Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1520968 пати)

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 812
  • The best or nothing.
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #8910 на: 30 Април 2025, 21:19:41 pm »
Edino kje si zemes autan od doma neznaes koj period kje go nacekas dali kje ima ili nema komarci.

Ексик со комарциве. Земи си раид апчиња или течност (за во струја), барем во соба да бидете раат.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #8911 на: 30 Април 2025, 23:11:31 pm »
Opremen odam. Raid tecnost vo steker i navecer pred iskacanje kje se naprskam autan. Do sega sum nemal maka.
Edna godina imase svesteno lice so zena i 3 decinja do nas. Od nego nauciv : Grcive prodavaat aromatiziran temjan u prodavnica ili crkva za evtini pari u kuticinja kako kibrit. Popcevo navecer na terasa u edna tacna kje zapalese 2-3 kockicki od toa temjanot em fino mirisase i kjorav komarec ne vidovme. Top tehnolodzija.
Istoto si go praktikuvam vo Skopje i na rabota 3 smena. Si palam temjan aromatiziran uplav fakjaat komarcive.

Отсутен Charlie

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 214
« Одговори #8912 на: 01 Мај 2025, 09:36:18 am »
За против комарци во некоја тацна ставиш две три лажички турско кафе и го запалиш, полека си гори и нема комарци

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #8913 на: 01 Мај 2025, 10:48:50 am »
Од кога сврте форумов на анти српски наратив? Си беше солидно расистички настроен против црнци/цигани.

Незнам дали мајндсетот еволуирал или наци чувствата се изоштриле.

Интересно.
« Последно менување: 02 Мај 2025, 00:01:59 am zlatkoa »

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6151
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #8914 на: 01 Мај 2025, 11:18:05 am »
Сѐ додека не пробавме црнка на север.

@MAPJAH така ли е бате Мацко? За тебе чувам една Еспаљолка.
« Последно менување: 01 Мај 2025, 11:25:36 am nestor04 »

Отсутен shelby

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 100
« Одговори #8915 на: 01 Мај 2025, 20:29:42 pm »
Дали има некој совет во врска со избирање рент-а-кар?

Ќе патувам јужна Шпанија и планирам да изнајмам кола за прв пат. Ми кажале дека има многу превари со осигурувањето.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #8916 на: 01 Мај 2025, 20:38:54 pm »
Ако имаш фул каско без франшиза нема што да се секираш, се ти е покриено, ама ќе платиш поскапо за тоа. Немам искуство во Шпанија со рент а кар, во Германија 2 пати мислам рентав, најдов преку нешто као economy car rentals, или нешто слично беше сајтот.

Отсутен shelby

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 100
« Одговори #8917 на: 01 Мај 2025, 20:53:27 pm »
Фала ти на советот, ќе платам со фул каско. А дали е подобро со познативе фирми како Sixt, Hertz или да изберам поевтина локална.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #8918 на: 01 Мај 2025, 21:07:52 pm »
Јас ги избрав Centauro, без резервации без ништо, слетавме во Аликанте, прошетавме по шалтери, застанавме на Еуропкар, ликов ни кажува некои цени 430-450 евра, му викам фала многу ама не ни одговара.

Се тргам и ми вика "иди на шалтерот на Centauro, кажи им ХХХ те прати, најдобри цени имаат".

Отидов, 290 евра фул каско два возачи све исто во услови.

Возевме што возевме, на подземен паркинг во Валенсија (местата широки 180 сантиметри, ко сардини) некој на излагање го собрал предниот браник.

Ја враќам колата, му кажувам на ликот, ми вика "you have full coverage, I only need the key back, the car can be at the bottom of the sea".

Ми се допадна искуството па после и на Сицилија со истите рентав.

Е сеа, во Шпанија возев i20 турбо бензин со свашта од опрема, на Сицилија ми дадоа Lancia Ypsilon со 800 километри, и тогаш се уверив дека и нова кола може да биде лоша ;D

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1725
« Одговори #8919 на: 01 Мај 2025, 21:52:44 pm »
Јас ги избрав Centauro, без резервации без ништо, слетавме во Аликанте, прошетавме по шалтери, застанавме на Еуропкар, ликов ни кажува некои цени 430-450 евра, му викам фала многу ама не ни одговара.

Се тргам и ми вика "иди на шалтерот на Centauro, кажи им ХХХ те прати, најдобри цени имаат".

Отидов, 290 евра фул каско два возачи све исто во услови.

Возевме што возевме, на подземен паркинг во Валенсија (местата широки 180 сантиметри, ко сардини) некој на излагање го собрал предниот браник.

Ја враќам колата, му кажувам на ликот, ми вика "you have full coverage, I only need the key back, the car can be at the bottom of the sea".

Ми се допадна искуството па после и на Сицилија со истите рентав.

Е сеа, во Шпанија возев i20 турбо бензин со свашта од опрема, на Сицилија ми дадоа Lancia Ypsilon со 800 километри, и тогаш се уверив дека и нова кола може да биде лоша ;D

+1 за Centauro, на Мајорка ги користевме нив. Не се сеќавам на точната цена ама преефтино беше

Отсутен mac_mk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 85
« Одговори #8920 на: 28 Мај 2025, 23:43:24 pm »
Што би препорачале за продолжен викенд(3 ноќевања) во Грција, да е до 4 саати возење од Скопје а да не се краците? Нешто околу Олимпијада или подобро е накај Кавала? Мене Кавала ми стои како подобар избор, ама во Олимпијада има смештаи буквално на плажа за добра цена.

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
« Одговори #8921 на: 29 Мај 2025, 09:48:12 am »
Амулијани

Отсутен goranoh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 113
« Одговори #8922 на: 29 Мај 2025, 13:32:43 pm »
Што би препорачале за продолжен викенд(3 ноќевања) во Грција, да е до 4 саати возење од Скопје а да не се краците? Нешто околу Олимпијада или подобро е накај Кавала? Мене Кавала ми стои како подобар избор, ама во Олимпијада има смештаи буквално на плажа за добра цена.

Jas lani bev kavala i sum mnogu zadovolen, odlicni plazi, korektni ceni, se na se dobro iskustvo.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #8923 на: 01 Јуни 2025, 20:06:23 pm »
Дечки, Србија југ некоја препорака за продолжен викенд?

Копаоник или друго? Не мора да е лукс хотел, може и викендица, но да е полни пансиони за 4 члена фамилија. Пожелно Спа, топол базен, некоја занимација за преку ден без пешачења, не сум подвижен многу, имам здравствен проблем со колковите. Би ми годело да се оптегам на сонце цел ден на некој добар стол или кревет на отворено и да шмркам кафиња  :P а у исто време штетниве мравки да имаат занимација  :)

Бугарија евентуално, а може и МК.

Отсутен mac_mk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 85
« Одговори #8924 на: 01 Јуни 2025, 21:14:09 pm »
Дечки, Србија југ некоја препорака за продолжен викенд?

Копаоник или друго? Не мора да е лукс хотел, може и викендица, но да е полни пансиони за 4 члена фамилија. Пожелно Спа, топол базен, некоја занимација за преку ден без пешачења, не сум подвижен многу, имам здравствен проблем со колковите. Би ми годело да се оптегам на сонце цел ден на некој добар стол или кревет на отворено и да шмркам кафиња  а у исто време штетниве мравки да имаат занимација  :)

Бугарија евентуално, а може и МК.
Барај Predela/Predela 2 во Банско. Спа центар, огромен среден двор, добра услуга и се тоа за сосема океј цена.

« Последно менување: 01 Јуни 2025, 22:04:49 pm zeroSignal »