Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1873976 пати)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #2460 на: 30 Август 2013, 23:35:43 pm »
...а, некој само си се пува  ;)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #2461 на: 31 Август 2013, 00:43:39 am »
Ако тоа му е задоволство, зашто да не... ;)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #2462 на: 31 Август 2013, 02:38:21 am »
Само констатирав, а не замерив  ;)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #2463 на: 31 Август 2013, 10:37:47 am »
Другар беше пред некоја година во Ксамил, и баш го прашував за мислење (не дека некогаш планирам да одам) околу ѓубрето, песокот морето итн... и муабетот му беше дека ако не мрднеш од Ксамил точно дека нема баш да бидиш blue flag  плажа, АЛИ другарот препорачува off-road возило за другите плажи што се оддалечени и неасфалтирани, зошто истите се како непипнати, природни и чисти ... баш гледав и слики. Така да не е дека до толку е лоша работата, само што ти треба вистинската опрема за таков одмор ;D ;D ;D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4714
« Одговори #2464 на: 31 Август 2013, 10:41:32 am »
значи рентање лада нива е прав бизнис за во албанија :))

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55339
  • Махер
« Одговори #2465 на: 31 Август 2013, 11:17:37 am »
За стоката се работи.

http://www.kafepauza.mk/zivot/makedonskiot-bonton-na-odmor/

Цитат
Ако им сметам на комшиите да си купат ПВЦ врати и прозорци…. аааааа

Цитат
Со тоа што се дереш како последна пијана будала останата на светот во 3 наутро, не ми докажуваш ни мене, а ни на комшијата колку си „кул“.

Цитат
Седумдесетгодишниот комшија не го интересира колку си „начукан“, туку го интересира зошто не е уште дојдена полицијата, а се јавил пред половина час. И јас сум млада, сакам забава, провод и слично, ама можеш да си поминеш најубаво и без да изиграваш човек со ментални проблеми.

http://www.plusinfo.mk/mislenje/973/Odmor-vo-Ohrid-ili---trening-na-nervi
Цитат
Првата лекција е да отрпнете на „мамо, мамо, мамооооооо!“, што ечи околу секоја зграда. Или на „Стефане, каде сиииииии? Нели ти реков, овде да стоиш, да те гледаааам?!“

Текстовиве важат не само во Охрид, туку секаде каде што има Македонска стока.

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7003
« Одговори #2466 на: 31 Август 2013, 11:23:07 am »
Другар беше пред некоја година во Ксамил, и баш го прашував за мислење (не дека некогаш планирам да одам) околу ѓубрето, песокот морето итн... и муабетот му беше дека ако не мрднеш од Ксамил точно дека нема баш да бидиш blue flag  плажа, АЛИ другарот препорачува off-road возило за другите плажи што се оддалечени и неасфалтирани, зошто истите се како непипнати, природни и чисти ... баш гледав и слики. Така да не е дека до толку е лоша работата, само што ти треба вистинската опрема за таков одмор ;D ;D ;D

Пред некоја година.. Нема ли некој (освен Казан) што бил на повеќе места, да каже како е?

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4029
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #2467 на: 31 Август 2013, 11:25:32 am »
Дефинитивно да, има места во Ксамил кај што е доста тешко да стигнеш, али верувајте, работат на случајот. И тоа интензивно.

А околу македонската стока на плажа, нема муабет, тоа е тоа. Ама како шо реков, обично ги запоседнуваат поблиските плажи, или плажите што се поактуелни (нели за да ја тераат шемата, да има што да кажат дома).

@Diesel: Саранда е далеку поголемо место, али има проклето многу гужва. Тешко е да се најде паркинг, многу е спарно навечер и не се дише. На шеталиштето пешки не можеш да се разминеш. Плажите се далеку полоши од Ксамил. И го има оној малце лош мирис, многу влага...  Е сега, има доста поактивен ноќен живот и места за забава. Ова ти го кажувам од искуство, бев на 2-3 пати додека бев во Ксамил.

Поминав низ Валона (за да стигнам до Ксамил, нели) и некако не ми остави голем впечаток. Бев само на поминување, така да не знам, не би бил компетентен да коментирам.

Мислам дека можеш да го прашаш Roci, он има идено на повеќе места низ Албанија...

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #2468 на: 31 Август 2013, 11:30:00 am »
Тоа - дека работат на случајот, тоа сакав да го чујам. Сега ми се поклопуваат "рекла-казала" муабетите.

А и на крај краева - бетер ли се од нашиве патишта? Мојата кола штом ги издржува патиштата низ МК, за недела дена во Албанија - сигурен сум дека нема да има проблем.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3919
« Одговори #2469 на: 31 Август 2013, 11:37:53 am »
Jas imam odeno 2008 Drac, i 2009 Valona, fakt e deka togas bea vo faza na izgradba na veliko, patistata nesto slicno na nas.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55339
  • Махер
« Одговори #2470 на: 31 Август 2013, 11:57:18 am »
Тоа - дека работат на случајот, тоа сакав да го чујам. Сега ми се поклопуваат "рекла-казала" муабетите.

А и на крај краева - бетер ли се од нашиве патишта? Мојата кола штом ги издржува патиштата низ МК, за недела дена во Албанија - сигурен сум дека нема да има проблем.
Пробај отиди од Кавадарци накај Горска и Фени да го видиш патот, и така си јужњак...

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4029
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #2471 на: 31 Август 2013, 11:58:17 am »
Патот е генерално многу сличен ко патиштата кај нас. Од оваа страна, кај што идев јас, исто ко да си се симнал од стража, и идеш накај Охрид. Се поминува низ 2-3 поголеми населени места, и многу помали. Заебано е само од Валона до Саранда, и тоа заебано у стил тесен пат, се качуваш цело време нагоре... Имаше доста коли застанати од страна, голем процент од нив што прегреале.

Само ти претпоставувам дека нема да го тераш тој пат, ти би идел преку Грција. Така да, како што зборат сите, патот е далеку подобар и помодерен.

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #2472 на: 31 Август 2013, 12:10:19 pm »
Така де, тоа би ми бил планот.

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #2473 на: 02 Септември 2013, 14:28:29 pm »
Bev 4 dena vo Bovec, Slovenija, i preporaka do site sto sakaat kacuvanje na adrealin.
Vo prodozenie otvorete go linkot na YOU TUBE, prekrasna zabava,

http://www.youtube.com/watch?v=5GXh_DfjT1M

probano, mnogu dobro, osven ako nemate strav od visina, :-X

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8388
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #2474 на: 02 Септември 2013, 15:54:00 pm »

Пробај отиди од Кавадарци накај Горска и Фени да го видиш патот, и така си јужњак...
Реновиран е со нов дебел слој на асвалт.
Моментално најубавиот пат во МК!!! Пред 2 викенда бевме во Михајлово...