Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1379362 пати)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7121
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3420 на: 17 Декември 2014, 12:15:59 pm »
Најрелаксирано патување до Австрија ми било со воз Белград-Вилах, спавача кола сам у купето, 10 саати пат не го осетив, кога се разбудив бев свеж како дома од спиење да сум станал.

Е само проблемот е што на нашиве пруги може да се деси наместо 10 да патуваш и 24 саати...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
« Одговори #3421 на: 17 Декември 2014, 12:54:34 pm »
И наместо сам да патуваш со уште 23-ца во купе предвидено за 4-ца.

И наместо да стигнеш, да умреш.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10989
  • 430i
« Одговори #3422 на: 17 Декември 2014, 13:08:04 pm »
Нај убавите и нај интересните патувања во животот ми биле со автобус. Како член на КУД Кочо Рацин на времето, доста патувања имавме со автобус. Атмосферата, дружбата, сеирот е незаменлив. И со авион сме патувале, ама пилотите обично не ни даваа да свириме, пееме и играме оро низ авион :)

Последно автобуско патување ми беше на апсолвенска до ЕУ. Десен бубрег давам да се собереме истата клапа и да ја повториме турата. Со истиот автобус, истите шофери и истиот саундтрек

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #3423 на: 17 Декември 2014, 13:16:14 pm »
Ја би преферирал патување со друштво со повеќе коли, отколку со автобус.

Не сакам долготрајни патувања со автобус, поради немањето доволно простор, немањето тоалет, неисправен клима уред, шовинист од шофер, особата што ќе извади кобасица да јаде, особата за која анти-перспирант е нерешлива енигма итн итн.

Не сакам патување со воз кај нас. Иначе кога идев од Варшава до Берлин и назад со воз, беше прекрасно искуство. 6ца во купе, на влезот во купето ти го пишува името и на кое седиште си. Јеби га, цивилизација.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2844
  • Слобода или смрт
« Одговори #3424 на: 17 Декември 2014, 13:23:20 pm »
За други категории незнам али за купе со кревети за спиење и кај нас си има број и име и презиме и нема шанси да нема место или да бидат повеќе од предвидениот број во едно купе.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7685
  • Хорска Секција
« Одговори #3425 на: 17 Декември 2014, 13:31:30 pm »
Најрелаксирано патување до Австрија ми било со воз Белград-Вилах, спавача кола сам у купето, 10 саати пат не го осетив, кога се разбудив бев свеж како дома од спиење да сум станал.

Е само проблемот е што на нашиве пруги може да се деси наместо 10 да патуваш и 24 саати...
Најрелаксирано патување од и до Австрија е со директен лет - 1 час и 20 минути од Скопје до Виена. Вчера вечер се враќав токму од таму. Полетав во 10:40, во 12:40 веќе бев заспан дома во мојот кревет.

Едит, не бев заспан си лежев во кревет со нетбукот и си правев муабет со жена ми. Заспав во 1 и нешто.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #3426 на: 17 Декември 2014, 13:41:22 pm »
Најрелаксирано патување од и до Австрија е со директен лет - 1 час и 20 минути од Скопје до Виена. Вчера вечер се враќав токму од таму. Полетав во 10:40, во 12:40 веќе бев заспан дома во мојот кревет.

Едит, не бев заспан си лежев во кревет со нетбукот и си правев муабет со жена ми. Заспав во 1 и нешто.

Исто и за мене, наредна недела одам за Германија и ниту планирам со автобуси,возови итн да се малтретирам, директен лет и за 2h таму.

ОТ како буџетот после Виена, јас лани "лошо" поминав за Божиќ таму.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #3427 на: 17 Декември 2014, 13:48:19 pm »
И јас имам одлично искуство со патување со воз. Не сум се возел во спавачи соби, ниту во купе, туку стандард седишта. Али за среќа искуството ми е од Италија и Португалија, па условите беа одлични. Во Португалија си имаше и гратис ви-фи во возот, покрај одлична климатизација, резервирани седишта, три радио станици во седиштата само слушалки да си уштекаш итн итн, за ниска цена.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #3428 на: 17 Декември 2014, 13:50:51 pm »
@igor_xxx Има доста попусти за гардероба и друга стока, ама јас не пазарев ништо. Кафаните беа со стандардни цени од прилика 2-2.5 пати поскапо од Скопје. Вчера попладне врнеше па бевме по кафани. Прво во Bermuda brau на пиво па после во  Figlmuller на драматични виенски шницли и компир салата. Изгоревме по 70 евра од чоек за културно јадење и прописно локање по 10-12 кригли пиво. Во скопје ќе поминевме со по 2000-2500 денари по чоек за истото.

Што се однесува до возење со воз, и јас имам одлични искуства во западна Европа, посебно со брзите возови што одат по 300км на час. Ама тоа нема допирна точка со возење со воз во Македонија.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
« Одговори #3429 на: 17 Декември 2014, 13:54:50 pm »

Не сакам долготрајни патувања со автобус, поради немањето доволно простор, немањето тоалет, неисправен клима уред, шовинист од шофер, особата што ќе извади кобасица да јаде, особата за која анти-перспирант е нерешлива енигма итн итн.

QFT.

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
« Одговори #3430 на: 17 Декември 2014, 13:56:34 pm »
Фала за инфото, значи исто е ко лани, толку и мене ме чинеше горе доле, ти си поминал убаво без женско друштво, јас за се морав да плаќам влезници и шопинзи :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #3431 на: 17 Декември 2014, 13:58:57 pm »
Поефтино е да одиш без женско друштво и заштедата да ја потрошиш во  Maxim, Babylon, Golden time или Funpalast. :)

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
« Одговори #3432 на: 17 Декември 2014, 14:02:36 pm »
Не бе таман работа, ти не знаеш колку беше важно да се оди во Захер Хотел на торта кај што платив скоро 100евра за 2 кафиња, 2 торти и ситни глупости :)

Ај ти работно можеш да одиш, јас сам нема шанси :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3433 на: 17 Декември 2014, 14:08:45 pm »
Сакаш да кажеш дека просечен австиец работи за 48 кафиња :D

Да им се мочам у животот таков  ;D

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
« Одговори #3434 на: 17 Декември 2014, 14:12:50 pm »
Сакаш да кажеш дека просечен австиец работи за 48 кафиња :D

Да им се мочам у животот таков  ;D

Не баш, тоа беше екстремен случај во "познато" место, кај што пиев кафе со баби и дедовци што сигурно тежеа по некое милионче :)