Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1312840 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8872
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #4875 на: 29 Март 2017, 16:37:22 pm »
можам само институција да ти препорачам, а вака да се расправам без да ја сватиш поентата на муабетот немам намера

допиши и дали се става плин на нова кола

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #4876 на: 29 Март 2017, 16:52:14 pm »
Верувам дека таткото повеќе би го мислил и викал истото, ама чекај за некоја година, здравје, кога ке си земеш женичка, па живи здрави и деца мали, дали жена ти ке сака да ги оставе децата на некој и како ке испадне на крај :) 

Искрено, алал им вера на родители што одат така со мали деца на одмор. Јас немам деца, ама што слушам родители со мали деца, вика поарно на работа ке си одам, таму повеќе одморам отколку на одмор ;D

Мене ми имаат кажано луѓе што живеат во Шведска, дека таму сите се дрогираат, се шибаат мужи со мужи, и тие што возат бели BMW-ња се сите педеришта со тапија.

Јас само споделив што ми кажале иселеници во Шведска, а тоа не мора да значи дека си и ти еден од нив.

Јас само да ти потврдам дека се е точно, затоа пази кога видеш некој од Шведска со бело БМВ,  не му врти грб  ;D

БТВ. Почнавте да класифицирате луѓе што се иселија од Македонија? Браво.

Марче, немој така и штрумф имаше плин на неговата, па никому ништо, ете ја продаде :)

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #4877 на: 29 Март 2017, 17:01:10 pm »
можам само институција да ти препорачам, а вака да се расправам без да ја сватиш поентата на муабетот немам намера

допиши и дали се става плин на нова кола

за муабетот за институција...
Зини да ти кажу.

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #4878 на: 29 Март 2017, 17:14:55 pm »
Ме интересира некој што е бил во Бугарија на одмор да споделе, навистина имало многу бранови нонстоп или е некој период или пак е до местото?  Да се навратеме малце на темата.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8872
« Одговори #4879 на: 29 Март 2017, 17:30:20 pm »
за сурфање прашуваш или онака?

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10950
  • 430i
« Одговори #4880 на: 29 Март 2017, 17:47:03 pm »
Во Јелса на Хвар апартман е 30 евра од вечер. На Раб во Хрватска голем апартман за 4ца е 50 евра. Ако си бил на Хвар или на Раб ќе знаеш дека споредбата со Полихроно е невозможна.

Слична цена се апартманите и во Португалија, со базен и сите салтанати.

да не имаш при рака некој букмарк од Хрватска ?

Присутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1841
« Одговори #4881 на: 29 Март 2017, 19:34:20 pm »
@kalimero во кои апартмани одиш во Сивири и пиши некој контакт. Ја лани бев во Stathis а и годинава планирам, мада малце забегаваат со цени ~70€ за втора половина на јули.
Jas odam vo Castello, dva pati bev i vo Zefyros, ama mnogu e galama tamu. Za vo Juni plakjam po 45 evra.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #4882 на: 29 Март 2017, 22:40:01 pm »
Abe, znae nekoj za traektive u Grcija, kako se dvizat cenite, koga ima popusti, kade i kolku pred trganje e najdobro da se kupat karti?
Jas toa sto barav i najdov, konkretno za Skopelos, izgor traektot. Smestaj ima mnogu eftin, kraj na Juni po 25eur od soba, so ocenki na booking nad 8.5, no za traekt ispagja poveke deka ke kosta od smestajot i toa me odvrakja od odenje tamu. Iako imam slusnato deka dali do Krit ke odis ili do Skiatos (ili Skopelos vo slucajov) skoro isto kosta traekt.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1664
« Одговори #4883 на: 29 Март 2017, 23:31:19 pm »
Abe, znae nekoj za traektive u Grcija, kako se dvizat cenite, koga ima popusti, kade i kolku pred trganje e najdobro da se kupat karti?
Jas toa sto barav i najdov, konkretno za Skopelos, izgor traektot. Smestaj ima mnogu eftin, kraj na Juni po 25eur od soba, so ocenki na booking nad 8.5, no za traekt ispagja poveke deka ke kosta od smestajot i toa me odvrakja od odenje tamu. Iako imam slusnato deka dali do Krit ke odis ili do Skiatos (ili Skopelos vo slucajov) skoro isto kosta traekt.

Изгор е за Скијатос. Околу 250 еу, рачунај за Скопелос исто или поскапо. Патем, да не е скупо ферито, ја би можел цел живот само на Скијатос да летувам и око да не ми трепне.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #4884 на: 29 Март 2017, 23:57:07 pm »
Ме интересира некој што е бил во Бугарија на одмор да споделе, навистина имало многу бранови нонстоп или е некој период или пак е до местото?  Да се навратеме малце на темата.
svegjanite(pravite) ne idat vo bugarija. ne se rezili
ostaj bugarija za utepanite balkanci
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #4885 на: 30 Март 2017, 00:10:09 am »
Не ми е во план стриктно да одам од Шведска до таму специјално, ама ке одам до Нова Гора(или така нешто се викаше) што е во центарот на БГ, па исплаќа ли се да се оде до морето или не.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3061
« Одговори #4886 на: 30 Март 2017, 00:33:45 am »

Изгор е за Скијатос. Околу 250 еу, рачунај за Скопелос исто или поскапо. Патем, да не е скупо ферито, ја би можел цел живот само на Скијатос да летувам и око да не ми трепне.

Апсолутно. Двапати бев, и третпат радо би идел, само уште Крит ми остана од поголемите острови и да можам да удрам паралела, али ако не на I, на II ќе биде Скијатос сигурно. Блиску, мал, фантастични плажи и убава раја.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #4887 на: 30 Март 2017, 12:28:25 pm »
@kalimero во кои апартмани одиш во Сивири и пиши некој контакт. Ја лани бев во Stathis а и годинава планирам, мада малце забегаваат со цени ~70€ за втора половина на јули.
Jas odam vo Castello, dva pati bev i vo Zefyros, ama mnogu e galama tamu. Za vo Juni plakjam po 45 evra.

Супер е Кастело,али ми фати око Stathis хотелот од карши.
Кога уплаќав се беше зафатено таму.
Да не си бил?

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #4888 на: 30 Март 2017, 12:51:30 pm »
Во Јелса на Хвар апартман е 30 евра од вечер. На Раб во Хрватска голем апартман за 4ца е 50 евра. Ако си бил на Хвар или на Раб ќе знаеш дека споредбата со Полихроно е невозможна.

Слична цена се апартманите и во Португалија, со базен и сите салтанати.

да не имаш при рака некој букмарк од Хрватска ?

Трогир ти врши работа, поточно на Чиово, островото со плажите...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #4889 на: 30 Март 2017, 14:16:09 pm »
Немам никаков букмарк од Хрватска, можеби можам да најдам телефонски броеви од Раб и Јелса, на другите места кај што сум бил во Хрватска или биле на лице место, или преку некои хрватски сајтови, али ништо не сум зачувал.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.