Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1382939 пати)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #4170 на: 02 Септември 2015, 11:06:03 am »
Имај на ум дека аеродромот во Мемингем е на 50ина километри од Минхен (Ако бираш Сикст претставништво) има разлика меѓу тие во Минхен и претставништвото на аеродромот. :-)

а зашто не видите опција да се возите и со брзите возови?реално за у град у германија и не ти треба кола,одличен јавен транспорт имаат

Брзите возови се изгор-скапи околу Октоберфест. Оваа недела сум во Минхен службено (260 евра повратна какрта со ИЦЕ), а времето на патување исто како и со кола (6 часа).
А за градски транспорт, во Минхен за време на Октоберфест, најдобра опција е точак. Ни метро, ни автобуси, ни тролејбуси.... Али пијан на точак.....  ;D ;D

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4288
« Одговори #4171 на: 02 Септември 2015, 11:12:37 am »
уф,доста скапа картата,не очекував до толку.Лани начекав за 30 евра од Франкфурт до Хамбург во еден правец

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #4172 на: 02 Септември 2015, 11:26:05 am »
http://www.lastminute.de/
http://www.ltur.com/de/bahn.html

Тука може да се најдат поевтини карти во последен момент (за Германија), ама е доста несигурно каква ќе е цената. За лабаво неорганизирано патување за млади е одлично. Ама за планирање и слични ствари, не баш.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #4173 на: 02 Септември 2015, 14:41:19 pm »
Татко ми пред пола месец изнајми кола од сикст од аеродромот во Дрезден (кантримен, битл или голф 7 класа) за 4 дена а цената беше нешто под 400 евра за кола со полн резервоар, навигација, бензинец без да се плати за дополнителното осигурување. Он беше задоволен од односот, работат до 8 часот (за разлика од некои рентакар што затвораат порано и тоа му дојде како кец на десетка затоа што авионот му каснеше 2 саати), плус воопшто не се замараат таму да ја проверуваат колата. За возовите во Германија имам патувано само Бохум - Дортмунд што е мала дистанца ама со викенд тарифа и со пакетот за шински транспорт под 150км за двајца излезе 17 евра. Секако во таа карта спаѓа сиот шински транспорт (метро,трамвај, поспорите возови само не спаѓаат супер брзите возови). Е сега Минхен како град е најскап во цела Германија и сигурно цените ќе бидат повисоки, ама мој совет е карти да си купувате од автомат на некоја метро станица, а не да одите на шалтер на железничка станица каде што неретко ќе ви понудат некоја поскапа варијанта со побрз воз што пристигнува кратко време порано и без менување на возови.
Зини да ти кажу.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3084
« Одговори #4174 на: 02 Септември 2015, 15:03:06 pm »
Минхен не е најскап, еден од поефтините е според мене. Келн или Хамбург се најскапи.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
« Одговори #4175 на: 02 Септември 2015, 15:06:47 pm »
Минхен, а и цела Баварија се најскапи за живот.
Зини да ти кажу.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #4176 на: 02 Септември 2015, 15:18:37 pm »
Скапо, евтино, тоа е. Услугите, кириите и бензинот се поскапи. Се друго е исто како во МК или поевтино.
Плус, со тек на време, се навикнува човек. :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55053
  • Махер
Одг:
« Одговори #4177 на: 02 Септември 2015, 15:28:46 pm »
Зависи од примањата. За тие што се родени таму воопшто не е скапо.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
« Одговори #4178 на: 02 Септември 2015, 15:40:13 pm »
Во контекст на муабетот од погоре
Зини да ти кажу.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #4179 на: 03 Септември 2015, 16:58:42 pm »
И јас го делам мислењето дека Минхен е еден од топ 3 скапи градови за живеење во Германија. Особено за време на Оуктоубр фест е посебно скап. Во близина на дешаванките немаше Хотел со 4 ѕвезди под 250 евра од ноќевање со доручек.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #4180 на: 03 Септември 2015, 20:24:31 pm »
Ми треба превоз од прв крак халкидики поточно калитеа на 8ми септември до скопје или било каде мк, за двајца. Ќе си платиме автобуски карти све. Ако иде некој викендот и има слободно место нека каже.

Ние сме пефкохори моментално до 6ти, ама сакаме да останиме уште два дена и да го пропуштиме превозов од агенцијава.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4181 на: 04 Септември 2015, 00:49:43 am »
Ми треба превоз од прв крак халкидики поточно калитеа на 8ми септември до скопје или било каде мк, за двајца. Ќе си платиме автобуски карти све. Ако иде некој викендот и има слободно место нека каже.

Ние сме пефкохори моментално до 6ти, ама сакаме да останиме уште два дена и да го пропуштиме превозов од агенцијава.

од пефкохори имаш автобуси до солун, па после од таму до скпје има автобуси... незнам како е со железнички превоз од солун доскопје...

ч’чни нешто по нетоти види... прашај го чика гугл...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #4182 на: 04 Септември 2015, 07:06:47 am »

од пефкохори имаш автобуси до солун, па после од таму до скпје има автобуси... незнам како е со железнички превоз од солун доскопје...

ч’чни нешто по нетоти види... прашај го чика гугл...
Многу ми е малтретиррање, сигурно ќе има едно сто коли со двајца внатре од прв крак
Уште еднаш без кола никад, ум за др пат

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4183 на: 04 Септември 2015, 08:46:59 am »
Кој те качуе бе фати си автобус ..

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер