Нормално дека планирам да одам до најпосетуваните плажи, е сега планот највероватно ми е да идам со некоја тура со брод до тие најјужните и најзаебаните за стигнување (башка и да заштедам мрцварење по тие 200-300 скали). Овие плажи се толку тешко достапни што без разлика каде и да сум сместен не би се заебавал секој ден за тоа.
Со скутерот или кола планирам да се возам до тие што се поблиску до Агиос Никитас, чат пат до Нидри, Лефкас итн. Со колега што зборев, ми велеше дека скратениот пат што е од Василики до плажите на западната страна е толку заебан, што луѓето кружеле преку цел остров. Затоа прашувам да прочитам и други искуства.
Инаку лани рентав скутер 125цц во Скиатос иако немав А категорија (прво ми дадоа една Хонда 100 цц изгледа колку да видам во каква состојба ќе ја вратам

)како се во Лефкада со прописите, се замараат многу, можно е ваква варијанта да се изведе, ми треба ли меѓународна возачка?
@krell
мој совет оваа година да одиш на Скиатос. Верувај до сега ова е најдобро место во секој поглед, убави плажи, не е претерано урбанизирано, млади има доста но не во стилот како на Кавос или Лаганас, тури со брод има премногу и сите се интересни и ефтини (ние се изценкавме за 10 евра) висока зимзелена шума ...