Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1526852 пати)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #5430 на: 28 Април 2018, 23:11:34 pm »
Bravo. Uzivaj i ti malku. Ok??  Smotana rabota

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2177
« Одговори #5431 на: 28 Април 2018, 23:12:06 pm »
Bravo. Uzivaj i ti malku. Ok??  Smotana rabota

okkk!!11! bratuuu!!u!

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #5432 на: 28 Април 2018, 23:12:36 pm »
Bot

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #5433 на: 28 Април 2018, 23:13:28 pm »
Bot

да ми се фатиш на ботскиов

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #5434 на: 28 Април 2018, 23:15:21 pm »
Uste da imase na sto. Nemam mikroskop jbg

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #5435 на: 28 Април 2018, 23:16:16 pm »
Uste da imase na sto. Nemam mikroskop jbg

леле хахаха, финтава забавиште
ти друже си закон

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #5436 на: 28 Април 2018, 23:18:08 pm »
Ti batka si ziva tapa i katastrofa. Administracija neka ja podzacisti temava od gluposti. Da ne ja trueme veke. Poz

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #5437 на: 28 Април 2018, 23:22:09 pm »
Интер шефе, повели на следен собир да те запознаеме, ќе земам и слики од одмор па ќе разгледуваме заедно, може ипак сум видел и многу повеќе...

Сега за сега, ти, лоши патишта и сл. сте замислени ликови, далеку сте од овие реалниве, што не се срамат да се претстават и видат у живо. Само го упропастувате форумов и желбата на нас останатите да дискутираме и да се дружиме.

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
« Одговори #5438 на: 28 Април 2018, 23:23:37 pm »
Лошко кај еееее?
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #5439 на: 28 Април 2018, 23:26:05 pm »
Немој да ми ставаш зборови во уста што не сум ги кажал, тоа е типична работа на невоспитан.
Немам ништо против тие во Барбес како што ги нарече, за мене и тие се луѓе. Примерот го дадов да се знае дека на јаднава планета секаде има и несреќни места.
Aха, ти значи од некои други причини не ги препорачуваш no-go гетоата на родниот ти град. Архитектурата претпоставувам, премногу е досадна а?  :D  Не е заради паразитските нелегални имигранти кои го цицаат западното општество за социјални бенефити, притоа практикувајќи свои шеријатски закони во срцето на Европа, и напаѓаат и ограбуваат туристи и мештани?   :-X

Сериозно, во муабетите „Каде на одмор“ убаво е да се спомнат местата каде црномурестите нелегални имигранти може да ти го кркнат ножот за дланка евра архитектурата е досадна. Моето лично искуство е следново. Јас таму во Париз, веднаш под црквата на Монмартр морав буквално на сила да ја оттргнам девојката (сегашна сопруга) од Банту црнецот кој на сила сакаше да и стави нараквица на раката (и потоа да бара пари за неа). Се исплаши девојчето а овој мајмунот не ја пушти додека не го одбутнав. Се насобраа веднаш цела банда, среќа некој џандар почна да свири однекаде. Што да се каже... Купишта питачи, црнчуги и секакви неевропски ликови замараа пред сите културноисториски споменици, до таа мера да човек не може да доживее ни нешто приближно до пријатно искуство. Мизерија.

За среќа во Лувр и Версај човек може макар на неколку саати да избега од бенефитите на мултикултурноста на Париз. Но не ми се допадна градот. Прљав е, се е скапо, а туристи и питачи има повеќе отколку што има Парижани. Влезниците за качување пешки во некоја чудна метална кула коштаат колку убав ручек за двајца во ресторан на Старомештске главниот плоштад во Прага. Тоа „задоволство“ побарува и полдневно чекање редица неколку километри. Се разбира одсесрце на сите им препорачувам само да се прошетаат покрај Ајфел. Всушност и да го заобиколат Париз освен ако баш не им е на bucket list-ата. За наш стандард, и за ова во што сега е претворен, не вреди замарањето и парите.

За парите колку што коштаат неколку дена во Париз, може да се добијат пар недели господски помин во Чешка. Уживање во отворени базени со топла минерална вода на врв од зграда во Карлови Вари (ова мора посебно да е интересно зимно време, јас бев на пролет). Пијачките се ЏАБЕ, ~25 круни или пола евро за поллитар кригла одлични чешки пива во пабови во строг центар на Прага. Убава кујна со ресторански цени каде ручек кошта колку сендвич од киоск во Париз. Убави луѓе и... Нема имигранти кои смараат и гледаат ако може да те ограбат.

Па кој како сака. Јас во Чешка бев само 5-6 денови, но планирам барем 2 недели за следната посета.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #5440 на: 28 Април 2018, 23:32:00 pm »
Дај бе не го тупете више ... Имате секое сабајле контакт емисии јавувајте се дрвете го таму.. Ван, Интер ме заболе што мислите за нашите соседи, нема више кој да гњавите па нас на форум не малтретирате...

Дај администрација воведи опција блок и да не ми се прикажуваат пораки од тупаџииве, па они ќе ми кажувале кај да не сум одел, да не ми плаќате случајно ?

Него шефе кажи у Турција кај беше, која агенција, како си помина. Остај ги ограничениве.
Другар, последен пат, одамна беше, во Кушадаси 2003, преку Игуана. Сместување требаше со 3*, на лице место немаше месечина, не па ѕвезди. Локација одлична, џамија во близина, да го осетиш ориентот, уличка под хотелот во петок се претвора во пазар и да ти застане памет од разновидни производи. Тоа се гледа само на репортажи.
 Се пазариш секаде, ти нудат по дуќани чај, муабет, комуникативни луѓе.
Многу топло,да не кажам претопло, вода топла, и доста солена. Плажа, лејдис бич како најактуелна, греен бич за мене повпечатлива.
Ко божем хотелот со централна клима, немаше ништо, со виски и пиво се ладев. И подобро, градчето уздуж и попреку, сите ресторани и барови, пријателства колку сакаш, срби енглези, ирци, германци, турци. Кога не си ограничен со умот и пари, цел свет е твој.
Ги посетив Памук кале, и Ефес, Турска вечер на брод, посета на некое пустинско место со јавање камили. штета што не ја псетивме Троја, покрај неа се поминува, голем минус за туристичките агенции, кои не се трудат максимално да го организираат патувањето.
Со авион помалку мрцварење, ама другарот се плашеше од летање, мада и со автобус беше интересно, не е толку синтетичко патувањето, односно ги разгледуваш пределите и инфраструктурата на земјите низ кои патуваш.

Турција е одлична дестинација, супер си поминав, уствари секаде каде сум бил, ми било супер. Таков тип сум.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #5441 на: 28 Април 2018, 23:40:08 pm »
Хахахаха, јасно ми е за Кушадаси, и јас бев пред едно 20, па после пред 14 години, па за Бодрум пред 10ина со кола, и топ сум си поминувал, ма да Бодрум, односно тоа местото до Бодрум кај што те сместуваат нашиве агенции, не го бива ич...

Него мислев за Анталија, Кемер... Какво е крај на Август, да не е пекол па да не се седи на плажа, не сум мераклија на пржење на сонце.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #5442 на: 28 Април 2018, 23:53:55 pm »
И сонцето не е веќе како некогаш, климатски промени. Би требало да е поподносливо крај август, септември. Инаку во Бодрум со Ирско друштво, 1996, едвај жив се вратив 8) од журките, веќе и не се сеќавам што, како. Важно мноооогу евтино беше. Ми се заглави вилицата во позиција: бирмибир :)

ПС
Еден член на форумов изгледа не знае дека во слаткарница не се иде со слатки под рака :)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #5443 на: 29 Април 2018, 00:10:46 am »
@Inter1 нешто многу си надркан, смири се малку уживај другар...

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #5444 на: 29 Април 2018, 00:11:32 am »
@AUUU 2014та, бев во Аланија.

Лет до Анталија саат и 40тина минути. Од таму, туристички водич те носи у автобусче... Со автобусчето на рецепција у хотел.

Услуга врвна, не ти треба ни новчаник за таму (така иде муабетот).

Бевме почеток на Јули, во најголемиот пекол околу 15:00ч, не беше повеќе од 34-35 степена.

Високата влажност на воздухот малце јебе, па некогаш имаш осет дека си на 50 степена...

Како и да е, од мене препорака за Анталија регион...

Кое место и да го одбереш мислам дека нема да згрешиш... Само гледај да е бар 4* хотелот...

Од 4 до 5 * нема голема разлика, ама од 3 до 4*, огромна...

Аланија ја рачунаат као поБУЏЕТ варијанта...

Сиде и Белек демек така пофенси, поскапа варијанта.

Кемер е скроз на друга страна, повеќе сенка, повеќе вегетација.

А да... Бевме преку Тера Травел, а они уствари имаа откупено аранжман од Фибула. Целата екипа таму, водич и све остало беше од Фибула...

Хахахаха, јасно ми е за Кушадаси, и јас бев пред едно 20, па после пред 14 години, па за Бодрум пред 10ина со кола, и топ сум си поминувал, ма да Бодрум, односно тоа местото до Бодрум кај што те сместуваат нашиве агенции, не го бива ич...

Него мислев за Анталија, Кемер... Какво е крај на Август, да не е пекол па да не се седи на плажа, не сум мераклија на пржење на сонце.

Sent from my Redmi Note 4x
« Последно менување: 29 Април 2018, 00:18:32 am KaZaN »