Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1776339 пати)

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2146
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #9300 на: денес во 10:50:13 »
Ако начекал некој на лева нога и како што вика две коли, ја лани кога идев 3 нокта беше, колата пред мене фамилија ја тргнаа на страна и земаа све да им вадат, измегу дое едниот до мене каде што и ме пушти така да не би ме чудело

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1245
« Одговори #9301 на: денес во 11:08:37 »
И веруваш на кајгана и фемина.  :D

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9555
« Одговори #9302 на: денес во 11:16:09 »
Do sega od 1vi Maj 5 pati vlegov i izlegov so ne donesov, kakvo vrakanje kakvi gluposti.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2831
« Одговори #9303 на: денес во 11:35:57 »
И веруваш на кајгана и фемина.  :D

Не верувам баш, затоа и пишав тоа што пишав.

Дечкото има нови дополнителни постови после тој, дека се вратил после извесно време и го пуштиле на друга лента.
Не знам зошто би лажел, се погаѓаат на граница службени лица што тренираат строгост

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7732
  • French diamond
« Одговори #9304 на: денес во 11:38:27 »
Гранична полиција не е сообраќајна полиција.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2831
« Одговори #9305 на: денес во 11:51:19 »

Гранична полиција може да те врати и да не те пушти да влезеш во таа земја затоа што станал на лева нога, а ти подоцна пријавувај и жали се.
Тоа е реалноста.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2146
« Одговори #9306 на: денес во 11:57:59 »

Гранична полиција може да те врати и да не те пушти да влезеш во таа земја затоа што станал на лева нога, а ти подоцна пријавувај и жали се.
Тоа е реалноста.
Ова е истересно прашање не знам како е решено правно, али нели све тоа спага во задолжителна опрема на превозно сретство со кое влагаш искачаш од земја вајда имаат право да извршат контрола дали исполнуваш услови

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7140
  • Бенве сие бенве
« Одговори #9307 на: денес во 12:02:17 »
Јас на грчка граница сообраќајна не сум дал никогаш, ниту зелен картон, ниту крвна слика или пп апарат. Пред 5 дена бев цел азурен брег го шетав никој никаде багажник не ми отвори. Како некои луѓе постојано имаат проблеми и закачки не можам да разберам.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7732
  • French diamond
« Одговори #9308 на: денес во 12:28:39 »
Фала богу, досега незнам колку пати сум се претерал по граници, кај грчите пе*ери секако не одам, никој нигде не прашал или проверил дали и што имам од опрема, едноставно не им е тоа надлежност.

Некој луѓе да можат од страв да можат и извод од матична, венчаница и последна платена сметка од ЕВН ќе земат со нив, за секој случај.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3470
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #9309 на: денес во 12:36:30 »
Ок си е да си носиш се од опрема и да не спиеш на тоа мене не може да ми се случи. Но секако не треба да бидеш параноичен и најбитно од се е да сфатиш дека се се решава со пари. Малку или многу.

Инаку јас имав ситуација во која минав низ 12 земји никаков проблем со години за кога да одам да ја одјавам таблицата во Софија полицаецот да ми каже дека за неа интерпол има потерница во Белгија.
Околу 2 часа траеше процедурата да се докаже дека е грешка и тоа со голема помош на бугарската полиција. Некаде низ граничните премини некој да го видел тоа немаше да биде толку лесно претпоставувам.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15174
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #9310 на: денес во 13:08:35 »
Сигурно и си го почастил полицаецот за услугата што ти ја завршил.
Добра приказна смислил да добие частенка. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2449
« Одговори #9311 на: денес во 13:12:49 »
Јас на грчка граница сообраќајна не сум дал никогаш, ниту зелен картон, ниту крвна слика или пп апарат. Пред 5 дена бев цел азурен брег го шетав никој никаде багажник не ми отвори. Како некои луѓе постојано имаат проблеми и закачки не можам да разберам.

Sent from my iPhone using Tapatalk

На грчка граница само на Дојран ми побарале сообраќајна/зелен картон. Првото одење преку Дојран скрос се збунив, на Богородица/Евзони никогаш не ми побарале ништо освен пасош.

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9555
« Одговори #9312 на: денес во 13:55:04 »
Vo Grcija pred 15 godini probav da gi pocastam za da ne mi pisat kazna, use se sekavam ko vcera da beshe.
Krena glava edniot i rece decko prv i posleden pat da ti bide ova da go kazes. Mozam odma vo stanica da te nosam za obid za podmituvanje

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3470
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #9313 на: денес во 14:08:55 »
Сигурно и си го почастил полицаецот за услугата што ти ја завршил.
Добра приказна смислил да добие частенка. :)

Ништо не сум почастил. Во бугарија никад не сум дал мито. Единствено место кај што сум дал мито е во албанија на полиција.
 Инаку не е приказна туку еден куп документи потпишав и записник и изјава ми дадоа и за мене документ.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7282
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #9314 на: денес во 14:31:01 »
Не знам како е Евзони, ама на Меџитлија багажник отвора Царина и проверува зелен картон, полицијата само пасош проверува.

Сигурно е вистина случајот, едноставно така му се погоде на човекот, царина можи да ти забрани влез од оправдани причини, во случајот пп апарат.