Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1721417 пати)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #1170 на: 13 Август 2012, 14:18:10 pm »
Подолгата (побрзата) рута, има и патарини.
нема
Точно.

Има ако свртиш десно, па го поминеш Вардар, платиш, па полукружно назад платиш пак и продолжиш накај Солун  ;D ;D ;D...а, блиску е, за 2-3 минути ја завршуваш оваа постапка  ;D ;D ;D

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #1171 на: 13 Август 2012, 14:21:10 pm »
хахахахха .... чисто да им ја помогнеш економијата

Отсутен queqe

• Почетник
  • *
  • Пораки: 27
« Одговори #1172 на: 13 Август 2012, 22:45:47 pm »
Mi treba pomos, planiram da odam za krf, Grcija so kola. Od kade da odam preku Bitola -Kozani -igumentsa??  Na sto treba da pazam?  Mi kazaa deka imalo i drugo mesto za traekt za krf i mnogu poeftino bilo od igumenitsa. Nekoi soveti da dadete benziski na primer?  Ili nekoi drugi ruti i slicno. Fala odnapred za pomosta,  prv pat ke go vozam ovoj pat.

преку Гевгелија ти е сигурно подобро,патот неможеш да го згрешиш(само пратиш за Kozani).Зависи какво гориво возиш оти на Крф едноставно НЕМА ПЛИН :).Игуменица-Лефкими ти е поефтино,а башка патот до Лефкими-Мораитика е прав.За паркирање е малку тесничко и може лесно да те очеша некој,а возењето е малце ризично оти има доста кривини(уживанција)али и доста изненадни пресрети со моторчиња у твоја лента(затоа пази си).Прашувај ги мештаните (кои се исклучително љубезни дури и со Македонците)за скратени патчиња ке ти бидат од корист-ке спасиш драгоцено време за возење по островот.Ако не го поминеш цел остров џабе си одел на Крф оти има ептен убави плажи.Земи си карта на Крф од тамошна рент а кар агенција.Колку за информација изнајмување ауто на Крф е 20еура/ден(скутерче е 8еура) и мислам не вреди да одиш со своја кола.На западната страна на Крф плажите се поубави ,а Issos beach (до агиос Георгиос)е на 10км од Мораитика и мене најкејф ми направи.У Кавос не иди со своја кола оти гарант  ќе јадеш скутер у хауба :))...таму све е пијано 24часа дури и комарците.И ако те праша некој од кај си-слободно кажи си дека си од Македонија никој нема да те корегира со скопје и фиром(чудно ама така е) .Поздрав и убаво да си поминеш :)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #1173 на: 13 Август 2012, 23:21:45 pm »
од колку години може да седи дете напред,на сувозачко седиште?
и дали мора да се носи додатно седиште за дете ?
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #1174 на: 13 Август 2012, 23:25:29 pm »
Vo Kavos ic ne ni odi osven ako nemas 15 godini

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1900
« Одговори #1175 на: 13 Август 2012, 23:59:14 pm »
од колку години може да седи дете напред,на сувозачко седиште?
и дали мора да се носи додатно седиште за дете ?

За да седи напред незнам од колку години е дозволено, ама знам дека во Европска Унија (барем во вистинската европска унија) дококлу детето е поголемо, а појасот кога ќе го закопча му поминува кај вратот мора да имаш вакво седиште http://clekinc.com/olli/. Казните знам дека се огромни ако детето е ниско и нема вакво седиште.

Сега ова што го постирав е модерно, ама знам дека во Германија имаше и од морска пења и беа прилично ефтини. Па ако идеш нагоре со мало/ниско дете земи си.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #1176 на: 14 Август 2012, 00:08:10 am »
од колку години може да седи дете напред,на сувозачко седиште?  14-15 год ?
и дали мора да се носи додатно седиште за дете? мислам на вакво за позади.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1177 на: 14 Август 2012, 02:01:34 am »
такво позади до 7 годишна возраст. на предно седиште беше или од 14 или од 16... не ме фаќај за збор, треба да проверам, ама за дополнителново седиште сум сигурен... до 7 години...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #1178 на: 14 Август 2012, 02:03:41 am »
Мене од тестовите ми се врти 12 години на предно седиште.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1179 на: 14 Август 2012, 02:07:02 am »
реков, не сум сигурен за тоа... можно е... треба да с епровери... ај некој нека расчепка по онлајн закониве...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен dleh

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #1180 на: 14 Август 2012, 19:10:24 pm »
Дечки уплатив одмор во Кавос али дефинитивно го утнав :@ (тоа е кога не се распрашуваш однапред). Точно не сакав ептен мирно место али ова што го читам и слушам местото да не речам с***е. Од вас барам да ми кажете гледам доста дечки добро го познаваат островов да ми кажат/препорачаат блиски плажи до кавос и малце подетални информации како се стига колку се одалечени. Инаку ќе одам преку агенција по се ова ќе морам кола да изнајмувам највероватно ајде и тоа не  е проблем,проблем може да биде имам стара возачка не од новите незнам дали може со неа.
Информативно во вила чандрис е смештајот да знаете отприлика да се ориентирате шо како.

Поздрав

Отсутен queqe

• Почетник
  • *
  • Пораки: 27
« Одговори #1181 на: 14 Август 2012, 19:59:06 pm »
:) све зависи на која возраст си,земи си залиха од кондоми оти и да нејкеш ќе мораш да работиш...дечките што беа у Кавос во наш автобус им се плачеше на враќање,ептен биле добри журките,а особено крстарењата со бродчиња,не им се идеше дома.Извади си меѓународна возачка дозвола (15мин.работа е) за да можеш да користиш рент a кар (обавезно глеј да е каско-full inshurance) и барај од одма на повеке денови за да ти даде убава цена.Најблиско асално место ти е агиос георгиос каде што навеќе доаѓаа трезните од Кавос преку ден(10-15мин возење).Иначе цел остров е 80 км и вреди да го прошеташ секој ден на различна плажа.На Крф можда е најмалце битно кај си сместен оти у апартманот само спиеш, буквално не ти се иде у соба -кај и да си, е убаво...ај па ко ке се вратиш ке се пофалиш по форумов за колку англичанки си се оженил :)...пази има и двоцевки :)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
« Одговори #1182 на: 14 Август 2012, 20:34:45 pm »
Kola moras, tuka nema diskusija. Ic da ne se seljacime.

Ili motor.

Nemoj bagi mnogu e sporo i ke se mrcvaris.

Kola treba da e okolu 160-180 eur za 7 dena, ako sedis 10 dena dosta e.

Ne e sranje.  Ke se snajdes. Ima plazi ke ides na paleokastrica recimo. :)

Отсутен dleh

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #1183 на: 14 Август 2012, 21:01:57 pm »
да да дечки веќе сфаќам крф без кола не иде :). Кажете ми дестетина места подобри да знам да не се малтретирам таму да се распрашувам да си идам секој ден на различни.

фала мн,позз :)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1184 на: 15 Август 2012, 12:57:55 pm »
Побарај назад по страниве, се е напишано.