Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1873918 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8388
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #2250 на: 14 Август 2013, 16:38:18 pm »
Јас на Славија бев почеток на Јули, водата беше несвојствено топла за разлика од тоа што јас го знам Охридско...
Порано секоја година одев во Градиште, водата беше грч во секој ден од сезоната.

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 831
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #2251 на: 14 Август 2013, 17:23:02 pm »
Штета што ја укинаа војската.Баш ме интересира кој од горниве поборници за грцки одмор бил.

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7003
« Одговори #2252 на: 14 Август 2013, 17:23:12 pm »
Се сложувам и со Куоре и со Гојдо. Имаат добри поенти, ама и двајцата малку претеруваат. Се оди и за Грција (не како Куоре што бојкотира 23 години), и ЦГ е далеку од лошо место за одмор, како што го опиша Гојдо.

Ипак, повеќе ме влече накај мислењето на Гојдо. Грчките плажи се измислени за оние во ЦГ. Монтенегро е баш изразено сељачки. Водата е студен(к)а, споредено со Јужниве педери. И мене сакаа да ме поебат во Трокадеро (чисто се сомневам некој да не слушнал за дискотеката во ЦГ, поточно т.з. Словенска Плажа) за една водка, која чинеше 3 евра, сакаа да ми наплатат 10, и згора на се, келнерот се прави Џек и го слушнав како се фали дека ме поебал, демек "Македонци се на масава (со друштво бев), фрлаат пари многу". Јес да се направивме мачиња, и јес да фрливме многу пари на пиење, ама 7 евра да ме украде - се заебал. Дигање галама, иде менаџерот - и поштено си седев во ВИП ложа цела вечер.

И дека за 4-5 саати се стига до таму - мало морген.

Едино што поштовам и што ми е останато во меморија е една масивна, прекрасна Нутела палачинка што ја склепав, за едно евро. Тоа е.

Е сега - после дешаванкиве со колите во Грција - и јас не би отишол повеќе. Барем не со моја кола. И мене ми е идиотски - изречно ти е кажано и јасно дека како Македонец не си посакуван во Грција, и пак сите - ура. А про по муабетов, исто како и Куоре - за вакви работи, 2-3 саати повеќе возење, не ми е проблем.

Ама, доколку беше плажирањето исто и во Црна Гора, и во Грција. Пошто не е, и пошто знам (можам) и да направам и еднодневна екскурзија до Грција, би отишол пак. Не со свое возило, just in case. Повеќедневен одмор во Јужниот сосед - тешко повеќе да правам, освен ако нешто драстично не се промени на дневно-политички план.

За Хрватска веќе не зборувам - душа ме боли. Ах, тој Дубровник..

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2253 на: 14 Август 2013, 17:27:59 pm »
И мене ми имаат заклано у таа дискотека.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3507
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #2254 на: 14 Август 2013, 17:37:11 pm »
И најголемата предност во црна гора е што слушаш познат јазик а не педеракис лингвистикс :D

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8388
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #2255 на: 14 Август 2013, 17:37:24 pm »
Што и да се промени на политички план, нема да се роди "љубов" меѓу нас и педерите - НИКОГАШ!

Лефкада е прекрасно место, но малата плажа кај Башка вода - Брелин камен е и повеќе воодушевувачка!

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #2256 на: 14 Август 2013, 18:30:31 pm »
И мене ми имаат заклано у таа дискотека.

Мене пробаа, ама не успеаа.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #2257 на: 14 Август 2013, 19:06:16 pm »
Јас до сега сум бил 100 пати во Грчка и никогаш не ми оштетиле возило и никој не ми направил проблем. Секаде јавно се декларирам дека сум од Македонија, ако некој ми каже дека сум од Скопје, не му преќутувам туку му негирам и гледам да не се расправам. Ама тоа ми се има случено три пати до сега во цела кариера. Еднаш во кафана, каде демонстративно ја напуштив масата без да платам, па трчаше цел персонал по мене, за на крај газдата да ми се извини и нормално не го платив јадењето кое само што почнавме да го јадеме. Еднаш ми се испонаша една газдарица за смештај, и само што ги пикнав торбите си ги вратив во кола и си најдов друг. Ова е се во моја историја на посета на Грчка и е помалку лошо искуство од она едно кое го имав во Црна Гора. Летово бевме еднаш на 4 дена во Неи Пори и два пати по 10 дена во Торони и Хањоти. Никој ниту ме погледа на криво, ниту ми префрли нешто, во Торони со газдата седев да пиам пиво и во сите наши разговори нашата земја ја викаше Македонија и покрај тоа што природно му одеше да каже Скопја. Никој не ми ја гребна колата, ниту ми направи некаква штета. Така да, продолжете да се плашите и да не одите на летување во Грчка, ќе има помалку гужва за мене.

Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2258 на: 14 Август 2013, 19:32:09 pm »
Јас идам редовно со „МК“ налепница позади, ми стоела на ачик колата со недели и никому ништо. Ми ја гледале на граница. Ништо.

Оваа година газдата ме прашува „од кај си“, ја му викам „од македонија“, а он ми вика „а од кој град во македонија? од скопје?“

Гојдо имал три ситни инциденти, јас сум имал нула.

Али, Гојдо, поише ми се свиѓа хрватска :-) ептен со бебе не се иде на далечен пат, па затоа у грчка...

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #2259 на: 14 Август 2013, 19:48:03 pm »
Значи вака: летово, до сега, има пријавени нешто над 50 случаи на оштетни Македонски возила во Грција.

50 споредено со бројката која летува, престојува или се појавила во Грција, е мачкина кашлица. Посебно кога е празничен ден кај нас.

Fart in a hurricane.

Многу мала е шансата да се погодат токму возилата на Гојдо и Филип за да се оштетат. И јас милион пати сум бил во Грција, со моја кола - и фала Богу, до сега ми се нема случено ништо. Немам ни слушнато ништо за оштетено возило кое е регистрирано во регионов. Најблиску - Кавадарци. И тоа од вести.

АМА.. Не би ризикувал. Немам доволно добра причина зошто.

едит: ако се рачуна закана како штета.. Тогаш да - годинава, во јуни, во Сарти добив закана од Грк во Тојота Терорист (Hilux) дека ќе ми ги извади и искрши табличките. И си замина.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45193
  • Il Moderatore
« Одговори #2260 на: 14 Август 2013, 22:32:03 pm »
50 не е бројка за занемарување. Но бројката ја припишувам исклучиво на нашето херојство да ги промениме табличките во оние ружнине, кои пак ќе треба да ги менувме кога ќе не` приберат во ЕУ.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #2261 на: 14 Август 2013, 22:34:44 pm »
кои пак ќе треба да ги менувме кога ќе не` приберат во ЕУ.
Таман до тогаш ќе ни затребаат таблици со 5 цифри.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2262 на: 14 Август 2013, 23:16:58 pm »
Рачунајте дека проблемите 90% ги прават деца кои начуле нешто и прават проблеми.

Јас не сум имал ниту едно негативно искуство. Прв пат кога прашав во Закинтос некој да н ми направи проблем ако кажам дека сум од Македонија, газдата на вилата ми кажа слобоно да дојдам да му кажам и дека ќе го обеси за јајца на палмата у двор што му е. И не само за о Македонија што сум туку за било што ако ми направат проблем. Истото ми го одговорија газите и во лефкада кога ги прашав.Само рекоа дека ќе го удават во море :D .

Тој во Закинтос вика дека и помалку ќе зима пари само да се спаси од гнаснине Енглези, ги мрднуваат ;D .

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15991
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2263 на: 14 Август 2013, 23:31:54 pm »
Охрит е ладен.
? На памет збориш, класика....

Изминативе две недели во Охрид водата е топ, времето преку ден е жешко, ама навечер е фантастично за спиење. Саботава заврна и тоа убаво, а во неделата водата пак си беше топла и убава за бањање.

потврџујем

само што се вратив од струга... охридско езеро топло, милина...

инаку,  во охрид не сум бил скоро деценија и така и ке остане барем уште деценија... ке им дадам толку фора да се оправат и да почнат реално да ги согледуваат работите и секако од корен да го сменат понашањето како и сваќањето дека не тераат морски или океански туризам туку езерски туризам... а во струга не сум бил 15 години и веројатно тоа ке заврши денес... веке размислувам за некое гарсоњериче во струга да купам... струга и охрид се  14 км разлика и многу светлосни години по понашање...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2264 на: 15 Август 2013, 09:31:04 am »