Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1311007 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13844
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #4665 на: 01 Август 2016, 16:16:28 pm »
Единствена заебанција со Airbnb е што треба да чекаш да ти потврдат. Ти ги дава сите дати и ти чекаш Pending.

А со Booking.com си ги гледаш расположивите дати.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54952
  • Махер
« Одговори #4666 на: 01 Август 2016, 16:21:49 pm »
Си чекал некогаш? Се гледа кога се слободни на Ербнб, а и риспонзот е секогаш истиот ден. Мене барем под 1ч би рекол дек ми се погодило.

Реалниот проблем со Ербнб е што има преваранти кои сакаат да изнајмат еден стан на двајца. Односно секоја соба посебно. И ти ќе се погодиш наместо со сопственикот да си со други гости во станот. Тоа според Ербнб не е легално, ама ете го прават луѓето. Ако си земаш Entire Apartment овој проблем го нема.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #4667 на: 01 Август 2016, 16:24:40 pm »
Си чекал некогаш? Се гледа кога се слободни на Ербнб, а и риспонзот е секогаш истиот ден. Мене барем под 1ч би рекол дек ми се погодило.

Да, одоговорот е истиот ден ама глупаво е кога тапкаш и чекаш. Ми откажаа една резервација во Струга деновиве и барав смештај во петокот во Охрид.
Немаше шанса никаде и на Airbnb чекав 3-4 саати да ми потврдат дека нема место

Нервира кога не можеш веднаш да видиш.

Само тоа е маана.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10944
  • 430i
« Одговори #4668 на: 01 Август 2016, 16:27:25 pm »
Оваа година преку букинг ништо не можев да најдам или наоѓав ама беше прескапо. Може и јас почнав касно да се интересирам, ам то е.
Инаку доколку ве бендисува некое место преку букинг, контактирајте го газдата/менаџерот/хотелот и посочете дека сте ја гледале понудата на букинг. Повеќето се расположени за попуст преку мејл резервација, бидејќи самата провизија кон букинг е 12,5%

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43646
  • Il Moderatore
« Одговори #4669 на: 01 Август 2016, 16:27:58 pm »

Да, одоговорот е истиот ден ама глупаво е кога тапкаш и чекаш. Ми откажаа една резервација во Струга деновиве и барав смештај во петокот во Охрид.
Немаше шанса никаде и на Airbnb чекав 3-4 саати да ми потврдат дека нема место

Нервира кога не можеш веднаш да видиш.

Само тоа е маана.
Ауу, ти за Македонија си брарал на ербнб!! Тука ти е маката тебе... :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #4670 на: 01 Август 2016, 18:32:22 pm »
Ауу, ти за Македонија си брарал на ербнб!! Тука ти е маката тебе... :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8871
« Одговори #4671 на: 01 Август 2016, 20:28:56 pm »
Оваа година преку букинг ништо не можев да најдам или наоѓав ама беше прескапо. Може и јас почнав касно да се интересирам, ам то е.
Инаку доколку ве бендисува некое место преку букинг, контактирајте го газдата/менаџерот/хотелот и посочете дека сте ја гледале понудата на букинг. Повеќето се расположени за попуст преку мејл резервација, бидејќи самата провизија кон букинг е 12,5%

Да, за Грчка ова доста често го практикувам

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #4672 на: 01 Август 2016, 21:15:03 pm »
Завчера заминав на одмор во Дојран.. После 2 дена се вратив и можам да кажам катастрофа..

-Времето премногу жешко дури и ноќно време.
-Комарци и секакви инсекти насекаде..
-Водата валкана, тиња.. Одозгора пливаа секакви треви, пена и незнам уште што.. Незнам како утврдија дека е 100% безбедна за капење..
-Парковите и шеталиштата убаво уредени али ужас.. Насекаде ѓубре.. Не е до градот, тие си чистат секоја ден ама џабе.. Со македонец никој не излегол на крај.. Пола од нив изназемале секакви лангачи (кучиња) кои лајат, мочаат и серат насекаде..
-Плажа како што треба не најдов.. со тоа што е надојдена водата многу малце плажи има со песок.. А и тие што се врие од луѓе, неможиш да се разминиш.. Во водата има само камења, одпадоци (чаши, ѓерамиди, цигли, пластики)..

Единствена позитивна работа се евтините цени и доброто јадење и услуга по рестораните..  

Беа планирани од 7-10 дена да останам али повеќе од 2 не се издржуваше..

Заборавив да кажам.. сместувањето беше ок 1300 денари од ден..клима има ? има.. вифи има ? има да.. Одкако се сместивме му викам дај далечинското за климата.. ми вика тоа уште 200 денари се доплаќа.. ахам.. Пасворд од вифито ? Абе дечко нешто нема интернет деновиве тоа апаратчето заебава, ај што ќе ти е нет, ќе си одмориш ко човек...
« Последно менување: 01 Август 2016, 21:44:22 pm Бузуки »

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
« Одговори #4673 на: 01 Август 2016, 22:19:55 pm »
Кaј дa пaркирaм Oхрид oкoлу билјaнини извoри oхридaти ?Зa цел ден ден плaнирaм дa стoи кoлaтa

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4674 на: 01 Август 2016, 22:36:51 pm »
Бузуки, Охрид - Струга ти се до гз ти Дојран си фатил ...

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #4675 на: 01 Август 2016, 22:44:03 pm »
Ај реков да смениме малце.. Дојран последно пред 4/5 години сум бил, кога беше најубаво.. 

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #4676 на: 01 Август 2016, 23:32:00 pm »
Беше и толку, сега само го одминувам кога одам кај соседите,  инаку и јас таму терав малку одмори.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7785
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #4677 на: 02 Август 2016, 01:04:40 am »
Бузуки, појди си до Претор или Крани да видиш што е прав одмор за евтини пари.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8107
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #4678 на: 02 Август 2016, 09:35:17 am »
Во Претор пред едно 8 години каква беше водата... Милина!

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #4679 на: 02 Август 2016, 12:41:30 pm »
За натака ми препоачаа стење или асамати (одма до претор).. Стење викаат многу убаво било средено се али трски имало во водата и не било баш за капење добро..