Зборевме за море...улета со муабетов за базен како Џокер во Покер...
Јас сезоната на бањање редовно ја почнувам рано и тоа овде во штип во приватен базен. Лани првпат пливав уште во април а цел мај се утепавме бањајки.
Браво, браво...Не знаев дека и базен има во Штип....Во Скопје се бањаме во базени преку цела година и топла вода има секој ден, а не само во Недела.
Ладната вода е добра за бањање и не му штети на организмот.
Исто така ако те е*е црнец не му штети на организмот. Дури може и корисно да е. А може и задоволство да си најдеш во таа работа...
Еве неколку години се бањам во камен вода и не сум имал здравствени проблеми поради тоа.
Фино, јас 31 година се бањам со топла вода и не сум имал здравствени проблеми поради тоа. Во секој случај сакам влегувањето во вода да ми биде момент на уживање каде со самиот влез ќе ми олесне, а не тоа да биде церемонија на тресење јајца.
Но најбитно имам само 24 работни дена одмор во годината кои сакам квалитетно да ги изкористам. Со мене покрај жена носам и две мали деца од 1 и 3 години кои обожаваат вода и кои сакам да се бањаат и да уживаат на плажа за време на тие 15 дена, а не да не сакаат да влезат во вода и да стекнат одбивност према морето затоа што е ладно.