Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1720329 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #1425 на: 31 Мај 2013, 23:28:04 pm »
Нема потреба и да го имам нема да го употребам. Камионџиине без темпомап колку пат тепаат па немаат гајле.

Искрено јас мислам дека ќе можам ама дали е ептен онака тешко и треба као мисија низ сахара со една флаша вода да го сватам или онака.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1426 на: 31 Мај 2013, 23:40:36 pm »
члинки... пали колата, спреми картицата за гориво и терај... сакаш возење? знам дека сакаш... да ти кажам дека после 12-тиот саат ке ти здосади, инаку не е мишн инпосиб’л... чим сте 2-ца шофери терај.. јас на пример не би можел да спијам иако ме возат, мене тука ми е проблемот, па следствено на тоа, нема ни да ме возат и не ми треба втор шофер, па ке си ја праам сам комбинацијата како би ги извозел тие километри... инаку во еден здив 2500 км сам не се возат... до 1300 се поднесуваат некако, ама над тоа е ризик и по тебе и по тие со тебе, а богами и по некој невин во сообраќајот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #1427 на: 31 Мај 2013, 23:42:37 pm »
За двајца рачунав. Јас сам не би се нафатил. Без разлика дали ќе спијам, друго е сувозач друго е возач. Сум идел јаки релации ама никогаш колку оваа во еден здив. Јас мислам дека се оди ама ај да прашам.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1900
« Одговори #1428 на: 01 Јуни 2013, 00:54:26 am »
Члинк, може да се помине патот без проблем, само нема лезет, убаво вика Онак, после 1200-300 км налет и пат и возење и се у п.м. А кога ќе стигнете сите ке бидете преморени.
Возев нешто повеќе од 2000 км од кој 1200 во еден здив со една пауза за бензин и кафе, и никогаш повеќе, кога стигнав дома прво црева истурив од премор а после тоа 5 дена бев зомби.

Убава релација имаш, со многу убави места по пат. Мој совет, направи си план да посетиш некој од нив, ем ќе прошеташ повеќе ем ќе бидеш поодморен.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1429 на: 01 Јуни 2013, 01:11:35 am »
За двајца рачунав. Јас сам не би се нафатил. Без разлика дали ќе спијам, друго е сувозач друго е возач. Сум идел јаки релации ама никогаш колку оваа во еден здив. Јас мислам дека се оди ама ај да прашам.
Епа си возел до Закинтос така? Епа дупло ипол од тоа. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
« Одговори #1430 на: 01 Јуни 2013, 01:13:43 am »
Штета е да се оди до Барселона во еден здив. Толку многу убави места има попатно да се посетат... ;)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #1431 на: 01 Јуни 2013, 01:16:41 am »
Ама и многу повеќе време и пари ќе кошта. Мождаби било комбинација натака да се посети едно место со спиење и назад друго со спиење. Ама што знам...

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #1432 на: 01 Јуни 2013, 01:17:17 am »
eeeeeeeee na kumot brat,devojka negova+uste eden par znaci cetvorica praeva tura so brod od albanija do sicilija i posle cela italija,bivsa jugoslavija pa nazad vo skopje so YUGO 55+ TULE na krov bez plin i najtragicno so samo eden sofer od site tie a toa bese na kumasinceto devojkata...turata bese pred 3 godini i traese tocno 20 dena ali od grad vo grad so prespivanje niz cela italija..
YUGOTO bez nikakov problem sija odraboti rabotata duri koga odmarale na parking im priogjale lugje dase slikaat so niv koga gi videle od kade za kade idat se krstele

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #1433 на: 01 Јуни 2013, 04:24:26 am »
Члинк, за да не ви излезе паметот во кола, прво и основно што треба да направиш пред пат е да го извадиш издувот и да го брцнеш фабричкиот.
И ја мислев дека нема да смета али 500 километри до Белград и назад (шо знам 1/5 од патот што планираш да го поминеш) беше пресечна точка за вадење и враќање стандард на издувниот систем.

Велештрумф (кој среќен му пат, денеска тргна) си ја врати колата во стандард форма пред да тргне на пат :)
« Последно менување: 01 Јуни 2013, 12:49:50 pm Мартин »

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1434 на: 01 Јуни 2013, 10:23:52 am »
Sto Alfista e ako go izvadi, za sto go mestel ako smeta? Toa se trpi do smrt nema trte mrte tuka !

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #1435 на: 01 Јуни 2013, 10:33:00 am »
Јас и татко ми извозавме летово 1700км во еден здив, од 00:00 до 18ч траеше вожњата. Цело време се менувавме, со неколку паузи за ручек и бензин кафе

Иначе бев Барселона на апсолвентска пред месец дена и вреди да се појде ама оди си до Софија и од виз ер купи си карти и летај си, најтопло ти препорачувам

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #1436 на: 01 Јуни 2013, 13:40:24 pm »
Члинк, за да не ви излезе паметот во кола, прво и основно што треба да направиш пред пат е да го извадиш издувот и да го брцнеш фабричкиот.
И ја мислев дека нема да смета али 500 километри до Белград и назад (шо знам 1/5 од патот што планираш да го поминеш) беше пресечна точка за вадење и враќање стандард на издувниот систем.

Велештрумф (кој среќен му пат, денеска тргна) си ја врати колата во стандард форма пред да тргне на пат :)

Не дека смета многу ама успива, заморува. Иначе на автопат и не се слуша толку многу. Мада у план ми е да го извадам, тоа е 5 минути работа и ситна пара.

Јас и татко ми извозавме летово 1700км во еден здив, од 00:00 до 18ч траеше вожњата. Цело време се менувавме, со неколку паузи за ручек и бензин кафе

Иначе бев Барселона на апсолвентска пред месец дена и вреди да се појде ама оди си до Софија и од виз ер купи си карти и летај си, најтопло ти препорачувам

Сум возел и јас толку сам. Ама на 2000 никогаш. Иначе нема шанси со авион да идам, не ми е тоа поентата.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1437 на: 01 Јуни 2013, 22:46:17 pm »

и јас планирам тоа со волвото да направам... во нај мала рака оригиналниот филтер за воздух да го вратам... да не ми рика пред мене додека возам... стварно замара... идам за 5-6 дена на драјвинг во југот и назад...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1438 на: 02 Јуни 2013, 11:04:34 am »

Отсутен onak