Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1522755 пати)

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3405 на: 16 Декември 2014, 17:39:24 pm »
Онак грешка си брат у младоста се иде со автобус(особено на екскурзии со цел клас ) и чекаш да дојде тунел  на пример кој спомна погоре  ;)  и почнува најинтересното едноставно се глупираш, а шоферот се дере на цел глас "тишина"   ;D ......... А со кола се оде подоцна кога ќе се смириш малку да речеме со девојака или жена  ;D ......

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #3406 на: 16 Декември 2014, 17:46:01 pm »
Возот београд-бар редовно си има вагони за автомобили преку лето. Вистинските господа си го товарат автомобилот на вагон си земаат спавача соба и си цепаат на море. Доаѓаат одморени, наспани си го земаат автомобилот и си идат на плажа.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3407 на: 16 Декември 2014, 19:50:45 pm »
Онак грешка си брат у младоста се иде со автобус(особено на екскурзии со цел клас ) и чекаш да дојде тунел  на пример кој спомна погоре  ;)  и почнува најинтересното едноставно се глупираш, а шоферот се дере на цел глас "тишина"   ;D ......... А со кола се оде подоцна кога ќе се смириш малку да речеме со девојака или жена  ;D ......
eeee... bash ti fala shto me prosvetli...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #3408 на: 16 Декември 2014, 20:08:42 pm »
Nekoj patuva za da ja dozivee okolinata niz koja se minuva.
Не гледам која предност ја нуди автобусот во однос на автомобил за доживување на околина. Но затоа автомобилот има цела редица предности. На пример:
можеш да застанеш кога сакаш,
да најдеш паркинг многу поедноставно,
да влезеш во потесни улички и пролази каде со автобус не се влегува,
да поседиш колку сакаш, а не колку слободно време дал шоферот,
кога ќе посакаш да продолжиш со патување не се врзан да причекаш 50 души
Цитат
Ne sekoj uziva da gleda vo brzinometaror i odgovornosta koja ja nosi volanot.
Не се сите патници во автомобилот врзани со волан и брзинометар. Од друга страна до сега не сум запознал некој кој сака да патува и да доживува околини по пат, а притоа да не е љубител на возење.
Цитат
Ne se sekogas pari vo prasanje.
Освен економска исплатливост и еколошка свесност(помалку чад по поминат пат од жител), друга предност не можам да согледам. Додуша и тоа со економската исплатливост е дискутабилна. На пример со лимузина на плин одење до Белград и назад со патарини чини околу 70 евра(по 10 евра за патарини по насока и 50 евра за 80 литри плин, по 9 литри/100км потрошувачка). Кога би се возеле 4 души ќе ги чини по 17 евра од човек. Ако одат со дизел горивото ќе ги чини 60 евра(6.5 литри/100км), значи ќе им излезе по 20 евро по чоек. Ако одат со бензин ќе потрошат 80 евра(8 литри/100км) односно по 25 евра од човек.
Со автобус група патници патот ги кошта по 33 евра.
Значи дефинтивно не се исплати со автобус да оди друштво. Се исплати ако одиш сам или сте двајца. Тројца или четворица е поефтино да одат со кола.

Ако се возиш со 40 пички на пример :) или евентуално се погодиш со некоја самохрана мајка заедно на седиште :)
Опасни ебачишта сте значи, не ми текна на тоа. Демек едвај чекаш да се возиш во автобус за да се изнаебеш...Вака со кола помала шанса е зошто изборот е само 4 пички...

Возот београд-бар редовно си има вагони за автомобили преку лето. Вистинските господа си го товарат автомобилот на вагон си земаат спавача соба и си цепаат на море. Доаѓаат одморени, наспани си го земаат автомобилот и си идат на плажа.
На кој филм си го гледал ова? или ти раскажувале?
Прав господин кој неќе да се замара не се вози со глуости и со денови за да стигне до посакувана дестинација. Го зема шофер од дома до аеродром, лета до дестинација, таму пак го чека шофер на аеродром со лифче "Г–дин Прав Господин" и го носи до хотелот.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #3409 на: 16 Декември 2014, 20:12:43 pm »
Ако се нема зелен картон а треба да се вади поскапо ќе биде.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #3410 на: 16 Декември 2014, 20:13:53 pm »
Ако се нема кола и треба да се купи, ептем поскапо ќе биде...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #3411 на: 16 Декември 2014, 20:40:40 pm »
Единствена причина заради која би одел со автобус некаде на подалечно патување е ако таму кога ќе стигнам, возењето би било отежнато (те, снег), па за да не се малтретирам и да не ја мислам колата, би одел со автобус.

Ако не постои опцијата за авион, автобус е на последно место.

Уствари куршум е на последно место. Автобус е неколку места после куршумот.

Автобус. Скраја да е.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3412 на: 16 Декември 2014, 20:52:52 pm »
Од автобуси само авион.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #3413 на: 16 Декември 2014, 21:24:02 pm »
Најрелаксирано патување со воз, ќе си гледаш низ прозорот пејсажи, нема колената да ти удираат во наслонот, убавини...

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #3414 на: 16 Декември 2014, 22:15:57 pm »
Од автобуси само авион.
Авиобус. :D Сепак има и авиони со комотни седишта каде покрај дебелиот газ можеш да си ги наслониш рацете без да му сметаш на сопатникот, кои можеш да ги навалиш без да го зипуваш тој позади тебе и каде даската пред тебе не те удира во стомак кога е спуштена.

Дури и за дупачиве има решение ако налетаат на некоја самохрана баба:

За жал на нашиве екс–ју простори се користат 30 години стари антички пропелерци Dash8 Q400 што имаат тесни седишта како оние во автобус. Згора на тоа и многу брчат и крцкаат и спори се упм.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3415 на: 16 Декември 2014, 22:34:49 pm »
Единствена причина заради која би одел со автобус некаде на подалечно патување е ако таму кога ќе стигнам, возењето би било отежнато (те, снег), па за да не се малтретирам и да не ја мислам колата, би одел со автобус.

па бар ако се гине у провалија некоја да не умреш сам... 50-тина души одеднаш, па горе кај свети петар да пробаш да му киднеш накај рајот... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #3416 на: 17 Декември 2014, 00:47:40 am »

На кој филм си го гледал ова? или ти раскажувале?
Прав господин кој неќе да се замара не се вози со глуости и со денови за да стигне до посакувана дестинација. Го зема шофер од дома до аеродром, лета до дестинација, таму пак го чека шофер на аеродром со лифче "Г–дин Прав Господин" и го носи до хотелот.

Возот од скопје за бар се соединува со овој што доаѓа од београд  и често го гледав тоа.
А тоа што ти го опишуваш е богат човек додека господин е човек кој знае како да живее и ужива иако не е екстра богат. Господин е и човек кој има фичо и со него ќе си отиде во пензионерски да игра шах а не некој кој има мерцедес и ќе отиде у кафана и ќе се наљока како свиња па нема да може да си ја вози сам колата дома.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3417 на: 17 Декември 2014, 01:29:22 am »
Koga vozam po javen pat moram da mislam I za moite a I za postapkite na drugite (poso znaeme kakvi devijantni ppjavi ima vo soobrakajot).
No kako so kazav I ednoto patuvanje (avtobus -kola) I drugoto si imaat I prednosti I maani I na krajot seto toa se sveduva na individualen izbor I moznosti.Ni na kraj pamet ne mi pagja sa ubeduvam nekoj deka ednoto e podobro od drugotk ili obratno, no licno za mene bi gi probal site varijanti dokolku imam moznost, dali deka moe skurceno od vozenje dali da smenam kao demek drugo iskustvi ili dozivuvanje neznam. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #3418 на: 17 Декември 2014, 02:33:04 am »
А тоа што ти го опишуваш е богат човек додека господин е човек кој знае како да живее и ужива иако не е екстра богат.
Дали некој знае да ужива или не знае, тоа не го прави господин. И сељакот си ужива на свој начин и пак е сељак.
Околу приказниве за господинот човек кој патува со воз...Kарта за седење до Бар е 38 евра во еден правец. За зинајмување на купе не ми дадоа информација.
Вагон(0 до 100 тона) за транспорт на стока од Скопје до Косово чини 2800 евра, а од таму до Бар 2500. Плус треба господин–човекот да ги има спремно сите потребни документи (увозно–извозни декларации, товарни листови и слично) за да го транспортира возилото.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #3419 на: 17 Декември 2014, 11:33:42 am »
Тоа Кими изгледа збори кога беше наше море  :D не требаа тогаш извозно увозни декларации ......  ;D