Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1528200 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #6420 на: 30 Мај 2020, 11:19:25 am »
И јас го сакам Охрид за Нова година и вон сезона. Си го посетувам понекогаш.

Само не за плажа и бањање. За тоа си има други места.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #6421 на: 30 Мај 2020, 11:35:12 am »
Под туш :D

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #6422 на: 30 Мај 2020, 11:37:44 am »
Охрид и некое место на краците за мене се различен начин на летуовање.

Во Охрид немав отидено долго време, уште од средношколски денови можеби, ама кога дојдоа децава почнав да одам или мај/Јуни или после 20 Август, и убаво е, има кај да прошеташ, кај да седнеш на кафе, најчесто одиме сами па таму има еден куп луѓе со кој ќе се видиш ќе испиеш кафе/ручек итн... Охрид е да прошеташ и да кулираш кога е пекол во Скопје. Со смештај сум немал проблем, најчесто одам во Десарет или пак лани си најдов едни апартмани Фантастик во градот, нови чисти, со ресторанче за доручек, со свој паркинг и многу близу до центарот/шеталиштето а сепак мирно и тишина.
Со услугата по кафичи/ресторани сум немал некој проблем ама лани МНОГУ ме накурчија таксистите, се шетавме пешки и заседнавме на вечера и помалиот од децава ми заспа во раце а и поголемиот (6 години) стана кенкаф и ај да земеме такси за побрзо да стигнеме, таксистите ептен курнази, еден вика на пауза бил друг врти глава, трет ме праќа кај колега кој исто ме одјебува, и на крај им викам луѓе ќе си платам бе, дупло од тоа што пишува само возете ме, пак ќутат, абе еве ви 500 денара само возете ме зш неможам со две мали деца во раце да се мкнам. И никој не ме качи, пешадија си отидов, не ми се јасни тие потези, ама па и треба да си спремен на такви ниски удари, сепак Охрид е, далеку сме од развиен туризам тука.

Грција ми е за излежавање и пиење пиво на плажа, таму палам кола само ако има некја дрангулија на акција во Лидл, остатокот од времето не мрдам од местото кај што сум смстен.
Проблем сум немал некој поголем освен еднаш два пати за Скопје/ Македонија да ме поправи некој, ама па затоа таму сум имал случка кога ми пуштија ракомет на бим во кафичот на плажа а звукот идеше на сите звучки кој беа на плажата со навивање за Македонија со се, газдата го заболе цеф пошто стално идам таму и се знаеме па се собравме сите Македонци да гледаме и побајаги евра му оставивме. 

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
« Одговори #6423 на: 30 Мај 2020, 22:21:03 pm »
Не ми е јасно ова со таксистите,  а што чекале, холанѓани и швеѓани да ги возат за 50 еур. ?

За некоја година кога ќе ги избрише Унеско од листата ќе ги прашам од што ќе живеат.... А сами си се криви, сите сакаат станчина наместо баракчина, сите сакаат шанкои до сред езеро....

Отсутен Бојан

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #6424 на: 31 Мај 2020, 23:05:16 pm »
Охридски таксист е '' ендемичен вид'' Најнегативна слика за туризмот во Охрид

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #6425 на: 01 Јуни 2020, 07:39:20 am »
Инаку, да прашам тука, со пасошите каква е работата знае некој, има/нема?
И колку предвреме можам да поднесам барање за нов по редовна постапка, ми истекува август, ќе ми го е6ат летото за Грција.

Ме закажаа за еден месец за сликање, па уште 10-15 дена за подигнување, и ќе го имам месец пред да истечи стариот.  :)

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
« Одговори #6426 на: 01 Јуни 2020, 13:25:51 pm »
Оп Црна Гора ја отвориле, https://plusinfo.mk/makedoncite-e-mozhat-da-odat-vo-crna-gora-od-1-uni/

Црна Гора ја затворија :D

Ќе треба Србите преку Бугарија да врват за Грција, кај нас нема ни пиле да прелетува
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #6427 на: 01 Јуни 2020, 13:30:14 pm »
Најрелигиозен народ испаднаа жителите на некои општини на МК.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #6428 на: 01 Јуни 2020, 13:34:45 pm »
И колку предвреме можам да поднесам барање за нов по редовна постапка, ми истекува август, ќе ми го е6ат летото за Грција.

Ме закажаа за еден месец за сликање, па уште 10-15 дена за подигнување, и ќе го имам месец пред да истечи стариот.  :)

Освен ако немаш луѓе, подигањето не е 10-15 дена. Мајка ми чека веќе цел месец, мене ми кажаа за месец и пол од сликањето. На 7-ми мај се сликав, уште не е готов...

Не деќа ќе ми треба очигледно али ај...

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #6429 на: 01 Јуни 2020, 13:55:02 pm »
Нели немаше пролетвава пасоши па затоа можи да каснат, си велам ќе тргни работата за месец, два.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #6430 на: 01 Јуни 2020, 15:07:06 pm »

Освен ако немаш луѓе, подигањето не е 10-15 дена. Мајка ми чека веќе цел месец, мене ми кажаа за месец и пол од сликањето. На 7-ми мај се сликав, уште не е готов...

на 11-ти се сликаше малиот, го земав пасошот во петокот
без луѓе/врски

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #6431 на: 01 Јуни 2020, 15:46:43 pm »
Најрелигиозен народ испаднаа жителите на некои општини на МК.
Не се толку телигиозни, поголем е стравот од озборување.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #6432 на: 01 Јуни 2020, 15:54:46 pm »

на 11-ти се сликаше малиот, го земав пасошот во петокот
без луѓе/врски
Може убрзале, а може зашто возиш Алфа па брзаат пред да се расипе :D

Шала на страна ќе тркнам деновиве, фала на инфо!

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #6433 на: 01 Јуни 2020, 16:06:16 pm »
Pasosive neli gi izdavaat vo rok od 10 rabotni dena ?

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #6434 на: 01 Јуни 2020, 17:34:23 pm »
нас 15 ни кажаа

татко ми се сликаше на 07.05. рече утре ќе оди да го земе, баш ќе видам неговиот дали е готов пошто 2 дена порано се сликал ;D