Автор Тема: што би направиле ако приметите корозија на вашето ново возило? форд фиеста  (Прочитано 30513 пати)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1316
може на маци фордов не е нов,го удриле па го пуштиле пак во продажба како нов,што знаеш
добро другар може ли да ја донесеш кај мене и јас да ја направам таа ебена шипка
мислиш дека некој во мида го боли К*Р за твојата шипка и дека полека и пазливо ќе ја вади шал таблата ќе ја среди шипката и ќе врати се како што било?
се лажеш пријателе,ама ок секој со своето дај боже да си ја завршат работата како што треба,но биди сигурен дека нема да биде така

смичка неможам да те разберам со каква нервоза ги пишуваш твоите коментари,како да лечиш комплекси,нешто си напнат па ова ти е како вентил.
имам чуство како да си против моето право да го истерам проблемот како што сум почнал.имај малку чуство-осет кога ги пишуваш твоите коментари.
ако не ти се свиѓа темава и ако те нервира муабетов те молам не ја читај и не коментирај.

« Последно менување: 09 Февруари 2013, 08:04:10 am maci »
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43650
  • Il Moderatore
Олимпиа моторс три години по ред ја престегнувале, до степен што е разјадено лежиштето од картерот на мојата кола. Последниот "стручњак" беше 18-19 годишно детиште.

Поздрав!

Чисто за инфо, кај мене ова се случи на првиот сервис на стилото. Секако во овластен сервис. Уште (успешно) со силиконче се затнува штопната ;D Инаку, треба само еднаш да се престегне, не три години по ред.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3601
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
iskustvo so porse skopje: u dvor imam kajsija i ona pusta smola... ne sum primetil i kapnalo na krov i go razjade lakot... ja odnesov i bez problem ja resija situacijata. a za Korozija vikaat deka ako kolata ne e prefarbuvana, popravana nema sansi da skape sto i da se desi. (normalno dokolku ne ja izgrebes kolata... ama pa i cudno bi bilo da zargja dokolku ne e slajfuvan limot poso neli imaat zastiti pred farbanje... ali ko so sum videl deka nosat udreni koli pa praveni pa prodavani kako novi nisto ne me cudi...

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6138
ги молам правниците на форумот да искоментираат,банза,дизел.....

Маци, вака - пак ќе ти кажам:

Во право си, милијарда насто. Во било која друга "нормална" држава, овој проблем веќе ќе го заборавеше, при првата поплака во сервис. Во било која друга "нормална" држава и да дојдеше до тужби, судови, спогодби, алтернативни начини на решавање на спорови и сл. веќе ќе беше се средено.

Маката е во други работи на кои сакам најдобронамерно да ти укажам. Одиме со ред:

1. Тие институции незнам стварно колку би ти помогнале. Дај боже да испадне се како што треба.
2. Ако не ти помогнат, како што си во право, а гледам и упорен си, ќе тргнеш по судски пат да го решиш проблемот. Тоа чини, може лесно да се случи и да чини колку НОВ АВТОМОБИЛ. А кога веќе ќе тргнеш, ќе си кажеш "а бе, почнав, сега за малку, ќе терам до крај". Доколку го добиеш спорот, Ми-Да ќе ти плати за се живо, но до тогаш? Не знаеш со сигурност колку ќе трае парницата - може да се влече и години. Плус, адвокати, вештаци, стручни лица, испитувања, па не се појавиле на рочиште - доста компликувано. Сопственикот на Ми-Да е моќен човек, што ако потплати каде што треба да се "подмачка"? Се ти оди во неповрат. Живееме во Македонија, да ти напоменам уште еднаш.
3. Добиваш, си издржал судење (временски, финанскиски и нервно), Ми-Да ти плаќа се, и плус се нафаќа да го отстрани проблемот. Ќе ја расклопат шалт-таблата, и крај - нема склопување. Многу нестручни лица работат во овластениве сервиси, со чест на исклучоци. После пак ќе се жалиш, пак ќе ги тужиш, дека ти ја расклецкале шалт-таблата? Како што ти кажав вчера, не вреди.

Од професионална гледна точка, не би смеел ова да ти го кажувам. Но, реалноста е таа.

Совет - види што ќе испадне со државните организации за заштита на потрошувачи. Ако не бидне ништо, батали.

Да даде господ, да си купиш нова кола додека се трудиш да го решиш овој минорен проблем.

Пак ќе ти кажам - тука сум ако затребам.

Поздрав!

Чисто за инфо, кај мене ова се случи на првиот сервис на стилото. Секако во овластен сервис. Уште (успешно) со силиконче се затнува штопната ;D Инаку, треба само еднаш да се престегне, не три години по ред.

Ова го решив јас со, за нијанса, поширока штопна. Ама, не е тоа во ред.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
маци 11 страни на форумов се коментира за шипката,а ти што правиш седиш дома бркаш адвокати таму што ти ја знам
за што? за шипка која можеш да ја средиш за неполни 100 денари и одвоени 20 минути од твоето време и да си кулираш

ама не,ти сакаш да си го искористиш твоето право и си направиш полошо,јас сум 100% сигурен дека ми-да ќе ти го натепаат немиен на следен сервис,а ти ќе неможеш да направиш ништо околу тоа,или пак ќе одиш и ќе се жалиш негде дека од ми-да ти скршиле пластичен држач на шал табла?

сакав да ти помогнам да го решиме проблемов брзо и безболно,ама ако сакаш да тераш правда слободно терај баш ќе видиме до кај ќе стигнеш,поздрав

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Opel zafira 2.0 125 kw
добро другар може ли да ја донесеш кај мене и јас да ја направам таа ебена шипка
ЗНАЧИ СИТЕ те разбираме дека колата ти е нова и дека и најмало кварче ќе те нервира,секако НОВА е,ама во овие времиња кај што се штеди на се и сешто нормално е ФОРД да штеделе на антикорозивна заштита за шипка под шалтабла

like

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6138
Луѓе, оставете го човекот, како мисли - така нека прави. Гледате во која насока е тргнат, ако можете да му помогнете во таа насока, помогнете му, ако не - не го водете во ВАШАТА насока.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Se e del od t.n. planned obsolence kolegi vozaci. Nema vekje trajni koli kako nekogas.

http://www.youtube.com/watch?v=Agr89PUwdsM

Отсутен maci

• Редовен
маци 11 страни на форумов се коментира за шипката,а ти што правиш седиш дома бркаш адвокати таму што ти ја знам
за што? за шипка која можеш да ја средиш за неполни 100 денари и одвоени 20 минути од твоето време и да си кулираш

ама не,ти сакаш да си го искористиш твоето право и си направиш полошо,јас сум 100% сигурен дека ми-да ќе ти го натепаат немиен на следен сервис,а ти ќе неможеш да направиш ништо околу тоа,или пак ќе одиш и ќе се жалиш негде дека од ми-да ти скршиле пластичен држач на шал табла?

сакав да ти помогнам да го решиме проблемов брзо и безболно,ама ако сакаш да тераш правда слободно терај баш ќе видиме до кај ќе стигнеш,поздрав

мајсторе објасни ми како тоа ти ќе го решиш проблемот за 20 мин?
дали си свесен дека треба да се вади шал таблата за да се дојде до шипката?
нема пристап до неа освен да сликаш со апарат,како што сликав и јас.
дали си сигурен дека ќе можеш да ја исшмирглаш и премачкаш цела шипка од сите страни за 20 мин без да ја вадиш шал таблата?

ако е така еве јавно пишувам се откажувам од сите мои пишани постови,ќе ја избришам темата и те молам среди ја шипката.

кажи кога да дојдам.

форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
Одг: што би направиле ако приметите корози
« Одговори #159 на: 11 Февруари 2013, 00:55:40 am »
jas samo edno nesto ke ti kazam, ZA TIE PARI STO SI JA KUPI FIESTATA NEMA DA NAJDES KOLA NA PLANETAVA STO NEMA KORODIRAN NOSAC NA SALTABLATA...razberi ednostavno e, inzinerite zaklucile deka toa nema potreba da se zastituva BIDEJKI sipkata e vo suv i zatvoren prostor, no poradi toa sto ona e cisto zelezo i izlozena na vozduh normalno ja fakja taa povrsinska korozija...i daj ne go tupete, taa sipka e so debelina na zid 3mm i ti sakas taa da skape, ne tresi gluposti taa cel zivot na otvoreno da ja ostais nema da se osteti.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Маци џабе си го трошиш времето и нервите.

Човек што е стручен и друг човек што има искуство и знаење ти кажува дека немаш никаков проблем на колата и дека е нормално тоа, иако тебе не ти делува така.

На крај и да ти ја средат шипката, повеќе време и нерви ќе потрошиш, отколку што ќе добиеш нешто.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Sekoj sto ke uspee da gi iznervira arogantnie zastapnici na avtomobili, ima moja podrska. Koga pazarev novo voziilo za eden prijatel pred nekolku godini, vo Mida voopsto ne bea zainteresirani da mi prodadat kola, pa konkurentite na Ford toj den se ofajdia. Neznam dali gazdite na salonite znaat kako se raboti vo nivnite saloni/serivis.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Samo za tvoe info Maci ako se skrsi vnatresen del od salt tabla ili parce da si znaes deka SEKOGAS VNATRESNITE DELOVI od enterierot na kolite se VO PATI poskapi od nadvoresnite.

MiDa gi otpisav koga imav lada Niva uste koja ja preku eden poznat od Bitola. Inaku koga bi kupuval nova kola nikogas nema od Skopje da ja kupam. Ako treba ke si ja platam i poskapo ama za inaet na nasive dileri od tuka moi pari nema da vidat. Fala na Gospod sto mozam da si ja registriram vo stranstvo i da si ja vozam vo MK na stranski tabli :)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Бугар, го дрвиш.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен maci

• Редовен
jas samo edno nesto ke ti kazam, ZA TIE PARI STO SI JA KUPI FIESTATA NEMA DA NAJDES KOLA NA PLANETAVA STO NEMA KORODIRAN NOSAC NA SALTABLATA...razberi ednostavno e, inzinerite zaklucile deka toa nema potreba da se zastituva BIDEJKI sipkata e vo suv i zatvoren prostor, no poradi toa sto ona e cisto zelezo i izlozena na vozduh normalno ja fakja taa povrsinska korozija...i daj ne go tupete, taa sipka e so debelina na zid 3mm i ti sakas taa da skape, ne tresi gluposti taa cel zivot na otvoreno da ja ostais nema da se osteti.

уште едно да кажам...

шипката е точно во затворен простор но кога пушташ клима летно и греење зимно време е изложена на кондезација(капки роса=вода).
затоа е повеќе изложена на оксидација.
самите пластични цевки од вентилацијата-климата се наоѓаат околку неа.
затоа пак ќе речам не е на суво место како што си мислите.

форд фиеста 1,4 тдци