Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1522582 пати)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #360 на: 06 Мај 2012, 00:13:39 am »
Сеуште немаме определено локација. Ајде родители со деца, дајте предлог за место кое е мирно, има убава песочна плажа, нема ветер и бранови, водата е чиста и е плитко до колена во првите 10 метри, сместувањето да е апартман со 2 соби, купатило и мини кујна.  

nei pori... ke se odmoris za site pari.....;)

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #361 на: 06 Мај 2012, 00:26:47 am »
@Sase_91
Мислам дека црна гора ја укина таа такса од 10 евра за патиштата... Иначе косово/албанија нема проблем никаков... косово со полиција би можел да имаш проблем ако направиш прекршок.. А Албанија не казнуваат странци за да привлечат туристи

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #362 на: 06 Мај 2012, 01:26:44 am »
Сеуште немаме определено локација. Ајде родители со деца, дајте предлог за место кое е мирно, има убава песочна плажа, нема ветер и бранови, водата е чиста и е плитко до колена во првите 10 метри, сместувањето да е апартман со 2 соби, купатило и мини кујна.  

nei pori... ke se odmoris za site pari.....;)

Ние фамилијарно одиме 3 години по ред и сме презадоволни.Тетка ми беа еднаш и после тоа неколку години по ред на Халкидики и викаат дека водата е најчиста во Неи Пори.Ептен е убаво,нема да згрешиш

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #363 на: 06 Мај 2012, 01:42:20 am »
Fala decki, a sase sto baras vo kosovo? Od tamu li odese ti? Preku koj geanicen premin?

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #364 на: 06 Мај 2012, 14:41:57 pm »
@Sase_91
Мислам дека црна гора ја укина таа такса од 10 евра за патиштата... Иначе косово/албанија нема проблем никаков... косово со полиција би можел да имаш проблем ако направиш прекршок.. А Албанија не казнуваат странци за да привлечат туристи
Ne e ukinata taksata.
Deni slobodno idi,super e patot posebno vo albanija odlicen avtopat,vo kosovo e dobar patot do prizren dodeka stignes se malku krivini,posle e podrugo.problemot e crna gora,ako ides juli mesec siguren sum deka ke ostanes vo crna gora,bidejki od pred suto more,pa se do budva se koloni so koli,tesen e patot uzas.vo kosovo obavezno kais,svetla pusteni i pocituvanje pravila,bidejki mnogu sopira policija ;)

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #365 на: 06 Мај 2012, 15:47:06 pm »
Планирам ГР-Скиатос ама ќе видиме...
Бил некој? Што може да се каже ???

Добар избор.Поради кризата во Грција, народот гледа од секој начин да собере пари, и тоа за смешни цени. Слушнав дека и по продавнците, храната била  поефтина , само за да не ја фрлат на ѓубре, затоа што никој несака расипано посе да купува. Ке истераш добар одмор за мала сум на пари.
Братучедка на жена ми се омажи за грк од Скиатос и не вика да одиме, имаат мини хотел таму на Скиатос, ќе падне и некој попуст ;D
Геј ленд не ми прави некој кеиф, се се плашам да не се с'рчкам со некој грк па да ме пикнат апсаана...

nema da te zakaca nikoj ako ne se zakacas teraj uzivaj i plivaj nego daj prasaj tamo za popust za klaber... familijaren da mu ja rasprodademe sezonata ;)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #366 на: 06 Мај 2012, 22:51:47 pm »
Дали има комарци во Неи Пори во текот на Септември?
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #367 на: 06 Мај 2012, 23:29:38 pm »
Дали има комарци во Неи Пори во текот на Септември?

Искрено не знам,ние секогаш одиме од 1 јули.Не знам само како е со медузи зошто еднаш имаме отидено во август и имаше многу.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #368 на: 06 Мај 2012, 23:31:03 pm »
„Неа“ Пори. :)

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #369 на: 07 Мај 2012, 00:16:35 am »
уште еден глас за неа пори.....

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #370 на: 07 Мај 2012, 00:46:05 am »
ke ides vo vtor ili prv red moze i tret samo ne odi pozadi kaj trskite i nemas gajle a imaat i % komarnici.... ;)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #371 на: 07 Мај 2012, 10:41:54 am »
Неа Пори, тоа што под Лептокарија? За тоа зборувате?

Ако е тоа, јас не би одел таму. На отворено море, не е баш добро таму. Медузи и комарци многу.

Јас сум повеќе за Асправалта (убаво евтино местенце) евентулано Тасос.

Отсутен bobi010

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 448
« Одговори #372 на: 07 Мај 2012, 10:49:39 am »
Супер места се ставрос/аспровалта има и за шетање и добри плажи.
Лани бев таму оваа година изгледа пак :) Добро е и тасос,до кавала па траект до таму.

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
« Одговори #373 на: 07 Мај 2012, 10:52:23 am »
Вурвуру е добро место за со деца, има многу апартмани/студија во прв ред на сама плажа, приватна плажа, огромни дворови со тревници и реквизити за деца, бесплатни лежалки и слично. Студио во прв ред од 40 до 90 евра/ден. Местото е изолирано, нема забава и слично, но за со деца е прав избор.
Инаку лани поминав во Аспровалта да видам дали го бива, ми остави впечаток на место за социјален туризам, така да тоа отпадна.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #374 на: 07 Мај 2012, 10:56:11 am »
Знам, имам поминато од Вурвуру. Селце во чија близина има една плажичка која е баш ко за даца, и убаво уредено студио до неа. Но генерално не бев нешто фрапиран од комбинацијата, плус ќе пукнеме од досада таму, нема кај да се изпрошетаме.
Ум шо идит отпосле не јет ум!