Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1375828 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #6075 на: 29 Јуни 2019, 14:42:54 pm »
Пробај во шпАнија.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #6076 на: 29 Јуни 2019, 15:24:39 pm »

Не сум по шетањето, не сум по летото и за мене лично одмор е фрлена пара у неповрат и да не е ради жена и дете, истата би ја потрошил на нешто што ќе ме служи и во август септември, 2020та, 2025 та...

Плус, не се уморувам толку многу преку годината мајку му, па да мора 500 -1000 евра да ги залупам некому за 7-10 дена за да се осечам - feeling relaxed & refreshed. ;D

Јас многу го делам ова мислење!

Секако, ако заработуваш прилично многу, да се рашетуваш редовно. Патувања како духовна храна. Ама, лелееее колку се уморив годинава, бап 1000 евра на бедотија у паралија, не ми лепи.

Мое мислење, не дека не одам или ме давам пари за летување.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2293
« Одговори #6077 на: 29 Јуни 2019, 17:39:43 pm »
Не знам кој будала би дал 1000 евра за у Паралија и на кои плажи сте ги слушале Србиве со Милане изаџи, ама дефинитивно не сум ги слушнал сценаријава на ниеден остров или на Ситонија. Лептокарија и прв крак ваљда, да...

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1784
« Одговори #6078 на: 29 Јуни 2019, 18:41:19 pm »
И ја се чудам на муабетиве. Дури и коа идеме на прв крак, палиш колата и идеш на плажи измеѓу селата. Е сега ако седиш на градска плажа у Полихроно и изборот за одмор се сведува на Пефкохори, Ханиоти и Полихроно, ондак да.
Еве слика од плажа у Геракини у 12 саат.
Ни Милан ни никој.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8770
  • Пичлеме
« Одговори #6079 на: 29 Јуни 2019, 19:13:16 pm »
Па и Милан не е толку глуп на прва пладнина во 12 на зрачење 12 да дреми на плажа со маргарин намачкан... си мава свинско и бирка под сенка :)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1784
« Одговори #6080 на: 29 Јуни 2019, 19:20:18 pm »
Па и Милан не е толку глуп на прва пладнина во 12 на зрачење 12 да дреми на плажа со маргарин намачкан... си мава свинско и бирка под сенка :)
Ја мислам па појше е поради тоа што нема помало село од местово. :)

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6191
« Одговори #6081 на: 29 Јуни 2019, 20:59:21 pm »
"Донееее...излеви уд вот`та  муцката те е пумудреана, ак ти доам ќе те нарепкум кути магареее..!"

;D

Немој да очекуваш нешто многу поразлично и во Ксамил... :)

Не очекувам, али после 6 лета во Грција, би пробал годинава.
Не сум по шетањето, не сум по летото и за мене лично одмор е фрлена пара у неповрат и да не е ради жена и дете, истата би ја потрошил на нешто што ќе ме служи и во август септември, 2020та, 2025 та...

Плус, не се уморувам толку многу преку годината мајку му, па да мора 500 -1000 евра да ги залупам некому за 7-10 дена за да се осечам - feeling relaxed & refreshed. ;D

Сеа @achtung ќе ти каже "па нормално, државна цицка коа цицаш не се умараш, туку одмараш, хенс не ти треба одмор".

:D

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6540
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #6082 на: 01 Јули 2019, 07:23:03 am »
Одморот јас не го гледам за одмарање, туку шо повеќе да се прошета да се види. Од одмор најуморен си идам, дури и ослабен, а некои се дебелеат, психички само одмарам.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #6083 на: 01 Јули 2019, 12:17:25 pm »
Одморот јас не го гледам за одмарање, туку шо повеќе да се прошета да се види. Од одмор најуморен си идам, дури и ослабен, а некои се дебелеат, психички само одмарам.

И јас сум за тоа. И јас сакам прошетки низ места во кои не сум бил. Практикувам во некој поповолен период кога не е многу жешко, пролет или есен.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6540
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #6084 на: 01 Јули 2019, 13:24:12 pm »
Логично, ама насабајле или навечер се шета, во жешкото на бичо се оди на лето.
На летување сигурно не одиш Истамбул.

Ама разни табиети, кој како сака нека си тера.

Инаку, резервирано август на пелопонез во каламата и некој ден по на југ. Ќе се пиши ко ќе си дојдам.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #6085 на: 01 Јули 2019, 13:56:42 pm »
Така де, табиети, кој како милува, јас само спомнав како практикувам, пошто не сум мераклија за по бичојте, ми се крева притисако на жешкото, од свинското :)

Отсутен МулевР

• Редовен
  • Пораки: 1386
  • Велешанче
« Одговори #6086 на: 01 Јули 2019, 14:06:33 pm »
Некој што има искуство со Сардинија ? Интересни места да се посетат, плажи и слично ?
Project car: Opel Kadett C
Daily 1: Opel Corsa E
Daily 2: Yugo Koral 1.1i

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1044
« Одговори #6087 на: 01 Јули 2019, 15:09:06 pm »
Оваа година резервиравме за Турција - Кемер. Нешто интересно да се посети таму или доволно е јадење и пиење 7 дена во хотел. :D

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3912
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #6088 на: 01 Јули 2019, 15:38:13 pm »
Оваа година резервиравме за Турција - Кемер. Нешто интересно да се посети таму или доволно е јадење и пиење 7 дена во хотел. :D
Од агенцијата кај што си уплатил ќе ти дадат понуда за многу екскурзии... Ќе имаш крстарење со бродче, сафари, Памуккале, делфинариум и уште доста други. Ќе си одбереш што ти праи мерак. Ако не ти понудат од агенција, во самиот хотел обично има по некое шалтерче кај што нудат такви работи.

Локално, конкретно за Кемер, не знам што има да се види... Јас кога бев, бев во Аланија.

Sent from my Redmi Note 7

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #6089 на: 02 Јули 2019, 14:34:57 pm »
Мене па Лисабон ми беше некако ептен Кул местенце

Многу кул.

Се изненадив кога разбрав дека, всушност, има исто на број жители како Скопје (500.000). Но, сепак, Лисабон е еден од светските „алфа“ градови.

https://en.wikipedia.org/wiki/Globalization_and_World_Cities_Research_Network