Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1526743 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #5415 на: 28 Април 2018, 18:36:36 pm »
Не сум барал сеуште смештај за оваа година,ама како што разбирам од пријатели Халкидики е доста поскап него лани,а баш ми треба оваа година нешто поблиску да не биде повеќе од 4 саати со кола.Без разлика,ако има некој да сподели пријатно фамилијарно место за со мали деца,на плажа или многу блиску до плажа,со голем двор и доста сенки,па и на самата плажа,нека пушти линкови тука.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #5416 на: 28 Април 2018, 18:50:10 pm »
Јас бев лани на халкидики, исто како да бев во Србија/Македонија на пазар во некој пазарен ден. Ова лето ќе барам некое тивко место кадешто има свежа морска храна.

За ова последново само Платамона, али не е тивко ...

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #5417 на: 28 Април 2018, 20:26:52 pm »
Јас бев лани на халкидики, исто како да бев во Србија/Македонија на пазар во некој пазарен ден. Ова лето ќе барам некое тивко место кадешто има свежа морска храна.

Србите се неизбежни, ко кинези се, ама баш и не ми пречат, у ствари никој не ми пречи.

Во Турција, во хотелот, пола МК, пола СРБ, на доручек идев сам (другар ми го мрзеше), прво се симнуваа СРБ, весели, и  збореа 100 на саат, планови, дешаванки...

МК се симнуваа последни, као на гиљотина да идат, се влечеа, тупи фаци и молчеа како да се смртно закарани.
Да ти е кеиф што си Македонец.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #5418 на: 28 Април 2018, 20:42:36 pm »

Србите се неизбежни, ко кинези се, ама баш и не ми пречат, у ствари никој не ми пречи.

Во Турција, во хотелот, пола МК, пола СРБ, на доручек идев сам (другар ми го мрзеше), прво се симнуваа СРБ, весели, и  збореа 100 на саат, планови, дешаванки...

МК се симнуваа последни, као на гиљотина да идат, се влечеа, тупи фаци и молчеа како да се смртно закарани.
Каде у Турција, дај препорака. И најбитно која агенција од кај нас.

Интер ме премисли за у Грција. Од утре гориво пунам само кај браќата руси на Лукоил, сакав вреќа цемент да зимам, ама од турскиот ќе земам, а и Скопско не пијам више, само да го допијам Смутов вечер...

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #5419 на: 28 Април 2018, 20:53:51 pm »
Во Турција треба да плаќаат за да им се оди, со сите бомбашки напади во последниве пар години, и со неколкуте милиони бегалци што се заглавени таму.  :-X

^^
Да де, пошто по десетина Македонци и десетина Срби се репрезентативен семпл за цели народи!   ::)

Eве нешто поголем семпл, луѓе во бројки со 4 или 5 цифри. Што ќе кажеш за овие подолу, намќори се или весељаци?
^
Додуша можеби „малку“ се непријателски расположени кон нас, и може и аутомобилите ги оштетуваат на нашинците... Ама па разбирливо е тоа. Нели нервозни се, во финансиски проблеми се, итн, па затоа ајде и ние добрососедски да им помогнеме преку туризам.

Пошто кој ги е*е Шпанците и Каталонците што се поевтини, и пољубезни, и подобра услуга имаат, и покултурен свет иде таму на одмор, и... ?  :)

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2243
« Одговори #5420 на: 28 Април 2018, 21:01:40 pm »
Бил некој во Амoудиа(Јонски брег),да сподели искуство.

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #5421 на: 28 Април 2018, 21:11:10 pm »
Ете знаев дека ќе се накалемат параноични коментари.

На факултет, предмет ОНО, професорот така држеше предавања да помислиш дека тој позади тебе ќе ти зарие нож. Од такви како него се затворивме као у гето.

До кога ќе бидат Бугарите татари, Србите четници, Албанците балисти, Грците цигани, Власите румуни, итн
Само ние цвеќе за мирисање.
Ова не семпл од десетина.

Ако си отворен човек и лесно и без предрасуди остваруваш контакти, сите ќе те сакаат.
Во спротивно, мислиш дека сите те мразат.

За тие што од една туристичка посета, мислат дека на запад е убавина, мед и млеко, нека прошетаат рецимо низ Барбес во Париз.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #5422 на: 28 Април 2018, 21:41:33 pm »
Хех, твојот професор знаел за што зборува. Во ретроспектива ОНО беше права работа, штета што на никој не ја практикуваше кога требаше (треба). А малку параноја е здрава и полезна, и многу подобра работа од глупава безгрижност (впрочем ако не е така тогаш што имаш против „црномурестите“ од Барбес).  ;D

Велиш далеку се шпанските острови?
10-15е за Бергамо-Палма (и 3-тина за до Бергамо) се многу пари?
Епа ај да видиме други алтернативи. Ете во Хрватска исто си поминав ТОП. Скапо јбг, ама помалку кафани и кафичи а повеќе плажи и повеќе соработка со локалните рибари - и ете пак човек може да помине одличен одмор. А нуркањето е неспоредливо подобро на Јадран отколку на Егејот, посебно на островите... Или не, мора секоја година во Хел Ас да се иде? Абе пак визи нека воведат, бар во ова време на мобилни уреди да се документираат сеири со чекање редици.  :)

едит: Или ако плажи и море не се примарен интерес, тогаш и „на западот“ има кај да се иде. Чешка и Словачка се супер. Евтино јадење и пиење, и најубавите жени во светот (после Македонките). И нема „црномурести“, ич. Исто и Унгарија, убаво место за одмор.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #5423 на: 28 Април 2018, 22:39:52 pm »
Хех, твојот професор знаел за што зборува. Во ретроспектива ОНО беше права работа, штета што на никој не ја практикуваше кога требаше (треба). А малку параноја е здрава и полезна, и многу подобра работа од глупава безгрижност (впрочем ако не е така тогаш што имаш против „црномурестите“ од Барбес).  ;D

Велиш далеку се шпанските острови?
10-15е за Бергамо-Палма (и 3-тина за до Бергамо) се многу пари?
Епа ај да видиме други алтернативи. Ете во Хрватска исто си поминав ТОП. Скапо јбг, ама помалку кафани и кафичи а повеќе плажи и повеќе соработка со локалните рибари - и ете пак човек може да помине одличен одмор. А нуркањето е неспоредливо подобро на Јадран отколку на Егејот, посебно на островите... Или не, мора секоја година во Хел Ас да се иде? Абе пак визи нека воведат, бар во ова време на мобилни уреди да се документираат сеири со чекање редици.  :)

едит: Или ако плажи и море не се примарен интерес, тогаш и „на западот“ има кај да се иде. Чешка и Словачка се супер. Евтино јадење и пиење, и најубавите жени во светот (после Македонките). И нема „црномурести“, ич. Исто и Унгарија, убаво место за одмор.
Немој да ми ставаш зборови во уста што не сум ги кажал, тоа е типична работа на невоспитан.
Немам ништо против тие во Барбес како што ги нарече, за мене и тие се луѓе. Примерот го дадов да се знае дека на јаднава планета секаде има и несреќни места.
Колку да знаеш во Париз сум роден, и таму не ни беше проблем боја на кожа. Во Скопје, на училиште седнав до Самир, бидејки никој не сакал да седи до него

Никому не бранам да шета и посетува различни места, камо среќа сите да можат.

Ме нервира кога некој, мене и на останатите, ни кажува каде да одам(НЕ ОДАМ) и единствена аргументација му е квазинационализам.

Иди уживај кај мислиш да уживаш, сподели, ама искрено, како си поминал. Немој како еден колега со 100 евра пар, а јас сам, на исто место, наредна година 500 не ми стигнаа.

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #5424 на: 28 Април 2018, 22:43:23 pm »
Дај бе не го тупете више ... Имате секое сабајле контакт емисии јавувајте се дрвете го таму.. Ван, Интер ме заболе што мислите за нашите соседи, нема више кој да гњавите па нас на форум не малтретирате...

Дај администрација воведи опција блок и да не ми се прикажуваат пораки од тупаџииве, па они ќе ми кажувале кај да не сум одел, да не ми плаќате случајно ?

Него шефе кажи у Турција кај беше, која агенција, како си помина. Остај ги ограничениве.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #5425 на: 28 Април 2018, 22:48:43 pm »
Auuu me zabole mene za tvoeto mislenje ok??? Kaj sakas odi ne me zamaraj samo. Pisav dva posta i tolku bese, brkaj rabota i ne me spomnuvaj veke. I ti i site ostanati odete kaj sakate. Vasa rab, samo ne me vmesuvajte i ne zamarajte.
Stvarno ne me interesira koj kaj ke odel ili dali skopsko ke piel ili ne.
 Poz
« Последно менување: 28 Април 2018, 22:59:37 pm Inter1 »

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #5426 на: 28 Април 2018, 23:05:37 pm »
Auuu me zabole mene za tvoeto mislenje ok??? Kaj sakas odi ne me zamaraj samo. Pisav dva posta i tolku bese, brkaj rabota i ne me spomnuvaj veke. I ti i site ostanati odete kaj sakate. Vasa rab, samo ne me vmesuvajte i ne zamarajte.
Stvarno ne me interesira koj kaj ke odel ili dali skopsko ke piel ili ne.
 Poz
А те праша некој за мислење дали да одиме у Грчка на одмор или не?

Или немаше со кого да ја споделиш твојата фрустрација па реши нас да не замараш.

Секој има право на свое мислење, ама не мора јавно да го кажува кај што не му е место и упте помалце ако никој не го праша.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2177
« Одговори #5427 на: 28 Април 2018, 23:06:09 pm »
Дај бе не го тупете више ... Имате секое сабајле контакт емисии јавувајте се дрвете го таму.. Ван, Интер ме заболе што мислите за нашите соседи, нема више кој да гњавите па нас на форум не малтретирате...

Дај администрација воведи опција блок и да не ми се прикажуваат пораки од тупаџииве, па они ќе ми кажувале кај да не сум одел, да не ми плаќате случајно ?

Него шефе кажи у Турција кај беше, која агенција, како си помина. Остај ги ограничениве.

Ние за Турција нешо се оштриме годинава. Мои блиски редовно одат преку оние ЕТЦ мислам беа. Чартер летче, за 2ипол саати си на плажа.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #5428 на: 28 Април 2018, 23:08:32 pm »
U redu e uzivaj sega i teraj dalje. Niti na nekogo mu zabraniv niti na nekogo mu kazav kaj da odi. Prasav samo zosto pri wizzair se butate hell ass. Aj sega pozdrav, sabota vecer e, relax malku. Ne sum jas kriv hell as sto odis na odmor i neznaes za podobro

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2177
« Одговори #5429 на: 28 Април 2018, 23:10:34 pm »
U redu e uzivaj sega i teraj dalje. Niti na nekogo mu zabraniv niti na nekogo mu kazav kaj da odi. Prasav samo zosto pri wizzair se butate hell ass. Aj sega pozdrav, sabota vecer e, relax malku. Ne sum jas kriv hell as sto odis na odmor i neznaes za podobro

абе, тупаџија, аман!