Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1524124 пати)

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #5640 на: 24 Јули 2018, 08:47:11 am »
Цитат: шитфејс портал
Отидовме кај најблискиот вулканизер да видиме за гуми да можеме да влеземе барем во Македонија. Ни бараа 50 евра за гума. Тоа беше најевтината понуда што ја добивме – вели револтиран македонски турсит, сопственк на едно од возилата кои се демолирани во Калитеа

Ova i mene mi panda vo oci.
Valjda se nadale deka so muabet "na odmor sme, nemame pari ke treba da se vrakame odma za FYROM" ke im dale gumi na poklon. Ili valjda nauceni na polovnjaci od kaj nas za 500-1000 den, mnogu im se videle skapi novi gumi.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
« Одговори #5641 на: 24 Јули 2018, 09:47:38 am »
Gi ostetuvaat nasite koli i imeto go sakaat, ama zatoa zivi ke izgorat, gleda gospo!!!!!!!1111

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #5642 на: 24 Јули 2018, 10:58:15 am »
Сликите се бисер.

Ниту таблица сликана, ниту место каде е паркирано ниту датум има.

Нормално ако сликите се вистински, па колку сакат да бидат гумите за ауди?

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #5643 на: 24 Јули 2018, 11:56:36 am »
Зарем се лепи странично дупната/исечена гума? Или им дале понуда за нови гуми?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #5644 на: 24 Јули 2018, 12:04:23 pm »
Колку што знам, не се лепи. Барем не безбедно.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #5645 на: 24 Јули 2018, 14:50:23 pm »
Измислената вест со лажна слика ја има на сител и република само. Така да нема врска.

Да беше вистина тој што им пратил слика ќе ја сликал колата од секој можен агол за да им биде што поубедлива. Ова вака е само фејк.

За жал толку капацитет имаат и сител кој ако не сте приметиле во програма има само вести и турски серии а република и вака и така е медиум на оној бившиот министер од вмро кој да беше малце од малце паметен ќе пробаше малце медиум добар да направи па да шика со пропаганда вака само се бламира оти друго и незнае

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #5646 на: 24 Јули 2018, 15:02:27 pm »
Некој инфо за Врахос? Не најдов низ темава.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #5647 на: 24 Јули 2018, 15:04:50 pm »
Zar navistina mislite deka site sto kazuvaat deka imaat steta na kolite vo grcija lazat? Mozebi i Molec lazi!?

Lani na vtoriot krak vo Vurvuri 2-3 mk koli lom bea napraveni so geramida ili cigla preku den duri bevme na plaza. Kolite bea izgrebani do metal na site vrati i haubata. Sreka mojata kola bese povnatre na "parkingot" pa nisto i nemaa napraveno.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #5648 на: 24 Јули 2018, 15:07:03 pm »
Не оди Врахос дупет камењата, ќе ти се истушат гумите :D

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #5649 на: 24 Јули 2018, 15:59:35 pm »
Вчера зборев со другар, неодамна кампувале диво на портокали бич (втор крак доле, многу убава плажа), имало многу шатори, ама само нив ги собрала полиција (ск таблици покрај шаторот и они во него). Во станица 6 саати ги држеле без вода, морале да потпишат изјави на грчки (без превод, не знаеле што потпишуваат)...среќа се јавиле во мк амбасада во Атина и ги пуштиле за кратко, ако не се јавеле ќе спиеле у ќорка дур да дојде обвинител па ќе се отварала процедура за тужење, судење итн.

Криви биле пошо забрането е кампување таму, ама односот на џандарите...без вода ги држеле 6 саати, дури и надвор на сонце ги држеле некое време, тоа е крајно некоректен, нечовечки и простачки однос/злоупотреба на службена позиција, особено во ,,развиена“ држава членка на ЕУ. Се врши идентификација, се зимаат податоци, се пишува казна и готово, ова повеќе личи на изживување.

Сум бил на бањање на портокали бич многу пати и секогаш имало камп шатори (диво) дури еднаш имаше голема трансформерс приколка (оние шо се расклапаат со соби со чуда), ама не сум имал никакви проблеми нити па имало полиција/чувар/редар.

Поради ваквиот однос на државните службеници со моќ и јас прескокнав пријавување во полиција на мојот случај со шофершајбната, на крај или јас ќе искочев крив или во најмала рака ќе изгубев ден-два заради ,,процедури“.

Не сакам да ширам гнев/омраза/национализам и да пропагирам стереотипи, туку да споделам што ми се случи мене и на другариве. Јас пак ќе одам во Грција и не ги мразам грците, имам пријатели грци кои се супер луѓе, не се сите исти! Само добро ќе размислам на која локација ќе одам и каде ќе паркирам следен пат.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #5650 на: 24 Јули 2018, 17:08:31 pm »
Zar navistina mislite deka site sto kazuvaat deka imaat steta na kolite vo grcija lazat? Mozebi i Molec lazi!?

Lani na vtoriot krak vo Vurvuri 2-3 mk koli lom bea napraveni so geramida ili cigla preku den duri bevme na plaza. Kolite bea izgrebani do metal na site vrati i haubata. Sreka mojata kola bese povnatre na "parkingot" pa nisto i nemaa napraveno.

Јас пишувам за вестите на сител и република. Не дека луѓето тука лажат. Да не се интерпретираме погрешно

Отсутен momak_31

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 238
« Одговори #5651 на: 24 Јули 2018, 19:37:09 pm »
Дали бил некој ова лето (или лани) во Крани автокампот? Дали е ок за со дете? Има ли нешто маркет? Плажата, водата, какви се?

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928
« Одговори #5652 на: 24 Јули 2018, 19:45:34 pm »
Крани е најубаво на преспанско, плажата е солидна (таман како што бараш за деца) само лошо е додека стигнеш до длабокото треба добра пешадија да удриш :) маркет има не е многу снабден ама ако остануваш подолго време можеш и до ресен да си отидеш да си испазариш. Ресторанот е исто така добар со смешни цени

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #5653 на: 24 Јули 2018, 20:22:27 pm »
@Molec Дали ти беа покриени ознаките МК на таблиците и евентуално МК налепницата ако ја имаш?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #5654 на: 24 Јули 2018, 21:31:03 pm »

Шо те интересира?
Јас и Igor_xxxx се вративме од таму пред 3 недели.