Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1527419 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #6450 на: 21 Јуни 2020, 20:16:25 pm »
Како е со цени кај Костески?

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
« Одговори #6451 на: 21 Јуни 2020, 23:59:29 pm »
Добро прашање, и мене ме интересира. Исто и за хигиената, па кој бил нека пише. Иако во ова време невреме никаде не ми се мрда, што да не се зарази човек, што да не заразам некој без да знам :(

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #6452 на: 22 Јуни 2020, 00:37:28 am »
Јас бев одамна, мислам пролет 2018.

Комплетно ок изгледаше сè.
Не паметам ништо посебно како проблем во хигиена.

Мислам дека соба со кревет на 2 спрата + софа на расклоп беше 1500 денари.
Најдобро контакат на фејсбук или телефон, по 2 години сигурно има промени :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #6453 на: 22 Јуни 2020, 04:50:41 am »
^ this

Мал апартман за 2 ца до 4 ца .. особено тие двајца да бидат деца.
Голем апартман со 2 спални на спрат и еден кревет во дневна.

Цените отпрлика од 1500 во лето до 1800 во зима за малиот мислам, 1800 поради греењето кое е перфектно и на - 20.

Човекот работи греење приватно и го има направено комплексот по сопствен ќеф.

https://www.facebook.com/kosteskiapartments/

Еве фотографии и контакт, само не знам дали работи во време на корона.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #6454 на: 22 Јуни 2020, 11:55:33 am »
Работи, ама 1 ден го нема да ми се јави за слободни соби а и не знаеше дали 2 креветна соба ќе биде 1500 или ако уште грееле 1800.

Ем е лето, ем не е -20 па да грејат, и да грејат тоа е нивен трошок, не е мој. Изгледа ќе одам во друг смештај или на друга локација, да молам некого за да му оставам пари на памет не ми паѓа макар бил најубавиот хотел во МК (а не е).

Букинг нормално нема. И после дома си е дома? Ма чим се отворат граници МК не ме гледа, кога не знаат да работат не треба ни пари да им оставаме, срамота. Не сме 1990 па со телефони и тефтерчиња да резервираме хотели, светов отиде напред ама кој да им каже на нашите, они се попаметни од Букинг и се кладам дека муабетот е "Како не ќе им давам прозизија !!!1"

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #6455 на: 18 Јули 2020, 13:36:15 pm »
Без врски и чекање над регуларното нов пасош извадив, месец пред истекот на стариот, вчера го зедов.
Нема северна на него изгледа пак ќе менувам за некоја година, ако не се смени уште еднаш името во меѓувреме.

Останува на вас сега да не се заразувате, да не пуштат грците.  :P

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #6456 на: 18 Јули 2020, 13:43:32 pm »
Охридско, село Шипокно, кое сега брзо дознав дека постои и баш така се вика. Basically кај што се наоѓа хотел Силекс, само од другата страна на главниот пат, во ридот. Некоја вила која е баш онака remote and quiet, си ја најдовме со девојка ми на booking. Газдите се убер фини, кажаа дека се си функционира по прописи и правила со оглед на ситуацијата.

Планиравме Кипар или Малта да одиме, ама Охрид е најверојатно најдалеку што ќе бидеме.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #6457 на: 18 Јули 2020, 13:54:41 pm »
Име на вилата? Шипокно?

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #6458 на: 18 Јули 2020, 14:20:04 pm »
Име на вилата? Шипокно?

Villa Angelos, немаат фб страна, но цел профил на booking имаат со прилично висок рејтинг. Плус базен има пред вилата.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #6459 на: 18 Јули 2020, 14:20:58 pm »
Дали има некој инфо шо ќе се дешава со аранжманите преку српски агенции?
Гледам и они ќе даваат ваучери, има некој подетални информации?
Ние уплативме уште јануари, за од 28.08-07.09.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #6460 на: 18 Јули 2020, 14:36:09 pm »
Име на вилата? Шипокно?

Villa Angelos, немаат фб страна, но цел профил на booking имаат со прилично висок рејтинг. Плус базен има пред вилата.
Ова е до Вила св. Стефан.
Пред повеќе години престојував неколку пати во вила св.стефан, и еднаш во куќата до неа која очигледно денес прераснала во вила Ангелос.

Одлична локација, одлични домаќини и во двата случаи.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #6461 на: 18 Јули 2020, 22:58:16 pm »
Охридско, село Шипокно, кое сега брзо дознав дека постои и баш така се вика. Basically кај што се наоѓа хотел Силекс, само од другата страна на главниот пат, во ридот. Некоја вила која е баш онака remote and quiet, си ја најдовме со девојка ми на booking. Газдите се убер фини, кажаа дека се си функционира по прописи и правила со оглед на ситуацијата.

Планиравме Кипар или Малта да одиме, ама Охрид е најверојатно најдалеку што ќе бидеме.
Име на вилата? Шипокно?

Ова е до Вила св. Стефан.
Пред повеќе години престојував неколку пати во вила св.стефан, и еднаш во куќата до неа која очигледно денес прераснала во вила Ангелос.

Одлична локација, одлични домаќини и во двата случаи.
Кај манастирот С.в Стефан? Над хотел Климентица? Ако е таму, прекрасно место, онака на брдо мирно и тивко место со прекрасен поглед кон Охридско езеро.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #6462 на: 19 Јули 2020, 00:42:33 am »
Кај манастирот С.в Стефан? Над хотел Климентица? Ако е таму, прекрасно место, онака на брдо мирно и тивко место со прекрасен поглед кон Охридско езеро.

Морав да проверам на мапа пред да ти одговорам, да не се обрукам  ;D И навистина било баш над хотел Климетица. Се некако последниве години сум го возел онака механички тој дел околу Силекс/Св. Стефан за да стигнам работно надоле до Градиште или да качувам Галичица.

Ама сеа гледам дека и ти и @Mikius сте биле во тој дел, и баш ми треба такво помирно нешто, така да веома врло ми значи тоа  ;D

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #6463 на: 19 Јули 2020, 10:30:46 am »
Види, јас сум бил пред десетина години. Тогаш немаше вили, само манастирот беше и имаше конаци за спиење. Манастирот прекрасен, во карпа. Сега од ова што читам  се изградиле и вили ама како и да е местото е одлично. Стануваш сабајле и облакаш тренерки а гледаш доле како се бањаат во Охридско и си викаш како не им студи Башка ако си по пешачење можеш и пешки да се симнеш до плажа.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #6464 на: 19 Јули 2020, 10:46:50 am »
Zileee, времето лета ;D попрво петнаесетина години, ако не и 20 ;D...За вилите :) конкретно св Стефан вилата :)