Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1522417 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #6780 на: 01 Јули 2021, 15:52:52 pm »
^
Pred nekoja godina na Tasos, jas se spremam za odenje doma, tipot so meganot (skopski ako iga uloga) se rastovara .... Toa gajbi, patlidzani .. ne ti znam sto ful gepek. A najjako mi bese koga vidov voda 10l sise...
Pa valjda i ta gospodja njegova treba da odmori :)
неокласичен скопјанец ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
« Одговори #6781 на: 01 Јули 2021, 15:58:00 pm »
Да. После тоа одам на Меџитлија.
Ми вика "Како ти излезе Грција?! Нема пецат"
Викам на Евзони така нѐ пуштаа.

Нешто прмормореа за колегите. Ме пуштија 😂

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30069
    • CARclub.mk
« Одговори #6782 на: 01 Јули 2021, 16:21:38 pm »
Инсистирајте на печати и на влегување и на излегување. Не само во Грција, било каде.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #6783 на: 01 Јули 2021, 17:05:44 pm »
вие што ќе одите АЛбанија на одмор, полека со морската храна и одбегнивајте мелено месо (плескавици итн..)
иста е ситуацијата и годинава како и претходни со труења

@marjanot фала на совет, ќе го имам предвид. И онака не јадам мелено од кога добив труење од Baking Bread, значи во Македонија, камо ли непроверен терен во Албанија.

Инаку гледам дека станува стандардно на граница да прават проблеми дека не си влегол од истиот граничен премин (баш дека немаш печат при влез од Евзони да речеме)

ЕДИТ: Сеа уствари сфатив дека ова и за мене се однесува. Ќе морам да им побарам печат на Евзони, бидејќи ќе излегувам на Какавиа (Албанија) и потоа се во обратна насока, да си немам проблеми.

Тоа ливчето за замена на пасошот, не е потребно повеќе така?
« Последно менување: 01 Јули 2021, 17:21:53 pm dbl.dzo »

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #6784 на: 01 Јули 2021, 18:24:58 pm »
Убаво е напишано за кого важи ова..ама....

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #6785 на: 01 Јули 2021, 18:33:30 pm »
Испаѓа дека важи за сите што им истекува после 31.07.2021 а не само на оние што се затечени во странство.
Ама, оди па разбери се со гранична полиција. Спакуван, среден па некој на граница, охи.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #6786 на: 01 Јули 2021, 18:52:32 pm »
Испаѓа дека важи за сите што им истекува после 31.07.2021 а не само на оние што се затечени во странство.
Ама, оди па разбери се со гранична полиција. Спакуван, среден па некој на граница, охи.

И тука има зајеб.
На објавата стои 31.07.2020, не 31.07.2021

Кое е точно сега? :D
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
« Одговори #6787 на: 01 Јули 2021, 20:06:14 pm »

Ne.
Vazi za site sto im istekuva po 31 Juli 2020, a vaznosta na isteceniot "prodolzen" pasos pocnuva od 01.07.2021 t.e. denes.
I vazi za SITE pasosi, neka ne ve buni toa so diplomatski ili dijaspora.

Nema sto da se objasnuvas na granica, vekje e rutina, lugje si pominuvaat so isteceni pasosi i na nasa strana i na grcka. Zalam sto ne sum vo moznost da gi spodelam mejlovite od Greek Border Patrol Police, imaat nekoja klauzula za krivicen prekrsok i toa internacionalno ako se spodelat (gi racunaat kako doverlivi informacii), inaku mejlot mi e od Chief of Border Police - Hellenic Police Headquarters. Pa neka dojde granicarot da mi rece nesto :D

Duri i mu pisav pak na Chief of Police, tvoive na premin ne se zapoznaeni so ovaa odluka (bidejki pred negoviot mejl se javiv na tel na grcka strana sto mi go dadoa od ambasada) i toj policaecot mi rece "ne znaeme nie nisto takvo", pa posle vtoriot mejl Sefov se javil tamu i mi pisa deka i oficijalno Memo im ispratile na policajcite, da pakuvam kuferite i da trgam nataka so istecen pasos :)

Istoto mi go potvrdi i Embassy of the Hellenic Republic in Skopje i Hellenic Republic - Ministry of Foreign Affairs.

Ali ako imas merak, vishok slobodno vreme i vishok pari, bujrum vo MTV-MVR klaster :D
https://alsat.mk/mk/nemaneto-pasoshi-i-nadgradba-na-sistemot-predizvika-guzhvi-pred-shalterite-za-dobivane-lichni-dokumenti/

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #6788 на: 01 Јули 2021, 20:45:08 pm »
Мене некако не ми се уплаќа депозитче 100 евра со истечен пасош, па да трепкам до средина на Август до моментот додека да стигнам на ред на грчка граница.
Уште помалце па да дремам пред МТВ на 40 степени за 10 дена во Грција.

Ако не биде оваа година, ќе биде догодина.
Ама ич не му се потресувам.

Повеќе пари за плочи ќе останат.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #6789 на: 01 Јули 2021, 21:31:10 pm »
Мене некако не ми се уплаќа депозитче 100 евра со истечен пасош, па да трепкам до средина на Август до моментот додека да стигнам на ред на грчка граница.

пробај со истечен на косовска или српска граница, поблиску се, ако помине уплати си одмор.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #6790 на: 02 Јули 2021, 12:02:51 pm »

пробај со истечен на косовска или српска граница, поблиску се, ако помине уплати си одмор.
За Косово и Србија можеш и со лична карта... Исто и Албанија мислам... Не ти треба пасош... Само за деците.

Sent from my Mi 10T Pro

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #6791 на: 02 Јули 2021, 22:03:07 pm »

За Косово и Србија можеш и со лична карта... Исто и Албанија мислам... Не ти треба пасош... Само за деците.

Sent from my Mi 10T Pro
Знам, ама поентата беше да провери дали Оли се има јавено...

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #6792 на: 02 Јули 2021, 22:20:38 pm »
Е да...

Sent from my Mi 10T Pro

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #6793 на: 02 Јули 2021, 22:40:47 pm »
Duri izvadam pasoshi za decava i duri odam na odmor ke ima nov bran na covid e*em ti srekata

Btw vozackata veke mesec i edna nedela cekam da ja zemam, sekoja nedela mi vikaat dojdi slednata

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #6794 на: 02 Јули 2021, 23:07:16 pm »
Jas bozem na odmor kaj juzniov sosed se taksav ili 25 avgust ili 1 septemvei ama kako ide so ovie novi soevi na virusi ne e cudo do togas da spustat rampi gospodava taka da rezerva mi e ostaven Ohrid pa zdravje boze kje vidime