Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1873721 пати)

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4103
  • MadaFunker
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #1950 на: 26 Јули 2013, 09:57:18 am »
@ velestrumf

Vaka samo na sabajle moze da fatis, koga nema ziv covek po plazite..
New blood of old school

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1951 на: 26 Јули 2013, 09:58:58 am »
И јас размислував како тебе Зеро пред да имам деца.  Само тој твој став околу уживањето во готвењето сум 100% сигурен дека ќе ти се промени кога ќе имаш деца.

Ќе сватат, има време ! ;D

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #1952 на: 26 Јули 2013, 10:01:23 am »
Да бе, Гојде тука не’ лаже, да не идеме на убаи плажи за џабе пари... Види види...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Релаксиран одмор во Албанија! 15% попуст на ноќевање за четири лица во Вила Балкан Нет во Ксамил во вредност од 2356 ден. (38 Eur) по цена од 2003 ден. (32.3 Eur)

Нормално дека се заебаам... Не знам лично како е у Ксамил, ама вака чоек коа ќе ги види сликиве, небаре Малдиви да ти била ова Албанијава...

ја ќе идам на 1ви па ќе ви кажам како ќе биде :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #1953 на: 26 Јули 2013, 11:28:14 am »
Печони, сврти неколкус трани наназад, прочитај го мојот пост и постот на Бушав...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #1954 на: 26 Јули 2013, 11:37:05 am »
знам го читав :)
ама па неколку другари и пријатели биле изминатиов месец ептен се фалат, гледав и слики убаво изгледа
се пожалија само за струјата али биле сместени во куќа со агрегат така да го немале они тој проблем, и ми рекоа да не пиеме вода од чешма. Другото било све ок

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #1955 на: 26 Јули 2013, 11:43:25 am »
Тоа „било све ок“ е релативна работа, секој според свои критериуми. Само ќе ти кажам дека тоа што го гледаш на слики нема врска со реалноста.
Морето на слики изгледа дека е тиркизно и чисто, а уствраи не е. Плажите се вештачки и ставаат некој песок со креч или не знам што е таа  гнасотија. Од далеку белото прави тиркизен ефект, ама водата е нечиста и матна. До пола ќе влезеш и нема да си ги гледаш стапалата од нозете. А ако има бран и гужва ќе ги изгубиш од вид уште кога ќе бидеш влезен до коленици. За смрдеата, нечистотијата и останатото да не се повторувам.

Во секој случај, среќен пат, мирно море и убаво да си поминеш каде и да одиш.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1956 на: 26 Јули 2013, 11:58:11 am »
Доколку не го познавате лично човекот, неговите желби, барања и навики, никогаш не се базирајте на неговиот коментар.

Тоа што е за некого добро, за вас не е и обратно, тоа што за некого не чини можеби за вас е ОК.

Лани така се поебав! Атос Палас, на слики изгледа перфектно што вика гОЈДЕ, кога ќе ги видиш цените си викаш нема шанси нешто да не е во ред на тие цени, прашаш луѓе што биле, абе у гаќи се одмочуат кога зборуваат за сместувањето и услугата.

Кога отидов, не било се така розово!

Сликите на сајтот се од пред 10 до 15 години кога хотелот сеуште бил релативно нов и одржуван а коментарите на "пријателите", како било се перефктно и без забелешки, биле такви затоа што и не ни биле некогаш на поубаво место во животот, па тоа им е се граничи со перфекција.

3 лифта на 700 соби, да не дае господ да сакаш да закасниш на јадење и тргнеш малку покасно, нема да стасаш во предвиденото време, дотрајан систем за вентилација, на хотелската плажа во водата камења за темели основа да ставаш, нозите да си ги искршиш. Плаќаш еден тон пари и мораш да платиш уште 2 евра за чадор и лежалка на плажата од хотелот ?  Ол инклузив....драпај си меот! Ја праќам малата да земе 3 сладоледа од шанк си иде плаченката и дале само еден па и ја искарал уште одозгора не можев 15 минути да ја смирам. Кога му отидов го направив од магаре подоле.

Така да, отварајте окалките и многу многу не слушајте секого !

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1957 на: 26 Јули 2013, 12:10:33 pm »
Проблемот е што многу луѓе ги мешаат прашањата „како е таму“ и „како си помина таму“.

Со добро друштво и расположение, можеш да си поминеш екстра и во најпосраната вукојебина.

Ако имаш облаче над главата, можеш да си поминеш тапа и во „Екселзиор“ во Дубровник.

Па така, луѓето не ретко своите позитивни или негативни чувства кои немаат благе везе со дестинацијата за одмор - ги проектираат токму врз истата. Тоа е нормално и очекувано од психолошки аспект. На некој ѓоносаните плескавици стари 3 дена ќе му бидат „храната баш беше добра“, а на некој тоа што рум сервисот му закаснил 15 минути ќе му биде „многу лоша услуга“.

Добри се овие сајтовите со ривјуа на интернет, пошто многу луѓе пишуваат оценки, па наместо анегдоти има колку-толку референтен статистички примерок.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1958 на: 26 Јули 2013, 12:12:16 pm »
Taka e Sportex, soveti za bilo sto se zimaat zdravo za gotovo samo od lugje na koi sto im gi znaes kriteriumite, pa i togas malce rezerva treba da se ima.

A od forum, i od lugje koi sto pojma neam kakov kriterium imaat za taa stvar, so ogromna doza na rezerva go zimam toa sto mi go kazuvaat. Tuka mislam od preporaka za gledanje film do kola, majstor i odmor.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1959 на: 26 Јули 2013, 12:12:39 pm »

Добри се овие сајтовите со ривјуа на интернет, пошто многу луѓе пишуваат оценки, па наместо анегдоти има колку-толку референтен статистички примерок.

Tokmu taka, ama koj da gleda, posle sagata so Atos lani otovriv i najdov, komentarite sto potoa gi procitav za Hotelot bea vo 95% tocni!

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1960 на: 26 Јули 2013, 12:16:56 pm »

Tokmu taka, ama koj da gleda, posle sagata so Atos lani otovriv i najdov, komentarite sto potoa gi procitav za Hotelot bea vo 95% tocni!

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #1961 на: 26 Јули 2013, 12:23:30 pm »
ај ќе ви кажам како ќе си поминам :)

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #1962 на: 26 Јули 2013, 12:53:54 pm »
Berovo, zosto da ne?

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 332
« Одговори #1963 на: 26 Јули 2013, 15:12:32 pm »
Berovo, zosto da ne?
Заради следново:
1. Поголемиот дел од персоналот е крут и крајно нељубезен. Претпоставуван стидирале во Охрид, па се од позната тамошна школа на угостители.
2. Цените не соодветствуваат со вкупното чувство на услуга и луксуз кои ги добиваш.
3. Спа центарот во најблага форма е тешко разочарување - мал, нечист, несреден.
    - Знам луѓе кои дома имаат поголемо џакузи, но повалкано - никаде не сум видел. А да, не ни помислив да влезам.
    - Сауната е клаустрофобично мала, а параметрите за температура и влажност беа поставени на Еко мод  ;D Се отепав турање вода со тоа лажицата, за барем малку да се подиспотиме. Кога ќе порасне сака да биде финска, но во реалност е хоби сауна за дома.
    - Базенот е исто така мал, незгодно поставен на три ѕида и има пристап од една страна. Има смарагдно-зелена боја - а тое а најлошиот дел бидејки доаѓа од алгите нафатени на неговите ѕидови - ужас. И да, не влегов да се капам.
    - Крпата што ви ја даваат е димензија за бришење за лице, па е бескорисна ако сакаш да ја ставиш врз ефтините пластични лешалки, прилично валкани и замастени на одредени делови. Не лежев, седнав малку врз парчето ткаенина, наречено крпа. И не, не сум некој хипохондар, навистина беа прилично нечисти.
4. Традиционалната храна е супер, но искрена препорака да ја избегнувате скарата.

Но секако, има сигурно уште исто толку (ако не и повеќе) добри работи заради кои вреди да се посети.
За мене лично, вкусот на Бабината торта со прелив од шумски јаготки - прајслес !

П.С. За слична цена и плус 100-тина км, го препорачувам Кемпински - Банско.
Услуга - топ
Персонал - прељубезен
Спа Центар - години по ред избран за најуреден на Балканот. Сауни: финска, турска, парна, арома, снежна . . .
Велнес Центар - фантазија
и што уште не ...
« Последно менување: 26 Јули 2013, 15:41:51 pm ZokiPet »

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #1964 на: 26 Јули 2013, 15:54:05 pm »
Имав прилика да престојувам во хотел Кемпински во Баку, Азејберџан.

Собата беше толку добра, што мислам дека и Мила Кунис ќе ми „дадеше“ без некое особено додворување.