Автор Тема: GPS uredi, mapi itn.  (Прочитано 200432 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: GPS uredi, mapi itn.
« Одговори #945 на: 27 Јули 2017, 12:58:35 pm »
Дајте ќеш и све е лесно сегде се стига без проблем, само ќеш да има за шетање.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #946 на: 27 Јули 2017, 13:16:08 pm »
Биди трпелив, само 2 месеци се поминати  ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #947 на: 27 Јули 2017, 14:29:11 pm »
Свободни сме да бъдем индивидуалисти,
а не просто all inclusive туристи.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8870
« Одговори #948 на: 27 Јули 2017, 15:10:19 pm »

Златко изгледа не си користел мапс него апликација.

Јас го имам користено Навигон а исто и мапс за Бугарија и Србија. Од Google до сега подобро нема. Имам и гармин и ги имам и 2те пуштено ама баш нема разлика.

Може да ја промениме и во нашиот случај да ја примениме како:
"Додека не пробам ГПС, мобилнот е најбоља навигација"

Ниту свињата ќе биде лав, ниту мобилниот уред за навигација.

Но, ако тебе ти брка работа Googe Maps, Here, Navigon, iGo.... ок. Среќно.

јас имам Гармин веке 6 години, тек зимава почнав со Google затоа и правам споредба

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #949 на: 27 Јули 2017, 15:26:51 pm »
Моментално користам од последните модели на Гармин со редовно надградување на најнови верзии на софтвер и на мапи и со трафик апдејт. Морам да кажам дека неколку пати ме има гадно зафркнато во големи градови и плус ми се има случено да не може да најде сателит во големи градови и да и треба 3-4 пати повеќе време за рекалкулација на рута од други навигации што имам користено. Да не зборам тоа што има отсапка околу 40-50 метра поточно касни во соопштувањето на информациите откако ќе ја поминеш самата раскрсница дури тогаш ќе ти каже да сфртиш на тоа место. На двојни исклучувања од автопат како што има рецимо во Германија сигнализира да се исклучиш од автопатот на првата клучка и кога ќе стигнеш на вториот дел од клучката не ти сигнализира на која рампа да се престроиш, а нели тоа им е на Гармин селинг поинт во последно време, демек сликовит приказ даваат од самата клучка со се рампи со се знаци. Во шкрипец имам користено и кинеско налик камионско со i go гомно и можам да кажам дека се покажа како посупериорна од гармниот во урбани средини ама си има фалинка во поглед на батерија и на екран.
Зини да ти кажу.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8870
« Одговори #950 на: 27 Јули 2017, 16:11:12 pm »
можно е Гарминот да ти е стар со послаб процесор и затоа и да се кочи. Јас сум го имал истиот проблем. Да купиш нов, нема да биде така тоа е тоа :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #951 на: 27 Јули 2017, 16:22:24 pm »
Јас имам еден антички (Nüvi 40 LM), и се има испонашано исто така, што не е воопшто чудно, сепак е прописно стар уредот. Али со оглед на тоа што го земав за 1500 денари, одлично си ја заврши работата и при преселбата, и у неколку наврати кога патувавме накај Скопје и назад.

Со поновите Гармини или ТомТом, имаш и следење на сообраќај во живо, пренасочување по потреба (судар, застој итн), јасно исцртани ленти за престројување и вртење итн итн.

Не знам чија е фабричката навигација во Инсигнијата, ама ете, да бидам искрен и таа ме поеба со вртење и престројување, пред две недели кога бев во Есен.

Понекогаш користам мобилен (Waze или Google Maps), али знае многу да загрее кога е уштекан кабелот и пуштена навигацијата, па затоа избегавам. Башка, ме иритираат мејлови, вајбери, месинџери и други нотификации кога ми е пуштена навигацијата, па затоа уште поише избегавам да го користам телефонот за тоа.
Малтене редовно користам Гугл Мапс при шетање (пешачење) во поголем град, или кога возам некоја туричка со точак.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #952 на: 27 Јули 2017, 16:37:24 pm »
Абе чинот ќе ви падне ако исклучите мејлови, вајбери, месинџери и други нотификации  ;D

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #953 на: 27 Јули 2017, 17:08:13 pm »
можно е Гарминот да ти е стар со послаб процесор и затоа и да се кочи. Јас сум го имал истиот проблем. Да купиш нов, нема да биде така тоа е тоа :)
Garmin lm66 или 67 не сум сигурен а не е ни битно зашто малтене се исти
Зини да ти кажу.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #954 на: 27 Јули 2017, 20:09:49 pm »
Абе чинот ќе ви падне ако исклучите мејлови, вајбери, месинџери и други нотификации  ;D

Па не планирам пред секое патување да се ебавам со тие глупости, па кога ќе стигнам, да се ебавам со истите глупости, само у обратен смер.
Полесно ми е навигацијата да си биде навигација, а телефонот телефон.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #956 на: 27 Јули 2017, 21:42:50 pm »

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #957 на: 27 Јули 2017, 21:43:36 pm »
Јас си користам телефон без проблем, дали навигатор дали гугл мапс зависи каде возам, до Грција немам проблем, секако ми е изгасен интернетот, известувања нема, инаку навигатор е одлична само треба проверка на рутата понекогаш, брзо ре-рутира, брзо конектира.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #958 на: 27 Јули 2017, 21:44:30 pm »

Изговори за 3 клика :P

Отсутен velestrumf

• Легенда
GPS uredi, mapi itn.
« Одговори #959 на: 27 Јули 2017, 23:26:41 pm »
Не се изговори, туку си кажувам како е најдобро за мене. Не ми прави разлика дали се 3 клика или 30.