Дај бе не го тупете више ... Имате секое сабајле контакт емисии јавувајте се дрвете го таму.. Ван, Интер ме заболе што мислите за нашите соседи, нема више кој да гњавите па нас на форум не малтретирате...
Дај администрација воведи опција блок и да не ми се прикажуваат пораки од тупаџииве, па они ќе ми кажувале кај да не сум одел, да не ми плаќате случајно ?
Него шефе кажи у Турција кај беше, која агенција, како си помина. Остај ги ограничениве.
Другар, последен пат, одамна беше, во Кушадаси 2003, преку Игуана. Сместување требаше со 3*, на лице место немаше месечина, не па ѕвезди. Локација одлична, џамија во близина, да го осетиш ориентот, уличка под хотелот во петок се претвора во пазар и да ти застане памет од разновидни производи. Тоа се гледа само на репортажи.
Се пазариш секаде, ти нудат по дуќани чај, муабет, комуникативни луѓе.
Многу топло,да не кажам претопло, вода топла, и доста солена. Плажа, лејдис бич како најактуелна, греен бич за мене повпечатлива.
Ко божем хотелот со централна клима, немаше ништо, со виски и пиво се ладев. И подобро, градчето уздуж и попреку, сите ресторани и барови, пријателства колку сакаш, срби енглези, ирци, германци, турци. Кога не си ограничен со умот и пари, цел свет е твој.
Ги посетив Памук кале, и Ефес, Турска вечер на брод, посета на некое пустинско место со јавање камили. штета што не ја псетивме Троја, покрај неа се поминува, голем минус за туристичките агенции, кои не се трудат максимално да го организираат патувањето.
Со авион помалку мрцварење, ама другарот се плашеше од летање, мада и со автобус беше интересно, не е толку синтетичко патувањето, односно ги разгледуваш пределите и инфраструктурата на земјите низ кои патуваш.
Турција е одлична дестинација, супер си поминав, уствари секаде каде сум бил, ми било супер. Таков тип сум.