Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1518586 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #8970 на: 10 Јуни 2025, 13:06:19 pm »
Под меѓународни сексови мислиш на постери од странски списанија? :D

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3135
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #8971 на: 10 Јуни 2025, 13:29:46 pm »
Под меѓународни сексови мислиш на постери од странски списанија? :D
Да, и ги лепам над кревет за инспирација... културна размена, се вика тоа! или на наше реЧено- меџународни😂

Отсутен lawyer204

• Почетник
  • *
  • Пораки: 36
« Одговори #8972 на: 10 Јуни 2025, 13:48:17 pm »
Пазете многу на патот на меѓузона Богородица -Евзони. Има огромни дупки. Еден имаше скинато гума, на друг му се имаше откачено предното тркало.

Тој дел само со лазење, во прва. Инаку си наебал.
Јас прво се засилив ама имав среќа и после намалив. Есента поминав тука последно ама не памтам да имаше толкави дупки. Рецепт за заебување кола и викенд ако влезиш во подлабоките...

За преминот кај Богородица пишав подетално во друга тема (https://forum.carclub.mk/index.php/topic,42.3825.html ) кој настан ме „олесни“ за само 200 Е !

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8973 на: 10 Јуни 2025, 15:43:55 pm »
Јас по препорака на еден ценет член од форумов резервирав овде https://maps.app.goo.gl/e4PAcSnx49pF8LBK7?g_st=com.google.maps.preview.copy од 30/06 до 07/07.
Не сум бил никогаш, битно ми е дека е близу плажата и има паркинг. Ако некој е близу периодот може да фатиме некое пиво, ако е со деца уште поарно.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #8974 на: 10 Јуни 2025, 18:54:16 pm »
I da ne se propushti pivo da se ispie poso na tolku plazi poveke vreme vo kola ke se pomine nego na more

Ubavo e da si imash agenda ama so e mnogu mnogu e

Не знам дали си бил на Ситонија, изгледа не си по муабетиве, не знам што да ти кажам.

Муабетиве за ,,повеќе во кола него на море" мислам дека треба да ги тераш на некој што го планира истово, ама на Корзика, Крит или Сардинија, не на втор крак пошто не важи.
Дури и далечина од 14km на Лефкада и 14km на Ситонија не е исто. Супер се патиштата на Ситонија (освен делот Сарти - Вурвуру), широки, лесно и брзо се стигнува, посебно за плажи што се блиску 14-15km една од друга.

Многу драми пробуваш да ми направиш за 15-20 минути возење (по добар пат) од плажа од плажа, навистина не те разбирам.
Не знам како ти го разбираш концептот на две плажи, ама еве ќе ти објаснам подетално (

@balanar nemora detali da pisuvash i da se objasnuvash i opravduvash shto pravish, jas moe mislenje si kazuvam. Dali sakash da menjash i da vozish ili da “dremesh” na edno mesto tvoj e izborot

Ja si komentiram kao i ostnatite tuka. Ako ocekuvash za se so ke pises site da ti kazeme bravo tvoj problem

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2468
« Одговори #8975 на: 10 Јуни 2025, 21:22:32 pm »
Не очекувам никаква потврда од никого дека добро правам, најмалку ми треба валидација. Си правам за мој ќеф и за мои спомени. Тоа што пишувам детално и пишувам патеписи - тоа е мој начин за доловување на некои доживувања, а не за да се фалам и било кој да ми каже ,,Браво".

Чудно ми е што коментираш дека повеќе ќе сум бил во кола отколку на плажа, а во реалност и ,,на терен" е сосема обратно.
Затоа ти реков дека не си бил изгледа до Ситонија и баш затоа направив споредба со други, поголеми туристички дестинации

Секој има право на мислење, ама тоа не значи дека мислењето е точно :)
« Последно менување: 10 Јуни 2025, 21:28:23 pm balanar »

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
« Одговори #8976 на: 10 Јуни 2025, 21:40:39 pm »
Ајде, ајде, темава е за релаксирање, нема потреба од вакви нервозни коментари. Едноставно, нека си прави секој како му е волја.

Како што пишав пред некое време, наредниот месец ќе се вратиме до Ситонија на 6 дена.

За одење натаму сакам да ја избегнам обиколницата (и за враќање изгледа, мада може и преку центар на Солун) ќе возам Дојран - Agios Vasilios - Panorama - Thermi - Nea Moudania - Neos Marmaras
Лани се враќав преку овој пат, само наместо Moudania (имаше некој застој во живо), одев преку Poligiros - Vasilika - Thermi.

Од она што избрав (некои бевме лани):

Плажа - Neos Marmaras (Fratelli Beach Bar)
Плажа - Toroni (Kafe-Yozeri Kastro)
Плажа - Kalamitsi (Chica Beach Bar)
Плажа - Tigania (Tigania Beach Bar)
Плажа - Sarti (Ammolofos Beach Bar)
Плажа - Orange Beach
Плажа - Lagonisi (Lagonisi Beach Bar)
Плажа - Trani Ammouda (Le Mantri Beach Bar)
Плажа - Kalogria (Taos Beach Bar)

Минатото лето не бевме подалеку од Каламици (јас имам одено претходно скоро на сите погоре).
Не ни бевме до Сарти, ни до Никити (освен на поминување и до Лидл)

Таверна - Ta Vrahakia (Sarti)
Таверна  - Panorama Kalamitsi (помеѓу Toroni и Kalamitsi)
Гиро - Snack Bar Giannakis (Neos Marmaras) / Ovelix Gyros (Sarti)
Пица - Tucan Pizza Βar Restaurant (Neos Marmaras)
Бугаца - Bougatsa Thessaloniki (Neos Marmaras)
Бар - Thetis Rooftop (Neos Marmaras)

Нешто што испуштам да се види/вкуси (освен плажи)?
Ја не би ја пропуштил и Paradise beach, со Tigania за мене најдобрите плажи на Ситонија. Исто може да ја посетите и Klimataria, одма до Tigania е. Од оние извикани плажи не би ја препорачал Karydi beach, бевме лани, плажата е добра само на снимка од дрон, реалноста е сосема друга. Многу прљава плажа, треба да влезеш 100 метри во вода за да има длабочина да се бањаш, едната страна од плажата е со огромни камења во вода, скроз неупотреблива.

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

Топла препорака за Климатарија, и гледај патот од кај Скала да го фатиш за оваа плажа, ако се одлучите да идете. Накај 17h веќе е сенка, од ридот од позади. Лани кога бевме, патот кај црвената стрелка претпоставувам дека планираат да го прават. Земјен е, и ужасно лош, длабоки дупки, а тука Google Maps ни даде рута. Патот накај Скала е асфалтен.

« Последно менување: 10 Јуни 2025, 23:28:10 pm Tommy »

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 447
« Одговори #8977 на: 10 Јуни 2025, 23:13:50 pm »
Јас сум исто за одмор каде ќе се поминат повеќе места, а не стандард македонче научено е на едно место и тоа е тоа. Секој ден иста плажа, секоја вечер истата улица.

Да одмор е да одмараш, ако ми е само за одмарање ќе седам дома и ќе спијам цел ден, навечер се во истиот кафич.

Исто однапред испланирано, да се види и помине и доживее се што има време и можност.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
« Одговори #8978 на: 10 Јуни 2025, 23:52:28 pm »
Не очекувам никаква потврда од никого дека добро правам, најмалку ми треба валидација. Си правам за мој ќеф и за мои спомени. Тоа што пишувам детално и пишувам патеписи - тоа е мој начин за доловување на некои доживувања, а не за да се фалам и било кој да ми каже ,,Браво".

Чудно ми е што коментираш дека повеќе ќе сум бил во кола отколку на плажа, а во реалност и ,,на терен" е сосема обратно.
Затоа ти реков дека не си бил изгледа до Ситонија и баш затоа направив споредба со други, поголеми туристички дестинации

Секој има право на мислење, ама тоа не значи дека мислењето е точно :)

Јас ја поминав Ситонија уз дуж и попреку и да ти кажам искрено следен пат ќе дремам само у тоа Каламици или Торони. Дури не сум ни ги запазил сите плажи по име зш жена ми барата по мапата. Ок е, има убави плажи и моменти и сл, но сепак Ситонија е станата како Свети Николе, особено во сезона. A во однос на тоа колку ни е блиску, а каква убавина има, за тоа нема збор.
Е у Арменистис не сум бил, не му дошол денот.

Во однос на активен одмоор и шетање по плажи и сл, мислам дека островите се права приказна. Халкидики е  бајаги просељачено.

Мој предлог за добар одмор во Грција останува Скијатос. Мал остров, предобри плажи, културна раја поради достапен аеродром итн. Едино што е поскап траектот.
« Последно менување: 11 Јуни 2025, 09:44:52 am Bravo »

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1723
« Одговори #8979 на: 10 Јуни 2025, 23:56:13 pm »
Јас ни кога одам во друг град не правам план што ќе се посетува, а не па одмор на плажа :) тоа точно планирање што ќе се посетува секој ден од колку до колку часот толку многу ме замара, нит ми е пријатно нит ми дава прилика да го осетам духот на градот. Отприлика гледаме сабајлето кај ќе се иде, сѐ измеѓу е во моментот одлучено. Ќе скршнеш по спореднс уличка, ќе најдеш некој бар, ресторан скриен, ќе одлабавиш на кафе. А не од знаменитост до знаменитост по точно определена рута, како прав турист :)

А за на плажа, ете може сум стар, ама стварно не ми се ебава секое сабајле товари кола, пали кола, вози до некоја плажа, па вози назад, па попладнето пак истото. Сум го правел, не мора пак. Дури и по острови кога одиме се сместуваме по 3-4 дена во 2-3 различни локации зависно од големина, за да видиме различни места ама да не сме во кола секој ден.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
« Одговори #8980 на: 10 Јуни 2025, 23:58:54 pm »
Супер филм е тоа шетање по плажи ама со индијанци малце потешко.

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 627
  • Сузуки Витариче
« Одговори #8981 на: 11 Јуни 2025, 02:12:05 am »
Супер филм е тоа шетање по плажи ама со индијанци малце потешко.
Така си е.
Потпис.

Отсутен Tiro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 344
« Одговори #8982 на: 11 Јуни 2025, 08:17:14 am »
Mene me interesire samo edno. Dali striktno koristite booking za rezervacija na mesta ili imate direkten kontakt so lica od mesta kade sto ste bile i naredna godina im se javuvate direktno?

Присутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #8983 на: 11 Јуни 2025, 08:40:46 am »
Досега никогаш не сум бил 2 пати на иста локација на одмор, секогаш менуваме место... затоа го користам booking, плус free cancelation има и време за премислување/менување место до пред одмор.

Сега со деца, нема активен одмор (годинава ќе пробаме нешто полуактивен со пола постава), бираме сместување до сама плажа и се закотвуваме таму... иначе претходно слично како @balanar не сме оделе по 2 пати на иста плажа... сме бирале локации каде што обично има превоз со бродчиња на сите страни, капења сред море и слично...
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2468
« Одговори #8984 на: 11 Јуни 2025, 11:36:26 am »
Mene me interesire samo edno. Dali striktno koristite booking za rezervacija na mesta ili imate direkten kontakt so lica od mesta kade sto ste bile i naredna godina im se javuvate direktno?

Првото за првпат (ако не можам да најдам телефонски број/мејл надвор од Booking), а сместувањето навистина ми се допаѓа.
Eднаш резервирав на Booking, па нешто ми излезе и морав да откажам. Следниот пат кога требаше да одиме - го побарав телефонски бидејќи нели броевите/контактот на Booking ги дава после резервација.

За враќање во истото сместување - секако дека лично (телефонски, преку Viber/WhatsApp или на Фејсбук сум пишувал).