Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1524185 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #5595 на: 24 Јуни 2018, 15:24:41 pm »
Lani imase eden Pop do nasata soba. Tipceto otide u prodavnica i si zema temjan onoj sto se prodava aromatiziran vo kutivcinja kako od kibrit. Kje stavese 2-3 kocki vo tacna kje gi zapalese i tie si curea poleka i ziv komarec nemase vo blizina.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #5596 на: 24 Јуни 2018, 17:36:44 pm »
Аман бре и после 50 години(наследно) летовање у грчка незнаете кај да идете...

Ја би прашал за Кариби, Италија, Шпанија евентуално Куба ...

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #5597 на: 24 Јуни 2018, 18:27:50 pm »
Аман бре и после 50 години(наследно) летовање у грчка незнаете кај да идете...

Ја би прашал за Кариби, Италија, Шпанија евентуално Куба ...
Куба - Варадеро, смештајот е (беше) ефтин, али авионот е скап. Не мораш скап хотел ако сакаш да прошеташ околу, сите се ол инклузив, имаат супер храна, пржени банани наместо помфрит, меса едно чудо, ама се е вкусно.

Шеташ околу, сите сиромашни, среќни и насмеани. Диско со неограничено пиење 5-10$, Краба порција 10$, нема луксузни ресторани и сл, ама има пријатна и пријателска атмосфера. Има и кубанки млади, исто така насмеани, али бев бајаги млад па не ги знам цените... :(

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #5598 на: 25 Јуни 2018, 08:15:46 am »
@osmica8 Имаш идено во амудија-јонско море?
На интернет викаат дека местото било мало, скапо, немало маркети. Па имало бранови.

Aко одиш со автобус си се заебал, мое мислење, ама ако си со кола немаш гајле, на 15мин ти е парга, посекако ќе одиш, и има маркет таму до толку ако ти сменат неколку центи. Пример дали било гирото негде 2.5€ а негде 3€ мене не ми е мерило за скапо.

А за брановите ако вика дека е плитко, нема шанси големи да се формираат, ќе се прекршат, пример не сум многу шетан јас како некои овде на форумот, ама сум бил на Лихнос 3 пати, Саракинико, и Лутса/Врахос повеќепати, бранови никогаш не сум начекал поголеми од пола метро/метро. Освен ако се расфучи некое ветриште, ама пак големи ќе се кренат каде што е подлабока плажата. А редовни бранови се знае каде има, Лефкада, по 2-3 метра, на мало ветерче, на граница на капење за голем и забавно, 3-4 метра и нагоре кога ќе се кренат, нема маж што влегува во вода.

И многу не читај по интернети, имаш матуфи англичани, грција скапо им било, како кај нив демек багатела е, негативните ривјуа ги памтиш само, некој кај шо го ограбиле оти таква му била среќата.

Нека ти кажи осмица подетално за Амудија, јаска Скопелос платив траект сосе кола и резервирав сместување почетокот на август, па ќе видиме. Ќе пишам, пошто македонски текст за таму какво е нема.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #5599 на: 25 Јуни 2018, 08:17:20 am »
Ќе се резервира во Неи Пори најверојагно.
Благодарам клабери.
@osmica8 Имаш идено во амудија-јонско море?
На интернет викаат дека местото било мало, скапо, немало маркети. Па имало бранови.

Btw, има ли некој кампер тука. Мислам на кампирање во приколица. Роднини, идеа на евридики, ама сега не препорачуваат затоа што имало многу стока народ. Да кажете некое место.

Сум бил само на еден ден. Во септември.
Бев сместен во Врахос, таму имаше секој ден бранови и ветар. Па еден лош ден рековме ајде ќе одиме таму. Таму немаше нит ветар нит бранови. Какви бранови ќе крени море со 5см длабочина.
:)

Тогаш работеше само еден „маркет“ кој беше со мешовита намена и беше поевтин одколку тие во Врахос.
Иначе местото е малечко, можиш да видиш на гугл мапс.

@Power to the people
Јас лани начекав бранови во Врахос и тоа многу јаки. Само два дена немаше бранови. Ама еден ден до 3 ред чадори се беше под вода.
Тогаш само јас и уште 2-3 се капеа на цела плажа. Јако ми е многу на големи бранови.
:)

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #5600 на: 25 Јуни 2018, 11:36:43 am »
@Power to the people and @osmica8  Данкешон мајне френдс.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
« Одговори #5601 на: 06 Јули 2018, 10:53:32 am »
Кампувал ли некој во околина на Будва? Искуство, предлог би било корисно :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #5602 на: 06 Јули 2018, 13:23:21 pm »
Појесче те пападачи ;D

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3697
« Одговори #5603 на: 06 Јули 2018, 15:25:50 pm »
Кампувал ли некој во околина на Будва? Искуство, предлог би било корисно :)
Камп Jazz, cca 5km од Будва.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #5604 на: 06 Јули 2018, 15:34:16 pm »
Добар е кампот на Јаз, има дебели сенки. Јас бев еден ден на плажа таму. Проблем беше што имаше многу оси и не можеш сладолед или овошје на рајат да јадиш. Можеби така ми се погоди периодот. Има продавница, ако не се лажам имаше и ресторанче. Многу е блиску до Будва, не знам и 5км дали има.

Годинава се опремив со опрема за кампување, па добро би било некој да сподели некое искуство за кампување (не диво туку во кампови) во Црна Гора и Грција. Би одел на 2-4 дена максимум.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен t0m1cA

• Сениор
« Одговори #5605 на: 06 Јули 2018, 15:37:57 pm »
Мислам дека покрај море тоа е единствено ок место, заградено со чувар. Со осите изгледа периодот си го утнал. Има уште еден камп на потег меѓу Сутоморе и Будва кај Скочи Џевојка мислам, не ми текнува на името.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
« Одговори #5606 на: 06 Јули 2018, 16:18:52 pm »
Земи си најлон од земојоделска аптека за недајбоже невреме јако или пак ако ти е габаритен. купи еден онаков танок за бојадисување, често камповам и мн. пати си го имам спасено гсзот со нив
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #5607 на: 07 Јули 2018, 05:30:03 am »
Покрај другото Јаз е една од најдобрите плажи на Јадранот ..

Отсутен t0m1cA

• Сениор
« Одговори #5608 на: 07 Јули 2018, 22:04:45 pm »
Покрај другото Јаз е една од најдобрите плажи на Јадранот ..
Башка ако си мераклија да нуркаш.
Ево чамца вода му до прамца, ево гњурца вода му до колена. Биче риме кад буде плиме.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224