Јас не навлегувам толку во цената, з мене лично не е скапо, прескапо е. Нема логика за струја да плаќам колку за мобилни и нет.
Муабетот ми беше дека обично цените не одат мн нагоре, туку добиваш подобри услуги за исти пари. 4Г е брзо, но во денешно време 5Г е брзо. Исто беше и тогаш 3Г беше брзо за тоа време. Таа технологија си чинела тогаш исто колку што чини и 4Г од пред некоја година.
Јас од економски аспект ги гледам работите. 400 денари претплата, за слични работи денес 1000 денари. Извинете ама за 5 години ниту платите се пораснати за 2.5 пати, ниту БДП, ниту аме имале инфлација, ниту девалвација на курсот.
Единствено сме имале 3 оператори можеби помала побарувачка на мобилни услуги (немаше толку достапни паметни телефони)
Регулаторот одобри, спојување, цените отидоа каде што отидоа, не убедуваа дека нема да има поскапување и мислам дека ме сфативте.
Не ми правите споредба со Лајка, зошто Оне, Вип и Т има горе доле слични пазарни удели. Лајка и после 3 год нема ни 2% зошто друг приоритет има у државава за перење пари.
Тука се гледа способноста на државата за работење во интерес на граѓаните.