Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1334028 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #7560 на: 27 Јули 2022, 15:21:30 pm »
Фала за препораките Balanar i FilipMK, видов неколку ривјуа на јутјуб за калитеа и флогита, ми личеа рај за очите, мирни места поготово калитеа имаше и бујна вегетација со палми, зеленило....агиа триада така и така...
ќе се одлучам за овие двете дестинации кое од нив или може и двете ќе ги посетам. Не сум од тие ципидлачи, барам мирна плажа со помалку пијандури околу мене и тишина, маркетчиња за децава да им купам тоа што јадат..., не сум по ноќен живот, Имам една лоша навика никогаш не букирам вила или хотел. Одам директо, разгледувам првин менталитет на газдата и какво е гостопримството  па пасле што има на понуда и на крај кеширање пари. Секогаш така сум функционирал. Ако нешто ми оди на нерви палам кола и се враќам...

Калитеа е зезната само со тоа што до плажа има стрмнина, па мораш со кола а паркинг е малки зезнато во сезона. А ако земеш вила на плажа, тогаш за навечер ќе треба кола.

Исто и плажата Паљури ти е добра за со деца

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5559
« Одговори #7561 на: 27 Јули 2022, 15:42:24 pm »
Јас само Септември практикувам, после 15ти, рает главата во Лефкада, скоро човек нема по некој турист и кампери со треилери. Рает и за шетање и за лежење и за јадење и за по риба. Василики кај шо седам се само локалците и по некој групи заостанат,за капење и риби одам Gialos бира/кафе во кафичот си го имав муабетот, ако има расположение и се фати нешто ќе си
 почастам риба има скара и на лице место вечерно уше некое пијаче.  В село има паб кај шо си живеам со газдата ако сакам да отепам некој џин или пиво, ау муабети со мештаните и тоа е тоа, 10 дена ми се доволни за до година да ме држи :)
Ова е максимумот од гужва шо можи да се зачека негде

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
« Одговори #7562 на: 27 Јули 2022, 15:48:22 pm »
Други се приоритетите ког одиш нефамилијарно и фамилијарно, инаку и јас одев порано септември јуни, меѓутоа после не можеш баш.
Во некои земји баш убаво што школска почнува од 15.09

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2220
« Одговори #7563 на: 27 Јули 2022, 15:59:16 pm »
Обобоб Влатче...

Gialos e најпотценетата плажа на Лефкада, додуше ја сецнаа пред 5-6 години после земјотресот 2015, едвај го реновираа патот.
Двапати бев во 2016-та и еднаш во 2017.
« Последно менување: 27 Јули 2022, 16:04:17 pm balanar »

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2679
« Одговори #7564 на: 27 Јули 2022, 16:32:24 pm »
Od 15ti septemvri e udarno za morski ribolov.
Sto lovis? Togas treba da se pojavi tunaki, amberjack pa i dorado.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5559
« Одговори #7565 на: 27 Јули 2022, 17:43:35 pm »
@M3V8 Немам спрема салам, со прачките од тука 20-60 и дубинки, имам ципури, саргоси до дорадо истргано ама мал, ден пред да бегам имаше туни на пристаниште, како за малер мана кајмене од сите таму, уште ко мана ми викаја грците да сечам конец да се спасам од мака, ме фате инает, инстант ојде машинката откажа, па ојде и прачката на 2 дела,  држев инает на раце немаше шанса и ја секов. Се во една минута си еба мајката :D Ама вредеше адреналинот, немам ни спрема ни пари за поозбилен риболов, ако одам ова година спремно ќе ми биди ножичето да не оди ѓубре се :)
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Dando

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 339
« Одговори #7566 на: 27 Јули 2022, 18:03:09 pm »
Kallirroi Apartments, Agios Georgios 570 21, Greece, лично супер си поминав, пензионерски ама за мене ок. На плажа нема жив човек, пешки се оди до Ставрос, поразвиено градче скоро све има, лидл на 5 минути со кола, мене ок ми беше.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3479
« Одговори #7567 на: 27 Јули 2022, 19:41:05 pm »
Kallirroi Apartments, Agios Georgios 570 21, Greece, лично супер си поминав, пензионерски ама за мене ок. На плажа нема жив човек, пешки се оди до Ставрос, поразвиено градче скоро све има, лидл на 5 минути со кола, мене ок ми беше.

Olympiada исто е топ таму, блиску има одлични плажи, Бабилон, Тотос...

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #7568 на: 27 Јули 2022, 23:29:49 pm »
na pocetok na mesecov ubavo mirno i polu-prazno Crna Gora na 5 dena... Ulcinj u borova suma i vo karpive, i Kraljicina plaza na ...

sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2352
« Одговори #7569 на: 28 Јули 2022, 07:37:06 am »

Sakam vecher koga kje proshetam da ne se osekjam kako da sum na panagjurot vo Kavadarci izlezen (od Kavadarci sum i nikogash ne sum go sakal panagjurot).

Што така за панаѓурите, мене топ ми се во Неготино и Кавадарци :) Ќе најдеш тоа што не бараш, ќе купиш тоа што не ти треба :)
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 725
« Одговори #7570 на: 28 Јули 2022, 09:21:03 am »

Што така за панаѓурите, мене топ ми се во Неготино и Кавадарци :) Ќе најдеш тоа што не бараш, ќе купиш тоа што не ти треба :)

Bash zatoa i kje ja trpish seta taa guzva i dodeka otidish kaj shto si trgnal a i koga kje se vratish doma na parkingot nema mesto da najdish. A za "muzikata" ich muabet da ne pravime. @t0m1cA i za olimpijada ke kazev deka e super (stvarno e) ama nagaziv na morski ez mamicata nivna.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3479
« Одговори #7571 на: 28 Јули 2022, 10:56:58 am »
Морски еж е дополнителен доказ дека е чисто :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29676
    • CARclub.mk
« Одговори #7572 на: 28 Јули 2022, 11:16:08 am »
Никакви лежалки, никакви музики, ништо такво.

Плажата ми е на помалку од 30 секунди, со мој чадор, мои столчиња... Ова деновиве е „гужва“ со вкупно 7 луѓе на плажа (сосе нас двајца). Иначе само ние сме.

Раат. Одмор.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #7573 на: 28 Јули 2022, 14:01:19 pm »
Карпава лево личи на хрчак на плажа.
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 725
« Одговори #7574 на: 28 Јули 2022, 14:11:19 pm »
Морски еж е дополнителен доказ дека е чисто :D

Znam, ama i dopolnitelno pcuenje dodeka izleguvash od voda i posle toa probuvas da gi izvadish bockite koi lesno se krshat a teshko se vadat.. Vo sekoj sluchaj se slozuvam so tebe deka olimpijada e dobro mesto za odmor. Samo ezovive mamicata nivna.