Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1874128 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #2685 на: 10 Јуни 2014, 20:38:57 pm »
Dajte preporaka za prviot krak vo Grcija.
Za dva veceri tri dena.

Vo prednost e mesto so ubava pesokliva plaza.

Ako imate mesto(apartman) kaj sto ste odsednale i vi se dopaga, pisete ili dajte kontakt.

Иако е на источна страна и иако има скали за симнување (освен ако не си роден со кола) за мене до сега најубава чиста вода и убав песок има во Афитос од местата кои што сум ги посетил на 1 крак (Пефкохори, Ханиоти, Полихроно) Али нека се изјаснат и другиве клабери што сигурно подобро го знаат.

Инаку опседнавме во Сакис кај еден млад Грк, ептен беше искулиран, мислам дека на букинг го најдовме. Е сеа не беше нешто нај нај, ама самиот апартман си имаше некаков шарм, дрвени прозори и ролетни, горе беа креветите, куќата во некој стар стил .. најдов линк ама изгледа не платил членарина :)
http://www.booking.com/hotel/gr/sakis-house.html

ако ти прави кеиф можам да најдам меил

п.с. и најубаво гиро :)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6641
« Одговори #2686 на: 10 Јуни 2014, 21:20:45 pm »
Слушам муабети дека Ксамил се повеќе го средувале и дека било прилично ефтино. 20 еура апартман за 4-ца во вила. Мирно место, ама блиску е Саранда. Има некој одено таму да пренесе искуства?
Јас бев минатата година во Саранда и да ти кажам право среќа што не се сместив во Ксамил. Местото после 8 пиле не пее и ке возиш секоја вечер по 40 км да одиш до град. Имам добар смештај на топ локација, паркинг, пред тебе плажа, пешки 5 минути до центар, кога тргаш со кола накај плажа си ван гужвите пошто си при крајот од Саранда и обратно за враќање. Има и подобри местенца од Ксамил за на плажа на само 5 -10 минути со кола. Поглед од собата (изгледа високо но на само 20 скали си до патот и уште 20 скали на плажата доле што е).

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #2687 на: 10 Јуни 2014, 21:24:15 pm »
Dajte preporaka za prviot krak vo Grcija.
Za dva veceri tri dena.

Vo prednost e mesto so ubava pesokliva plaza.

Ako imate mesto(apartman) kaj sto ste odsednale i vi se dopaga, pisete ili dajte kontakt.

Иако е на источна страна и иако има скали за симнување (освен ако не си роден со кола) за мене до сега најубава чиста вода и убав песок има во Афитос од местата кои што сум ги посетил на 1 крак (Пефкохори, Ханиоти, Полихроно) Али нека се изјаснат и другиве клабери што сигурно подобро го знаат.

Инаку опседнавме во Сакис кај еден млад Грк, ептен беше искулиран, мислам дека на букинг го најдовме. Е сеа не беше нешто нај нај, ама самиот апартман си имаше некаков шарм, дрвени прозори и ролетни, горе беа креветите, куќата во некој стар стил .. најдов линк ама изгледа не платил членарина :)
http://www.booking.com/hotel/gr/sakis-house.html

ако ти прави кеиф можам да најдам меил

п.с. и најубаво гиро :)

Афитос го откривме случајно, и се вративме после тоа уште неколку викенди по ред. Мене ме бендисува како место. Одлична плажа пред хотелот Alexandar The Great (на 10 км од Афитос некаде).

Фини ресторанчиња и фина атмосфера (бев во периоди кога нема гужва).

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2688 на: 10 Јуни 2014, 22:29:45 pm »
Калитеа исто е фино местенце, после Афитос се наоѓа.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2689 на: 10 Јуни 2014, 23:11:49 pm »
Препорака за бугарија или грција, добро место за журкање, добри плажи, рибетини...
Ми го спомнаа кавос во грчка, некој бил?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #2690 на: 10 Јуни 2014, 23:17:15 pm »
Кавос е на Крф, и иако лично не сум бил таму, не познавам човек кој се пофалил од престојот таму. Премногу пијани/надрогани људи се ваљаат по земја, повраќаат на сите страни итн итн. Северниот дел на островот бил поинтересен и поподобен за одмор.

Јас не би го препорачал Крф поради моето лично искуство (од 11 дена 7 врнеше), арно ама луѓе на кои им се погодило времето би го препорачале.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #2691 на: 10 Јуни 2014, 23:22:11 pm »
Сум бил и на Кавос и на Лаганас (Закинтос), моја препорака ти е Лаганас ако одиш со другарчињата :)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2692 на: 10 Јуни 2014, 23:43:41 pm »
Изгледа се разбравме погрешно, малку сме повозрасни.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #2693 на: 10 Јуни 2014, 23:51:52 pm »
Нема таму возрасни граници :) таму има беззаконие :)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4714
« Одговори #2694 на: 11 Јуни 2014, 00:04:05 am »
ги сменивме плановите за медениот месец,место на Фуертевентура,ќе идеме во Португалија.Не предомисли сестра ми,праша пријатели што биле на островот,и рекоа дека е досаден за меден месец и за повеќе од 3-4 дена.Планот е да идеме 2-3 вечери во Лисабон,пошто таму слетуваме,па да го фатиме југот,долниот дел(Фаро,Лагос...) на 3-4 места по 3-4 дена за да го прошетаме поголемиот дел,те повеќето убави плажи,а ги имало доста.Па ако имате предлози,пишете,ќе ми бидат од корист :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2695 на: 11 Јуни 2014, 00:11:05 am »
Кавос е на Крф, и иако лично не сум бил таму, не познавам човек кој се пофалил од престојот таму. Премногу пијани/надрогани људи се ваљаат по земја, повраќаат на сите страни итн итн. Северниот дел на островот бил поинтересен и поподобен за одмор.

Јас не би го препорачал Крф поради моето лично искуство (од 11 дена 7 врнеше), арно ама луѓе на кои им се погодило времето би го препорачале.

Абе у принцип ноември не е за летовање .

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #2696 на: 11 Јуни 2014, 00:16:31 am »
Кавос и Лаганас ти се дефиниција за блуд и разврат. Туку и јас се приклучувам на прашањето од Денде, некое поблиско местенце тука на прв-втор крак за двајца младиќи кои што сакаат да тераат викенд.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #2697 на: 11 Јуни 2014, 00:28:14 am »
ги сменивме плановите за медениот месец,место на Фуертевентура,ќе идеме во Португалија.Не предомисли сестра ми,праша пријатели што биле на островот,и рекоа дека е досаден за меден месец и за повеќе од 3-4 дена.Планот е да идеме 2-3 вечери во Лисабон,пошто таму слетуваме,па да го фатиме југот,долниот дел(Фаро,Лагос...) на 3-4 места по 3-4 дена за да го прошетаме поголемиот дел,те повеќето убави плажи,а ги имало доста.Па ако имате предлози,пишете,ќе ми бидат од корист :)

Јас одам на слична варијанта. Лисабон и Албуфеира ќе ги посетам. 3-4 дена во Лисабон и 8-9 доле на море во Албуфеира. Не се решив на повеќе места доле затоа што сакам и малце класичен одмор, а Албуфеира од читање ми се виде како најдобар микс од фино место за одмор и место кое не е мртво после 10.

Од каде ќе леташ и како планираш да се движиш од Лисабон од Алгарве регионот? Мене ми препорачаа воз.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4714
« Одговори #2698 на: 11 Јуни 2014, 00:32:31 am »
ќе летаме Скопје - Рим,ќе спиеме една вечер и сабајле за Лисабон.За враќање обратно,само без спиење во Рим.и мене ми препорачаа воз или бус,ама може и да земам рент-а-кар и да идам доле одма,па последните 2-3 дена да ги поминам у Лисабон.Кај Фаро имало многу добра плажа,не градската,некоја друга.Ќе ми пише сестра ми подетално што како,ќе споделам тука инфо,може ќе биде од корист.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #2699 на: 11 Јуни 2014, 00:35:23 am »
Види си за летови од Белград со ТАВ португалската. Не се скапи, а не се оние ефтините компании со авиони како автобус и за се да доплаќаш ;) Додуша и до Рим со Алиталиа е сосема добро.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.