Nekoj patuva za da ja dozivee okolinata niz koja se minuva.
Не гледам која предност ја нуди автобусот во однос на автомобил за доживување на околина. Но затоа автомобилот има цела редица предности. На пример:
можеш да застанеш кога сакаш,
да најдеш паркинг многу поедноставно,
да влезеш во потесни улички и пролази каде со автобус не се влегува,
да поседиш колку сакаш, а не колку слободно време дал шоферот,
кога ќе посакаш да продолжиш со патување не се врзан да причекаш 50 души
Ne sekoj uziva da gleda vo brzinometaror i odgovornosta koja ja nosi volanot.
Не се сите патници во автомобилот врзани со волан и брзинометар. Од друга страна до сега не сум запознал некој кој сака да патува и да доживува околини по пат, а притоа да не е љубител на возење.
Ne se sekogas pari vo prasanje.
Освен економска исплатливост и еколошка свесност(помалку чад по поминат пат од жител), друга предност не можам да согледам. Додуша и тоа со економската исплатливост е дискутабилна. На пример со лимузина на плин одење до Белград и назад со патарини чини околу 70 евра(по 10 евра за патарини по насока и 50 евра за 80 литри плин, по 9 литри/100км потрошувачка). Кога би се возеле 4 души ќе ги чини по 17 евра од човек. Ако одат со дизел горивото ќе ги чини 60 евра(6.5 литри/100км), значи ќе им излезе по 20 евро по чоек. Ако одат со бензин ќе потрошат 80 евра(8 литри/100км) односно по 25 евра од човек.
Со автобус група патници патот ги кошта по 33 евра.
Значи дефинтивно не се исплати со автобус да оди друштво. Се исплати ако одиш сам или сте двајца. Тројца или четворица е поефтино да одат со кола.
Ако се возиш со 40 пички на пример
или евентуално се погодиш со некоја самохрана мајка заедно на седиште 
Опасни ебачишта сте значи, не ми текна на тоа. Демек едвај чекаш да се возиш во автобус за да се изнаебеш...Вака со кола помала шанса е зошто изборот е само 4 пички...
Возот београд-бар редовно си има вагони за автомобили преку лето. Вистинските господа си го товарат автомобилот на вагон си земаат спавача соба и си цепаат на море. Доаѓаат одморени, наспани си го земаат автомобилот и си идат на плажа.
На кој филм си го гледал ова? или ти раскажувале?
Прав господин кој неќе да се замара не се вози со глуости и со денови за да стигне до посакувана дестинација. Го зема шофер од дома до аеродром, лета до дестинација, таму пак го чека шофер на аеродром со лифче "Г–дин Прав Господин" и го носи до хотелот.