Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1722278 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #1725 на: 06 Јули 2013, 11:26:32 am »
ако не е монтажа .... сликава е .... немам зборови ;D ;D ;D

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1726 на: 06 Јули 2013, 11:38:52 am »
Има многу ама џебот ни е плиток за нивниот стандард. Скардинавскиве земји се изгор скапи.
Ne da seee.

Jas celo leto ke go pominam tuka.

Stockholm e interesen grad ima sto da se vidi.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #1727 на: 06 Јули 2013, 20:27:14 pm »
ја ке му ја дувнам накај Крф најверојатно

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #1728 на: 07 Јули 2013, 09:41:48 am »
Бил некој во Порто Карас ? Искуство некое одтаму? Незнам кај да одам на одмор со девојката. Планирав Лидо ди Соло али доста негативни коментари се изначитав па одпадна тоа. Некој совет ? :)
Одличен комплекс за сместување, убаво море и плажи. Сепак тоа е место повеќе за фамилијарен одмор. Морето и плажите се поубави од другата страна на кракот. Моја препорака е додека не си женет со деца да си ги шетате островите со жената ти. Ако имате доволно пари фатете ги Санторини и Крит, а зошто и воопшто Грчка. Ене кај е Италија, одете шетај те ја сега, кога ќе имаш деца нема да можеш да патуваш со саати/денови...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
« Одговори #1729 на: 07 Јули 2013, 17:09:49 pm »
За Италија, некако никој скоро не е воодушевен од Лидо ди Соло па нешто размисливме да смениме, иако тоа беше првичниот план. За во Грција и мене многу не ми се оди но видов слики на ФБ на еден познаник, кој ми се видоа убави па да прашам што мислите за тоа место. Можно е и повторно Хрватска да биде одморов, само место неам одбрано некое, пред 2 години бев Макарска па нешто по нагоре би сакал овој пат.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #1730 на: 07 Јули 2013, 23:22:24 pm »
Фати си ја Сицилија, Калабрија, нема да бидеш разочаран...Оди во Тропеа во Калабрија на Тиренско Море. Има еден куп плажи со плаво знаме(тоа е репер за повеќе квалитети на плажите и морето). Ќе најдеш бомбона апартмани во овој период за по 60 евра. Фати си траект преку Игуменица ако не е многу поскап од оној од Бар, само карти пред да тргнеш треба да си обезбедиш затоа што се чека. Таму ќе си направите тури до Reggio, Messina, Taormina, Catania, Palermo, Syracuse, Sorrento, Napoli, Capri. Прошетај ги тие места, и кај ќе ви фати око останете по ден-два-три. 
Нема да направиш утка со плажите и смештајот, има многу плажи со плави знамиња, смештајот е 1 или 2 класи подобар од оној во Грција (за исти пари), но најбитно ќе почуствуваш малку поинаква култура од ѓупската на нашиот јужен сосед. Самата архитектура на местата, уреденоста, менталитетот и начинот на живеење е поинаков и сето тоа ќе ти го направи одморот поинаков. Така да, кога веќе имате време и пари, прескокнетеја Грција затоа што кога ќе ти се родат децата практично ќе бидеш осуден на таа дестинација.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
« Одговори #1731 на: 08 Јули 2013, 01:21:29 am »
Прв комшија во камп ми беше човек од Скопје кој доаѓаше во камп со Porsche 911.

Лесно му е него со плин на Поршот...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1732 на: 08 Јули 2013, 11:14:39 am »
Така да, кога веќе имате време и пари, прескокнетеја Грција затоа што кога ќе ти се родат децата практично ќе бидеш осуден на таа дестинација.

Ako nekade ne mi se odi na odmor toa e Grcija ama kako sto kaza gOJDO !

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1733 на: 08 Јули 2013, 12:08:47 pm »
Русине од пичке си мајчине идат у Црна Гора..

Авионот под гз и целиот свет е на дланка.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
« Одговори #1734 на: 08 Јули 2013, 12:09:37 pm »
Таму е криминал у питању, не е туризам. :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1735 на: 08 Јули 2013, 12:09:57 pm »
 ;D

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1736 на: 08 Јули 2013, 12:40:37 pm »
Фати си ја Сицилија, Калабрија, нема да бидеш разочаран...Оди во Тропеа во Калабрија на Тиренско Море. Има еден куп плажи со плаво знаме(тоа е репер за повеќе квалитети на плажите и морето). Ќе најдеш бомбона апартмани во овој период за по 60 евра. Фати си траект преку Игуменица ако не е многу поскап од оној од Бар, само карти пред да тргнеш треба да си обезбедиш затоа што се чека. Таму ќе си направите тури до Reggio, Messina, Taormina, Catania, Palermo, Syracuse, Sorrento, Napoli, Capri. Прошетај ги тие места, и кај ќе ви фати око останете по ден-два-три. 
Нема да направиш утка со плажите и смештајот, има многу плажи со плави знамиња, смештајот е 1 или 2 класи подобар од оној во Грција (за исти пари), но најбитно ќе почуствуваш малку поинаква култура од ѓупската на нашиот јужен сосед. Самата архитектура на местата, уреденоста, менталитетот и начинот на живеење е поинаков и сето тоа ќе ти го направи одморот поинаков. Така да, кога веќе имате време и пари, прескокнетеја Грција затоа што кога ќе ти се родат децата практично ќе бидеш осуден на таа дестинација.
Jas ne sum mnogu odusheven od Sicilija, epten e "Gipsy style".
Za dobar leten odmor samo Spain, e tamu e druga prica, dobri plazi i dobra infrastruktura, narodot e ok isto.

Sicilija jas ne bi, ali jebiga toa e moe mislenje.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1737 на: 08 Јули 2013, 12:57:44 pm »
Русине од пичке си мајчине идат у Црна Гора..

Авионот под гз и целиот свет е на дланка.

Ако се качам у авион со тројка смрти ќе не избркаат од авионот на сред пат ! ;D

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 332
« Одговори #1738 на: 08 Јули 2013, 13:23:25 pm »
За сите што се Грција или планираат да одат, а ке се враќаат преку Солун на Ринг Роад, да внимааваат на знакот за излезот на Евзони !!! Обраснат е во зокуми, мајката да им ја ..., и се открива од лисјата кога ке стигнете на 30-40м од него.

Јас иако го чекав и веке имав намалено на 80-90, прекасно го приметив и заради возила зад мене не можев да застанам па добив гратис прошетка  :).

Во основа барем на деловите каде јас поминував, зокум не скастриле од лани, па не е на одмет искусен совозач кој успат знае да чита и грчки.

На патарини чекајте освен кусур да ви дадат и тикет. Најдобро натокмете колку што е патарината, за наместо само кусур да добиете тикет.

Радари немаше, полициска контрола исто не начекав - мошеби и не видов - од ЗОКУМИИИИИ  ;D И самите грци возат по знаци, па не претерувајте многу над дозволеното, за да не штрчите од остатокот, или начекајте брз „чистач„ и шлепајте се позади.

Ако одите Солун за Икеа, Космос, Оутлети - моја препорака е ако го познавате Солун да излегувате низ град наместо по Ринг роад, побрзо е, а и ке го избегнете излезот со е....те ЗОКУМИИИ !!! Во Икеа јадете ќофтенца, избегнувајте од пилешкото и не земајте од белите туку од црните лепчиња за ручек.

Што и да купувате над 100-тина евра барајте Tax Refund од продавницата. На грчка царина еден печат на документот и парите си ги земате од Free Shop-ot на каса во кеш. Е сега не е цел износ од 23% ( на пример: на 121 еур од Columbia 14 eur поврат на ДДВ, доаѓа некаде околу 11.5%), остатокот е провизија, но „боље ишта, него ништа“, плус секое евро што ке го земете е и евро помалку за нив  :)

За крај, како што рече Гојдо, за сите што не се веке грција, а немаат сеуште дечиња или воопшто не се ни женети, одете на друго место, зокуми може да гледате и покасно.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #1739 на: 08 Јули 2013, 13:37:23 pm »
120e e минимум за поврат на fpi