I da ne se propushti pivo da se ispie poso na tolku plazi poveke vreme vo kola ke se pomine nego na more
Ubavo e da si imash agenda ama so e mnogu mnogu e
Не знам дали си бил на Ситонија, изгледа не си по муабетиве, не знам што да ти кажам.
Муабетиве за ,,повеќе во кола него на море" мислам дека треба да ги тераш на некој што го планира истово, ама на Корзика, Крит или Сардинија, не на втор крак пошто не важи.
Дури и далечина од 14km на Лефкада и 14km на Ситонија не е исто. Супер се патиштата на Ситонија (освен делот Сарти - Вурвуру), широки, лесно и брзо се стигнува, посебно за плажи што се блиску 14-15km една од друга.
Многу драми пробуваш да ми направиш за 15-20 минути возење (по добар пат) од плажа од плажа, навистина не те разбирам.
Не знам како ти го разбираш концептот на две плажи, ама еве ќе ти објаснам подетално (не дека те занима):
- Одиме на плажа во 11h-12h-13h
- Менуваме плажа околу 15-16-17 и одиме на ручек (или рана вечера) ако има некој ресторан по пат или јадеме на другата плажа (beach bar, ресторан, сеедно)
- Седиме до 19-21h, зависи дали плажата вреди/има-нема зајдисонце. Конкретно јас, уживам во последниот час пред да ,,падне“ сонцето под хоризонтот. Најубаво за сончање и те гали едноставно, некако се се стишува, се е портокалово и целиот амбиент се менува од дневниот џагор. Мене ако ме прашаш - на плажа би одел само последните 2-3 часа пред зајдисонце.
- Си одиме во смештајот и зависи колку сме уморни. Или излегуваме на прошетка до истото место/друго место или седиме дома/на тераса.
Овде ме правите како да возам по час-два од плажа до плажа.
Како што кажав - кој како сака нека си прави, ама нема поента да се убедуваме дали две плажи во еден ден (во сред лето кога денот е најдолг, на место како Ситонија) е многу или таман.
Мене ми е ОК, на партнерката и е ОК - тоа ми е доволно.