Mi treba pomos, planiram da odam za krf, Grcija so kola. Od kade da odam preku Bitola -Kozani -igumentsa?? Na sto treba da pazam? Mi kazaa deka imalo i drugo mesto za traekt za krf i mnogu poeftino bilo od igumenitsa. Nekoi soveti da dadete benziski na primer? Ili nekoi drugi ruti i slicno. Fala odnapred za pomosta, prv pat ke go vozam ovoj pat.
преку Гевгелија ти е сигурно подобро,патот неможеш да го згрешиш(само пратиш за Kozani).Зависи какво гориво возиш оти на Крф едноставно НЕМА ПЛИН

.Игуменица-Лефкими ти е поефтино,а башка патот до Лефкими-Мораитика е прав.За паркирање е малку тесничко и може лесно да те очеша некој,а возењето е малце ризично оти има доста кривини(уживанција)али и доста изненадни пресрети со моторчиња у твоја лента(затоа пази си).Прашувај ги мештаните (кои се исклучително љубезни дури и со Македонците)за скратени патчиња ке ти бидат од корист-ке спасиш драгоцено време за возење по островот.Ако не го поминеш цел остров џабе си одел на Крф оти има ептен убави плажи.Земи си карта на Крф од тамошна рент а кар агенција.Колку за информација изнајмување ауто на Крф е 20еура/ден(скутерче е 8еура) и мислам не вреди да одиш со своја кола.На западната страна на Крф плажите се поубави ,а Issos beach (до агиос Георгиос)е на 10км од Мораитика и мене најкејф ми направи.У Кавос не иди со своја кола оти гарант ќе јадеш скутер у хауба

)...таму све е пијано 24часа дури и комарците.И ако те праша некој од кај си-слободно кажи си дека си од Македонија никој нема да те корегира со скопје и фиром(чудно ама така е) .Поздрав и убаво да си поминеш