобала ново искуство од кое не сум импресиониран, ама не е лошо да се посети.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #4957 на: 25 Мај 2017, 12:22:12 pm »
Јас одам на крапски риболов на 2-3 дена еднаш во месецот и сум мирен за викенд :D
Кај го бркаш крапот? Јас не сум бил многу одамна по риба треба да се оди некој ден, али поима немам што се дешава со дозволи каде смее не смее.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен howitz

• Редовен
« Одговори #4958 на: 25 Мај 2017, 12:32:42 pm »
Кај го бркаш крапот? Јас не сум бил многу одамна по риба треба да се оди некој ден, али поима немам што се дешава со дозволи каде смее не смее.

Да ти кажам искрено, Берово, Велешко, Мавровица итн. али да бидам уште по искрен не сум бил оваа година во МК по риба, едноставно нема крап брат .. све е изловено, све е угинато од мрежари.
Идам строго на спортски риболов на приватни езера во Бугарија и во Македонија.
Од МК само на Гогомонд а БГ - Агов Дол, Берсин, Суки Лејк итн. :)

Чат пат и до Србија, си плаќам дневна на лице место и уживам без никој да ме замара како локал фраери или да ми галами на езеро.
Принцип Фати&Пушти.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #4959 на: 25 Мај 2017, 12:51:05 pm »
Бев на Палма 2015 Септември втора половина, не е лошо, зависи што бараш и што те интересира. Млада Бугарка што живее на Палма ни кажа дека во топ сезона (Јули-Август) врие деца, журки 24/7, пијани, повраќаници, заспани на сите страни преку цел ден и ноќ (налик Ибица). Цени по маркети скопски, ресторани и кафичи грчки(цени). Во глобала ново искуство од кое не сум импресиониран, ама не е лошо да се посети.
Меден месец барам :) Планираме август и ако е како што кажуваш не ми звучи добро...

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #4960 на: 25 Мај 2017, 12:56:22 pm »

Да ти кажам искрено, Берово, Велешко, Мавровица итн. али да бидам уште по искрен не сум бил оваа година во МК по риба, едноставно нема крап брат .. све е изловено, све е угинато од мрежари.

Чат пат и до Србија, си плаќам дневна на лице место и уживам без никој да ме замара како локал фраери или да ми галами на езеро.
Принцип Фати&Пушти.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Викај ако сакаш друштво ќе идеме со моја кола :D
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Dando

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 339
« Одговори #4961 на: 25 Мај 2017, 12:57:02 pm »
Меден месец барам :) Планираме август и ако е како што кажуваш не ми звучи добро...
Зависи што бараш и што те интересира. Ние бевме со Wizzair и Ryanair, мислам околу 450 евра не фати за двајца со еден чекиран багаж. Јас не би одел пак на исто место, можеби на Тенерифе иако патот убива, мразам авиони(2), аеродроми, чекање, редици.

Отсутен howitz

• Редовен
« Одговори #4962 на: 25 Мај 2017, 12:58:05 pm »

Принцип Фати&Пушти.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Викај ако сакаш друштво ќе идеме со моја кола :D

Важи, првиот пат ќе идеме со моја, дизелче за товарање :)) А следниот пат со твоја :D

Ако идам накај Гогомонд - има и кафанче таму ќе ти пишам, ќе искулираме со риби + муабет за ауто, сакаш соло сакаш со жени, you named it :D

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #4963 на: 25 Мај 2017, 12:59:52 pm »
Какви жени по риба бе идеш да одмориш глава алооо :D

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #4964 на: 25 Мај 2017, 13:07:03 pm »

Јас лани бев во Мајорка, поточно Cala D´or. Преубаво, а и ефтино. 1000еу Алл Инклузив, јади пиј колку сакаш за 2јца(на 1ви Септември)

Би ти препорачал, доколку одеш во Мајорка, да си земеш од новите фичиња, некоја мала количка и има преубави места. Плажи има на секој чекор.

https://imgur.com/a/5bb2d