Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1379388 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14176
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3990 на: 18 Јули 2015, 13:01:36 pm »
и како до плажа? а си заборавил нешто,па треба да се вратиш ? :)

Не прашувај :D

Повеќе шетам овде отколку на плажи. Иначе си има организирано автобуси. 1.2 евра те носи кај сакаш.

Само скали...скали...леле..мајко...

Во животот толку скали не сум качувал.

Пример паркингот ни е на 250 скали (двеста и педесет) од апартаманот. Е сеа биле паметни да направат лифт за торби :D ама не за луѓе.

Е сеа паркингот е на главниот пат. Ако сакаш да одиш на локалната плажа (која патем речено е катастрофа) што ми е „под“ апартманот изгледа вака

Nooo thank you :)

има една друга што уште не сум ја посетил а изгледа вака и малку е на другата страна од кај што сум

Ама па затоа имаш две плажи на Позитано

И успат налетуваш на

И Fornellio beach и си лежиш покрај Gwyneth Paltrow, Samuel L. Jackson, Magic Johnson...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3991 на: 18 Јули 2015, 16:09:35 pm »
^

Пушти и го на жена ти :D

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1531
Одг: Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3992 на: 18 Јули 2015, 16:47:15 pm »
А ако ме кара Коце што ти кажувам и на тебе... Хахахахахах

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Тоа е тоа :)

П.С: ваљда ќе се начекаме таму, па ќе пиеме едно клаберско пивце :)
Ke te tuzam

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3993 на: 18 Јули 2015, 17:06:24 pm »
А ако ме кара Коце што ти кажувам и на тебе... Хахахахахах

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Тоа е тоа :)

П.С: ваљда ќе се начекаме таму, па ќе пиеме едно клаберско пивце :)
Ke te tuzam

, nemoj zhivti ja :D
No turbo, no fun :)

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
« Одговори #3994 на: 20 Јули 2015, 13:36:48 pm »
Bidejkji odamna ne sum bil vo Dojran, kazete soveti kade treba da baram smestuvanje i na koja plazha treba da odam (odnosno do koja plazha blisku treba da bide smestuvanjeto). Mi doagjaat familija od stranstvo ne bile tuka nekolku godini, od Ohrid im e zdosadeno pa sakaat vo Dojran.

Potrebni kje mi bide smestuvanje za 8 lugje, vaka od sea kazano 2xdvokrevetni apartmani i eden trokreveten i za uste edno lice kje vidime shto kako. Dali nekoj ima da mi dade kontakt za smestuvanje vo Dojran.

Period, 0d 10 do 13 avgust

Fala Vi odnapred.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7685
  • Хорска Секција
« Одговори #3995 на: 20 Јули 2015, 15:10:45 pm »
Сеедно на која плажа ќе одиш, не можеш да се бањаш без чамец.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1531
« Одговори #3996 на: 20 Јули 2015, 15:29:13 pm »
Bidejkji odamna ne sum bil vo Dojran, kazete soveti kade treba da baram smestuvanje i na koja plazha treba da odam (odnosno do koja plazha blisku treba da bide smestuvanjeto). Mi doagjaat familija od stranstvo ne bile tuka nekolku godini, od Ohrid im e zdosadeno pa sakaat vo Dojran.

Potrebni kje mi bide smestuvanje za 8 lugje, vaka od sea kazano 2xdvokrevetni apartmani i eden trokreveten i za uste edno lice kje vidime shto kako. Dali nekoj ima da mi dade kontakt za smestuvanje vo Dojran.

Fala Vi odnapred.
А да си одиш пак во охрид :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14176
« Одговори #3997 на: 20 Јули 2015, 16:24:59 pm »

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
« Одговори #3998 на: 20 Јули 2015, 17:14:40 pm »

Fala Vi odnapred.
А да си одиш пак во охрид :)

Sega da sakav da odam za Ohrid, za tamu kje prasuvav a ne za vo Dojran .......

Отсутен acekovac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 199
« Одговори #3999 на: 20 Јули 2015, 23:05:57 pm »
Јас сум тргнат по јадранската магистрала... :)
Преку Косово, Албанија во Црна Гора и си почнав: Улцињ, Бар, Сутоморе, Будва (на Sea Dance Festival), Тиват... 
Моментално сум во Макарска, а планот ми е да се стигне до Венеција.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1902
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #4000 на: 20 Јули 2015, 23:26:51 pm »
Каков е патот преку Кососво до Црна гора  планирам до Сутоморе да одам ........

Отсутен kargh77

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 434
« Одговори #4001 на: 20 Јули 2015, 23:37:31 pm »
Еден ден Дојран... Двапати Паралија на еден ден...Еден викенд Неи Пори... Уште еден викенд некаде по Грција (нема да е пак Неи Пори) и толку ќе биде  за летово.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16734
  • Keep it 100
« Одговори #4002 на: 21 Јули 2015, 00:54:07 am »
Каков е патот преку Кососво до Црна гора  планирам до Сутоморе да одам ........

Најлошиот дел е од овој од Скопје до Урошевац, после тоа е малку подобар до уклувањето на автопат, а автопатот е одличен се до Рубик. После тоа е магистрален пат али сосема добар. И има на крај мал дел кај што се поминува над Улцињ за да не кружиш низ градот е тој е тесен пат.

Јас пред 2 дена се вратив од таму, инаку баш последните денови живна како што треба.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #4003 на: 21 Јули 2015, 01:43:08 am »
samo sto se vrativ od Crna Gora, setav od HercegNovi do Canj ... ovaa godina Crnogorcite se u "kriza" cenite gi zgolemile plazite ne se sredeni i prljavi se a uslugite namalile... na kraljicina plaza-Canj naprimer plakas cador 10 evra, kaj sto nemas vo cenata nisto, nema ni servis od restoranot amma mozes da ides sam sebe da si donesess vika :D
« Последно менување: 21 Јули 2015, 01:55:31 am RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43931
  • Il Moderatore
« Одговори #4004 на: 21 Јули 2015, 01:53:30 am »
samo sto se vrativ od Crna Gora, setav od HercegNovi do Canj ... ovaa godina Crnogorcite se u "kriza" cenite gi zgolemile plazite ne se sredeni i prljavi se a uslugite namalile... na kraljicina plaza-Canj naprimer plakas cador 10 evra, kaj sto nemas vo cenata nisto, nema ni servis od restoranot amma mozes da ides sam sebe da si donesess vika :D

Добро е, држат стандард ко` пред 10 години. Значи уште 10 да не ги мислам за одмор. ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.