Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1873882 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #2220 на: 14 Август 2013, 09:52:24 am »

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #2221 на: 14 Август 2013, 10:16:56 am »
Yeah right...

Црна Гора е алтернатива со пештанскиот туризам и екстремниот турбо фолк...А Хрватска со камењастите плажи....
Плус и двете се исто блиску ко да идам у Грчка...

Скопје - Халкидики = 4 саати возење со граници
Скопје - Будва = 7 саати возење со граници
Скопје - Хрватска = од 8 до 11 саати возење со граници

Во Црна Гора последен пат бев во 2008-ма и се вратив 5 дена порано од планираното...Во екот на сезоната, т.е. средина на Јули, цел магистрален пат од Бечичи-Рафајловичи до Будва беше раскопана, покрај еден куп отворени градилишта. Прашина имаше до 100 метри висина. Бев сместен во Рафајловичи, плаќав по 3 или 4 евра од ден за паркинг на кола, ама онаков пештански паркинг. Оставаш број од мобилен на шофершајбна и минимум 3 пати во денот некој ми ѕвони за да ја извадам колата, да може да излезе, па потоа да ја препаркирам назад. Исто и кога јас излегував малтретирав 3-4 души минимум...Места за провод само за екстремистичка сељачана. Освен ектремен турбо-фолк ништо друго не се пушта по кафичи и дискотеки, немаше каде да излеземе со жена ми (тогаш девојка ми)...
Врв беше рекетот кој ми го направија во ресторан во стариот дел од градот. За 8 работи ми тупнаа 6 сметки со различни дати и времиња, а меѓудругото сметка од риба која не сум ја нарачал. Јас нарачав Орада која имаше максимум 600gr, а тие ми увалија сметка од пред две недели на која беше искуцан 1.1kg лаврак...Пробав да се расправам со сељачаната, ама попусто. Пробав и да ги пријавам во инспекција, ама од таму слатко ми се изнасмеаа. Па така ми пукна филмот, си спакував парталите и се вратив назад во Македонија. Во наредни 20 години моја нога доброволно таму не стапнува, можда службено или нешто за бизнис, инаку нема шанса.
Се на услуга и понашање исто ко во Охрид, само што е на море и ноќен живот има само за сељачана. Ако ги земам плажите и морето, плажите се 2 класи подоле од оние на Халкидики, а морето е доста постудено. Нема ништо алтернативно.

Хрватска, можда има 2 или 3 песочни плажи на 1000km оддалеченост од Скопје кои се недораснати за просечна плажа на Халкидики. Ако тоа е алтернативата, секогаш избирам Грција.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8388
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #2222 на: 14 Август 2013, 10:20:33 am »
Незнаат они која националност си, судат према ознаките на возилото.

И не би се согласил дека нема алтернатива.
Мене не ми е јасно зошто ние во Македонија не сереме на ГЕЈ коли???

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #2223 на: 14 Август 2013, 10:24:10 am »

Затоа што сме еволуирани. Се надевам.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #2224 на: 14 Август 2013, 10:26:52 am »
Е браво зеро, баш така. Ако е за кршење тука кај нас во Гевгелија можеме лом да напраиме ..... и што фајде од тоа?

@marjanot ima znak 130 koga se ide nakaj Grcka po avtopatot kaj nas posle veles!!! Pocelo je pocelo!!! :)
Рили? колку долго е тоа одприлика?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2225 на: 14 Август 2013, 11:15:41 am »
@gOJDE

Црна Гора има 15 км долга песочна плажа оддалечена 4 часа возење од Скопје + поквалитетно море доколку соленоста  е мерило.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55339
  • Махер
« Одговори #2226 на: 14 Август 2013, 11:33:52 am »

Zatoa sto si skrtame na nasi koli koga sme vo grcija.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #2227 на: 14 Август 2013, 12:00:44 pm »
Ако ти е убаво да одиш во Црна Гора и убаво да си поминуваш!
Соленоста на морерто не е мерило за квалитет! Целото Црногорско приморје на куп да го земеш е недораснато и не може да се мери со втор крак од Халкидики. Се разликуваат со класи. А за 4 саати дека ќе стигнеш до Црна Гора оди раскажувај на децата.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2228 на: 14 Август 2013, 12:09:38 pm »
Соленоста на морерто не е мерило за квалитет! Целото Црногорско приморје на куп да го земеш е недораснато и не може да се мери со втор крак од Халкидики. Се разликуваат со класи.

fun facts: должината на брегот на вториот крак е слична со должината на црногорскиот брег :-) Иначе, мислам дека малце претеруваш. Убаво е морето и крајбрежјето во црна гора, не е ко у албанија. Вака, по мое, за вкупен впечаток (плажи, вегетација, инфраструктура...) ми се тука-некаде со краците. Можеби, ајде, на краците има поубави плажи, ама не дека во цг нема. А за осетно поубаво - нагоре у Хрватска. Значи, споредувам СО КРАЦИТЕ не со грчка воопшто!

А за 4 саати дека ќе стигнеш до Црна Гора оди раскажувај на децата.

Тоа да. Без 8-10 саати - тешко до цг.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #2229 на: 14 Август 2013, 12:16:06 pm »
Соленоста на морерто не е мерило за квалитет! Целото Црногорско приморје на куп да го земеш е недораснато и не може да се мери со втор крак од Халкидики. Се разликуваат со класи.

fun facts: должината на брегот на вториот крак е слична со должината на црногорскиот брег :-) Иначе, мислам дека малце претеруваш. Убаво е морето и крајбрежјето во црна гора, не е ко у албанија. Вака, по мое, за вкупен впечаток (плажи, вегетација, инфраструктура...) ми се тука-некаде со краците. Можеби, ајде, на краците има поубави плажи, ама не дека во цг нема. А за осетно поубаво - нагоре у Хрватска. Значи, споредувам СО КРАЦИТЕ не со грчка воопшто!

А за 4 саати дека ќе стигнеш до Црна Гора оди раскажувај на децата.

Тоа да. Без 8-10 саати - тешко до цг.

Crna Gora e mala prekrasna diva NO SVETLOSNI GODINI POZADI RAJSKATA GRCIJA. Rusite znaat kaj kupuvaat nedviznini veruvaj :) ke stane poexclusive od Francija (Saint Tropez) za edno 100 godini

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #2230 на: 14 Август 2013, 12:17:19 pm »
@filipv
Можда се работи за вкус, спооред мене втор крак има повеќе на број и многу поубави плажи од Црна Гора.
Ама дури и да не е така, дури и да е обратно јас во мојот живот нема да одам во Црна Гора се додека не се смени целата таа сељачка атмосфера со турбофолкерштина, пештански туризам и рекетарско понашање на угостителите. А знаејќи го балканскиот менталитет и тврдокорност, тоа не верувам дека ќе се случи додека сум жив.
Да не зборам што патот е дупло подолг.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2231 на: 14 Август 2013, 12:22:53 pm »
Соленоста на морерто не е мерило за квалитет! Целото Црногорско приморје на куп да го земеш е недораснато и не може да се мери со втор крак од Халкидики. Се разликуваат со класи. А за 4 саати дека ќе стигнеш до Црна Гора оди раскажувај на децата.

Веќе иам подзаборавено како беше у Грчка, последен пат бев пред 23 години.

Можеби нема да се стигне за 4 саата, али 350 км од кој скоро пола е автопат не е никаков проблем. Чичко ми ( кој исто така ја бојкотира Грчка 23 години) со Спарк тројца у кола, до Корчула стигнал за 8 саати.

Е тек таму да видиш што е море..

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2232 на: 14 Август 2013, 12:26:06 pm »
Можда се работи за вкус, спооред мене втор крак има повеќе на број и многу поубави плажи од Црна Гора.

Се согласувам, само сметам дека она „светлосни години“ е претерано. Толку.

Ама дури и да не е така, дури и да е обратно јас во мојот живот нема да одам во Црна Гора се додека не се смени целата таа сељачка атмосфера со турбофолкерштина, пештански туризам и рекетарско понашање на угостителите. А знаејќи го балканскиот менталитет и тврдокорност, тоа не верувам дека ќе се случи додека сум жив.

И повторно, во принцип се согласувам, но не дека целото крачко :-) крајбрежје е лишено од панаѓур-атмосфера и сељачизам. Ако ништо друго, цел балкан у форма на посетители ќе го видиш. Ја поише малоумни навијачи на едно место од Ханиоти не сум видел (ова е само груб пример, не ме фаќај за збор). Да, има и поизолирани местенца кои се фантазија, но такви има и во цг. Веројатно помалку на број - но ги има. Поентата ми е дека како што бираш КАДЕ на краците ќе одиш, така можеш да бираш и во цг. ЦГ не е само дискотеките под најлон на суто море.

Да не зборам што патот е дупло подолг.

Изразено во време, би додал „најмалку“ пред „дупло“.

Чичко ми ( кој исто така ја бојкотира Грчка 23 години) со Спарк тројца у кола, до Корчула стигнал за 8 саати.

Нема шанси (освен ако не возел ноќе и брзо)

Која му била маршрутата знаеш?

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #2233 на: 14 Август 2013, 12:31:02 pm »
А стрико ми од Автокоманда до влез на Атина стигнал за два саати и 17 минути.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2234 на: 14 Август 2013, 12:31:58 pm »
Кога се работи за достоинство, 2- 3 сааата подолг пат не ми мења ништо..