Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1525717 пати)

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #6480 на: 26 Јули 2020, 12:05:30 pm »
Јас викендиве бев во хотел Лебед, на само шеталиште во Охрид, супер хотел, голема соба и многу чист, плаќавме 45 евра со доручек, го препорачувам. Не одам пак бидејќи несакам да палам кола за на плажа.

Бев и во хотел Мизо, на сама плажа супер за со деца, одлично организирано за на плажа, смее само на лежалка а лежалки нема многу плус бесплатни за гости на хотелот, хигиената ОК, собите дискутабилни, ефтини во споредба со Лебед. Цената беше 55 евра со доручек. Ако некој нема проблем со братство единство моментот не е лош хотелот.

Во Банско и околина плаќаме по 50-60 евра со доручек за хотели кој се презентирани како луксузни а всушност се малку подобри од детски одмралишта. Така да сметам дека цените од околу 60 тина евра за хотели како Инекс, Метропол, Белви итн... не е многу.

Цените на хотелите по големите европски градови да не сум бил не би ги коментирал, ама во Виена редовно плаќаме по 100 евра за двајца во Ибис кој е далеки од хотел кој е цел комлекс со спа, плажа, игралишта, трим патеки за шетање и џогирање итн ... хотел како Инекс во Виена неможам да си дозволам. Да сум сам без жена и деца можеби ќе преспијам во шупине кој ги даваат за ич пари и кој немаат прозори, ама за со фамилија и за годишен одмор не се страшни цениве оваа година во Охрид.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #6482 на: 26 Јули 2020, 12:23:40 pm »
Pocituvani, Cenata za dvajca vozrasni i dete na 4 godishna vozrast e 97 evra po nokj so vkluchen doruchek.
Bidekji se raboti za rezervacija od podolg period nashe bi bilo zadovolstvoto da ve usluzhime so dopolnitelen popust. Ve molime kontaktirajtene na 046 272 222.
So pocit ,timot na Hotel Unique.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #6483 на: 26 Јули 2020, 12:42:16 pm »
Ксамил како што знам не се оди во Aвгуст бидејќи е премногу гужва поради колективен одмор на администрација во Албанија.
Јули еве го помина, а од Септември веројатно почнува школска година.

Охрид, колку и да го сакам знам дека ќе биде е неподнослив поради гужвата, независно од цените, плус заостаната работа ми се начука цел август.

А да скокнеме одмор годинава?

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #6485 на: 26 Јули 2020, 13:15:32 pm »
Охриѓани се малце збеснати со цените сезонава...

Затоа, златна Струга, Радожда...

Sent from my Mi 9T Pro
« Последно менување: 26 Јули 2020, 13:36:53 pm KaZaN »

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #6486 на: 26 Јули 2020, 13:40:11 pm »
Struga ima nesto poniski ceni ama nekako tesko gi varam dvojazicnive.
Tamo sum bil dvapati do sega i kako dasum vo sosedna albanija kaj da sednes stranski jazik slusas.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #6487 на: 26 Јули 2020, 13:42:09 pm »
Е ако идеш на одмор за да слушаш јазици околу тебе, тоа е друга приказна.

Sent from my Mi 9T Pro

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3697
« Одговори #6488 на: 26 Јули 2020, 14:49:39 pm »
Радожда е убава, и блиску е Ливадиште за плажа.
Јас утре одам за Трпејца до петок, со мало дете сум, плажата ми е до гз, убави ресторанчиња има, смештај 30€/вечер апартман... во Макарска 35€ плаќав ама јбг.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #6489 на: 26 Јули 2020, 15:08:44 pm »
Ефтино си плаќал во Макарска, верувај.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #6490 на: 26 Јули 2020, 16:53:31 pm »
Pocituvani, Cenata za dvajca vozrasni i dete na 4 godishna vozrast e 97 evra po nokj so vkluchen doruchek.
Bidekji se raboti za rezervacija od podolg period nashe bi bilo zadovolstvoto da ve usluzhime so dopolnitelen popust. Ve molime kontaktirajtene na 046 272 222.
Не знам кога ти пишале, ова е за сега.

« Последно менување: 26 Јули 2020, 19:28:32 pm smole »

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #6491 на: 26 Јули 2020, 17:38:58 pm »
Не знам кога ти пишале, ова е за сега.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
15ti juli e prasano i dobien odma odgovor Nego tabelava e od soba ili od osoba ?

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #6492 на: 26 Јули 2020, 19:28:56 pm »
Од соба.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #6493 на: 26 Јули 2020, 19:52:30 pm »
Браво охриѓани, 2 месеци работа, цела година седи си.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #6494 на: 27 Јули 2020, 07:55:57 am »
Многу гужва Охрид викендов по плажи, замисли наредниов продолжен.

Кој можи албанија нека тера, барем на плажа нема да се стега, место за седење не мора пола сат да бара, башка паркинг.