Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1528577 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #6300 на: 03 Септември 2019, 23:50:23 pm »
Cisto informativno eve za Nea Pori.
Treba da najdam 2 sobi za vikendov da rezerviram edna za kumceto edna za drugarce. Se isturiv trazejki. Prv red nema teorija pa utre da vidam nazad vtor i tret red kukji. Ne e normalno vaka full ne biil septemvri eve unazad 5 godini kako idam na istovo mesto. Sve e bukirano srbi i nasi pleva e i ponekoj stranec. Godinava cenive se kaceni za nijansa smestajot e skoro po 5 eura kacen nego lani a girava po nekoj cent ali smestaj nema ni za lek.
Vrtea gazdive po prijateli da najdat da ne usluzat ama jok. Taka da vnimavajte ako idete produzen vikend dane ostanete bez krevet stvarno e prepuno za ovoj del od godinata. Gledam i na plaza na tolkav prostor peskir do peskir se namesteni.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #6301 на: 04 Септември 2019, 06:31:17 am »
Постои и 70-ка и 100-ка. Не е дека не постои. Само разликата меѓу SPF 30-ка  и 50-ка не придонесува кон поголема заштита. 30-ка е сосема доволна и пружа реално исто заштита како 50-ка.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

The SPF (Sun Protection Factor) scale is not linear:

SPF 15 blocks 93% of UVB rays

SPF 30 blocks 97% of UVB rays

SPF 50 blocks 98% of UVB rays
Фала колега за деталното објаснување. Во кратки црти тоа сакав да го кажам.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
« Одговори #6302 на: 04 Септември 2019, 08:10:21 am »
produzeniof vikend za Grcka ne go bidue izgleda , grmezi i vrnezi ke bidet...
albania se gleda podobro ama koj ke ja vozii upm
Пробај на вториот крак, идеално е времето, 26-7 степени, сонце, викедов.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #6303 на: 04 Септември 2019, 10:09:28 am »
hhm vikendov naoblacue i grmezi dago ebaa... temperaturata e ok
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2617
« Одговори #6304 на: 04 Септември 2019, 13:11:06 pm »
Дека ја исправ колата вчера  :-\
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2178
« Одговори #6305 на: 04 Септември 2019, 19:16:23 pm »
Морето денес е милина. Времето од 29 до 22 степена.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
« Одговори #6306 на: 09 Септември 2019, 22:45:25 pm »
Времево во септември е измислено за одмор, според прогноза ќе биде убаво цел месец.Јас бев од 1ви до 9ти во Никити,на плажа само еднаш отидовме на Лагониси,и поголемиов не ја бендиса многу многу, дека има како карпи на влез. После тоа све на Лагомандра си идевме, под природна сенка цело време, крема за сунчање скоро и да не употребивме. Водата за мерак,на почеток е ок за деца, барем над 3 години, не е одма длабоко.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #6307 на: 09 Септември 2019, 22:57:13 pm »
Богами како се погоди времево викендов и уште ќе е тамам месецов. Морам да го пофалам местово овде, околина на Ormos Panagias( 7 км од Никити), втор крак. Livrochio и Le Mantri beach bar, не можев да се изнабањам. Перверзија од вода...

« Последно менување: 09 Септември 2019, 23:12:40 pm Allexxander »

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6817
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #6309 на: 10 Септември 2019, 11:46:18 am »
Времево во септември е измислено за одмор, според прогноза ќе биде убаво цел месец.Јас бев од 1ви до 9ти во Никити,на плажа само еднаш отидовме на Лагониси,и поголемиов не ја бендиса многу многу, дека има како карпи на влез. После тоа све на Лагомандра си идевме, под природна сенка цело време, крема за сунчање скоро и да не употребивме. Водата за мерак,на почеток е ок за деца, барем над 3 години, не е одма длабоко.

Лагониси бев постелен кај ова песочното делче скрос десно кај бесплатното и влезот во вода беше цел песочен, башка и линеарно се удлабочуваше, 10м -1м, 50м-5м итн... Малку немирно беше морето претходниот викенд, сарти имаше големи бранови, ама дека залив и позаградено, овде водата беше мирна. Мене многу ме бендиса. Е сега кај лежалките можи имаше како карпи од гугл мапс што се гледаат на влезот.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5935
« Одговори #6310 на: 13 Септември 2019, 16:26:35 pm »
Души газдите, си заживеале со моите неколку години во Василики, јас пецам му готвам на скара, чоекот секој ден не ме остај ручек да платам, се од него.Бравос за гостопримливоста.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #6311 на: 15 Септември 2019, 15:48:46 pm »
Богами како се погоди времево викендов и уште ќе е тамам месецов. Морам да го пофалам местово овде, околина на Ormos Panagias( 7 км од Никити), втор крак. Livrochio и Le Mantri beach bar, не можев да се изнабањам. Перверзија од вода...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Чим ти ја кажав ја ЛеМантри добра е, цепидлака сум за такви работи, сакав да ти ја кажам и Родиа, ама многу возење ти е(уште 10-15км) од Вурвуру, малце е језа док се симнеш до доле со кола, али е преубава плажа...

Дефинитивно, цела трани амуда и оваа родиа најубави плажи за мене на цел 2ри крак

Sent from my iPhone XS using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6312 на: 15 Септември 2019, 16:06:30 pm »
Арно им дозволиле грциве цела плажа да ја узурпираат со лежалки..

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #6313 на: 15 Септември 2019, 17:26:55 pm »
Мислите ќе може да се оди наредниов викенд во Грција?(дали ќе има прифатливи температури за бањање) Сакам втор крак да отидам на некој ден.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #6314 на: 15 Септември 2019, 17:29:23 pm »
Немаш гајле. И на 11 Октомври има бањање.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.