Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1520966 пати)

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 779
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #8895 на: 30 Април 2025, 11:59:43 am »
Се мислевме со девојкава каде да се фати на 4-5 ноќевања за почеток на јули и да не е предалеку.
Опции беа некаде каде што не сме биле: околината на Кавала (Кавала како база), западниот дел на прв крак (сме биле, ама не со сместување) Амулијани и тој делот кај Јерисос, пред Света Гора.

Гледав, гледав и на крај и пишав на ланската газдарица во Н. Мармарас - 5 ноќевања, 250 евра.
Ситонија по мое највеќе си вреди од сите опции што нам од Македонија ни се така поблиску, нема што.

kaj najde 5 nokji 250 evra vo Marmaras? ako ne e tajna mozish da spodelish link od apartmanot? (da ne recham) porasnav vo Marmaras vo bivshata ni YU ama od rasturanjeto samo ednash imam otideno i beshe prilichno skapo.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #8896 на: 30 Април 2025, 12:04:47 pm »
Nea Pori vcera si rezervirav na isto mesto lani kaj sto bev odma 30m do plaza. Od 30 juli cena 60€ den za 3ca za 10 nokjevanja. Inace toj period cenive tamo se ubitacni 65-70-80 pa i 90€ od den. Ovde deka pomali se studijata ama ne mi smeta i taka sum tamo samo za spienje. Full klima wifi kola pod prozor mirna glava.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2167
« Одговори #8897 на: 30 Април 2025, 12:55:40 pm »
Порано не сфаќав како може луѓе да одат на море на исто место секоја година. Сеа  сфаќам, на децава ич не им е гајле кај се, само да се у вода цел ден.

Ја се побратимив више со тој гркот кај што идам, не зближи преспанскиот договор.
« Последно менување: 30 Април 2025, 15:02:10 pm Bravo »

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 604
« Одговори #8898 на: 30 Април 2025, 13:09:52 pm »
Дали некој викендов ќе оди во Грција да земе едни апчиња од аптека?

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
« Одговори #8899 на: 30 Април 2025, 13:52:33 pm »
kaj najde 5 nokji 250 evra vo Marmaras? ako ne e tajna mozish da spodelish link od apartmanot? (da ne recham) porasnav vo Marmaras vo bivshata ni YU ama od rasturanjeto samo ednash imam otideno i beshe prilichno skapo.

https://adrianashouse.gr/rooms-neos-marmaras-halkidiki/

Само не знам дали е ценава за „нормални“ туристи, ние бевме лани и супер поминавме со сместувањето/газдарицата.

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
« Одговори #8900 на: 30 Април 2025, 14:34:47 pm »
Fala ti!

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #8901 на: 30 Април 2025, 14:38:35 pm »
Не е ништо WOW, ама и онака ќе бидам малку денови + по цел ден не сме во сместувањето, што се вика...
За паркинг знае да снема во ек на сезона околу куќата, па морав да се паркирам 100-тина метра подалеку.

На овој број враќа на Viber:
Mobile: (+30) 6948 494 046 (english language)

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 812
  • The best or nothing.
« Одговори #8902 на: 30 Април 2025, 15:26:50 pm »
Ја сврте цела Грција. Браво.  :)

Што би препорачал од Ситонија, ако се бара :
1. Без шетања, само излежавање во вода и на плажа.
2. Мирна вода, песочна плажа, тивко/културно.
3. Двајца не толку добри пливачи, па барем да не е одма длабоко.  :)

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
« Одговори #8903 на: 30 Април 2025, 15:38:43 pm »

Marmaras ja ima (spored mene) najubavata plaza .. plitka i epten postepeno ... vodata e mirna ama mstoto ne e tivko!!! (na vremeto beshe ... sega vrie od Srbi i e epten guzvi)

Za mir i tishina bi ti go preporachal hotelov pomegju Metamorfozis i Nikiti - Porfi beach hotel se vika (ama stana nenormalno skapo, ako ne ti e problem cenata togash teraj) plazata ne e vrv kako vo Marmaras, no e relativno chista i mirna oti e samo za gostite od hotelot isto plitka i mirna voda

Mirna plaza imashe i vo Psakoudia na vremeto. Generalno bea germanci edno vreme ama i tamu e sega naezda od srbi.

Ne znam kakvo e Sarti vo sezona, bevme ednash za veligden veter duva korne i imashe branovi no mestoto *selce/gradche* shto i da se vodi e prekrasno plazata mislam deka brzo stanuva dlaboka

Olimpijada isto ima ubava plaza ama i tamu znae da bide guzva

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #8904 на: 30 Април 2025, 17:43:56 pm »

https://forum.carclub.mk/index.php/topic,762.msg1320310.html#msg1320310

Ѕирни тука 😁

За мирно и уживање:
Торони, Trani Ammouda и плажата во Мармарас (јужно под градот, кон Порто Карас).
Овде би ги ставил и Kalamitsi и Tigania.

Сарти не е за уживање, секое лето има бранови и секое лето некој гине заради riptides (не го знам преводов на ова). Само знам дека струја те носи далеку од брегот. Треба да се остави да те однесе и дури потоа да се плива лево или десно паралелно со брегот, па кон копно.
Луѓе се дават бидејќи се борат со струјата.

Еве совет, може ќе спаси некого и некогаш.
« Последно менување: 30 Април 2025, 17:51:13 pm balanar »

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8905 на: 30 Април 2025, 18:21:19 pm »
Кај да одам летово да е мирно, пензионерски,  плитко и соодветно за дете од 7год и да не е премногу гужва на плажите. Ако има сместување со двор во кој што има скара и паркинг ќе биде плус. Кујна не ми е пресудна.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 310
« Одговори #8906 на: 30 Април 2025, 19:07:59 pm »
Кај да одам летово да е мирно, пензионерски,  плитко и соодветно за дете од 7год и да не е премногу гужва на плажите. Ако има сместување со двор во кој што има скара и паркинг ќе биде плус. Кујна не ми е пресудна.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Неа Пори

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #8907 на: 30 Април 2025, 20:31:28 pm »
Elaj si vo Nea Pori samo rasitni edna 100ka po 1€ i 2€. Za detski rekviziti.
Ja penzionerski tamo sum stacioniran i top mi e mestoto. Ogromna plaza ne se osekja guzva plitko postepeno pa tek posle postepeno ide dlaboko taka da za dete nema sekiracija,navecer ima kaj da prosetas taverni,pizerii,luna park detski rekviziti,Platamona na 2 min so kola,Leptokarija na 15 min so kola. Navecer 11 saat sve se gasi stama da se naspies. Na dete nema sigurno da mu e dosadno. Eve go mojov sega juni 9 kje polni edvaj ceka na more da ideme. Edino kje si zemes autan od doma neznaes koj period kje go nacekas dali kje ima ili nema komarci.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #8908 на: 30 Април 2025, 20:46:34 pm »
Ова лето најверојатно и јас ќе одам Грчка(иако сум многу против,а воедно и ќе ми биди прв одмор во Грција во животот😁).Услови кои ми се зацртани во глава:
-мирно(без срби со ражничи),без хармоники и сајзери
-песок
-да нема комарци (ако е можно воопшто).
Гледав околу трет крак или Тасос,но можи и други места на Егејско море
Ако нема такво место,ќе си застанам Хрватска. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен mac_mk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 85
« Одговори #8909 на: 30 Април 2025, 21:06:25 pm »
Ова лето најверојатно и јас ќе одам Грчка(иако сум многу против,а воедно и ќе ми биди прв одмор во Грција во животот).Услови кои ми се зацртани во глава:
-мирно(без срби со ражничи),без хармоники и сајзери
-песок
-да нема комарци (ако е можно воопшто).
Гледав околу трет крак или Тасос,но можи и други места на Егејско море
Ако нема такво место,ќе си застанам Хрватска. ;D
"Да нема срби" и "Тасос" не идат у иста реченица. Истото важи и за прв и втор крак, веќе накај Кавала и трет крак би требало да е друга приказна.

Sent from my SM-S921B using Tapatalk