Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1334058 пати)

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #7050 на: 03 Август 2021, 13:22:25 pm »
@balanar по апликација пишуваше дека до Јанина ми треба 3 саати и 20 минути, јас стигнав за 3 и 35 минути, не се брзав, без пауза на одење, горе доле цело време на темпомат со 120км/ч, во тунелите со 100ка си поминував.

Oд Јанина до Игуменица е 70 км или отприлика 45 минути, зависи и колку ти е тешка ногата. Така да заокружи си нешто повеќе од 4 саати, плус саат со временската зона.

П.С. Не ти е подобро Штип - Велес - Демир Капија - Гевгелија да одиш? Додуша по твојава рута ниту една патарина немаш. Мислам дека ако си тргнеш околу полноќ, ќе биде сосема таман, не знам колку време треба преку Струмица.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2220
« Одговори #7051 на: 03 Август 2021, 13:26:58 pm »
@balanar по апликација пишуваше дека до Јанина ми треба 3 саати и 20 минути, јас стигнав за 3 и 35 минути, не се брзав, без пауза на одење, горе доле цело време на темпомат со 120км/ч, во тунелите со 100ка си поминував.

Oд Јанина до Игуменица е 70 км или отприлика 45 минути, зависи и колку ти е тешка ногата. Така да заокружи си нешто повеќе од 4 саати, плус саат со временската зона.

П.С. Не ти е подобро Штип - Велес - Демир Капија - Гевгелија да одиш? Додуша по твојава рута ниту една патарина немаш. Мислам дека ако си тргнеш околу полноќ, ќе биде сосема таман, не знам колку време треба преку Струмица.

Некаде саат време е до Струмица, може сега и малку побрзо преку експресниот до Бучим, не сум го возел.

И јас планирав да тргнам после 00:00 некаде...

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #7052 на: 03 Август 2021, 14:16:33 pm »
Која плажа во Охрид за раат да се заседни чоек со 8г дете?
Кај нема камења?Или нема каде што нема камења?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 533
« Одговори #7053 на: 03 Август 2021, 14:22:05 pm »
@MecheTo без камења, Горица 3 до Силекс, Љубаништа, Св.Наум...
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1838
« Одговори #7054 на: 03 Август 2021, 14:31:08 pm »
Св наум и пробај си среката позади манастирот кај полицискиот камп ако те пуштат таму е убаво само чадор за сенка

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #7055 на: 03 Август 2021, 14:32:12 pm »
Военото станало полициско?

Најубавото место на цело Охридско.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #7056 на: 03 Август 2021, 14:33:42 pm »
Во 2020та бев таму, се уште беше воено, рампа со армија си имаше, со сите салтанати. Може да се има конвертирано :)

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1838
« Одговори #7057 на: 03 Август 2021, 14:36:43 pm »
Може и воено да е имаше рампа и сега и стража на влез

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1032
« Одговори #7058 на: 03 Август 2021, 14:36:52 pm »
Moze ne e za temava (izvinete ako gresam), vozackata ja zaboraviv na vikendica, imam megjunarodna na raspolaganje sto ja izvadiv pred 3 nedeli, dali za nedaj boze ako me zastanat mi brka rabota dodeka ne ja zemam klasicnata? I licnata karta mi e tamu, sakav da vozam so pasos I megjunarodna, pa ako nekoj znae....
Logicki da nemam klasicna ili da imam zabrana, nema da mi izdadat megjunarodna.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #7059 на: 03 Август 2021, 15:00:55 pm »
Фала,дечки.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #7060 на: 03 Август 2021, 15:34:28 pm »
Moze ne e za temava (izvinete ako gresam), vozackata ja zaboraviv na vikendica, imam megjunarodna na raspolaganje sto ja izvadiv pred 3 nedeli, dali za nedaj boze ako me zastanat mi brka rabota dodeka ne ja zemam klasicnata? I licnata karta mi e tamu, sakav da vozam so pasos I megjunarodna, pa ako nekoj znae....

Нема да ти врши работа меѓународна во МКД, исто како да ја немаш...

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #7061 на: 03 Август 2021, 16:15:23 pm »

Нема да ти врши работа меѓународна во МКД, исто како да ја немаш...
Управување со возила 

[https://i0]Со моторно возило во сообраќајот на патот самостојно може да управува само лице кое има важечка возачка дозвола издадена во Република Македонија, странска возачка дозвола или меѓународна возачка дозвола, во која е впишана категоријата во која припаѓа моторното возило. 

https://www.pravdiko.mk/lista-na-globi-za-soobrakajni-prekrshotsi-spored-noviot-zakon/3/

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #7062 на: 03 Август 2021, 16:27:39 pm »
Да, но види на меѓународната возачка, ти пишува дека важи само со приложување на важечка дозвола, а миислам ама не сум 100% сигурен, пишува и дека не важи за у МК, туку за надвор од МК....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #7063 на: 03 Август 2021, 17:02:37 pm »
Неќна вадев меѓународна, пишува дека не важи во МКД.

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #7064 на: 03 Август 2021, 17:36:36 pm »
Abe ja ke mu pokazam megjunarodna, ako ne mu cini, negov problem :)))

Sala na strana, toa da ne vazi vo MKD e cista glupost, dozvola si e dozvola, dvete imaat slika, pecat, ime/prezime i kategorija. Ako ja nemam prvata, nema da mi ja dadat ni vtorata. Ama vo ovaa nasa cudesna zemja....