Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4554116 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #15240 на: 22 Мај 2017, 12:01:01 pm »
Што се смени пиши овде, може ќе му се најде на некој. На тааинсигниа бензинец ќе сонуваш за 7.5. По моја проценка ќе имаш 14 градска.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #15241 на: 22 Мај 2017, 12:06:29 pm »
Тапа ти се проценкиве брат, 10 максимум со стискање
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #15242 на: 22 Мај 2017, 12:11:12 pm »
Менував поради тоа што сакам да ми биде во топ состојба колата.

- дмф/ламела сет
- ремап егр/дпф blanking
- сите дихтунзи ( картер, издувна грана и нејзино рамнење)
- сите држачи на мотор ( преден, десен, лев, заден )
- семеринзи на радилица
- затворање на клапни на усисна грана ( замастени )
- више не знам што не сменив

И така натаму да не бидам досаден. Многу комплицирани и тешки за одржување мотори, иако трошат малце .. парите дадени за поправка не се во таа висина како дадени за бензин.
Сум љубител на дизел ама полека ми скиснува да бидам најискрен.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #15243 на: 22 Мај 2017, 12:12:56 pm »
И кога ќе ја стигнеш да ја продадеш едвај ќе си ги вратиш парите од поправки само, затоа си го чувам јас дизелот, нема поента за 3000е да го дадам
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен howitz

• Редовен
« Одговори #15244 на: 22 Мај 2017, 12:14:57 pm »
Не се исплати брат, да знаев дека олку ќе дадам за да колата ми биде тип топ, ќе купев 1.6 турбо инсигнија и ќе уживав вака .. иако све ми е средено уште четкиците на анлансерот да ги исчистам :)

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #15245 на: 22 Мај 2017, 12:17:48 pm »
Мене на ред ми е турбото да се репарира уште 350е, иначе и јас ко тебе све и сменив и пак цело време излегуваат работи

Отсутен howitz

• Редовен
« Одговори #15246 на: 22 Мај 2017, 12:21:42 pm »
Јас го проверив кога вадев издувна грана брат, кетриџите беа океј, кај оној Мухамед во Тетово, супер е дечкото.

Али да, кај дизел све искача увек, уште дизни не сменив, а пази .. немаше колата поминато многу километри кога ја купив ( да не помисли некој сум купил кола со 400к) и можеби све не беше за менување ама јас сакам да ми е све тип топ и да ми е спремна за пат.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #15247 на: 22 Мај 2017, 12:53:06 pm »
@howitz  Што кола возиш и со што дизел мотор? Немам видено низ форумот или пак немам запамтено. Стварно многу делови ти се расипале и имаш доста пари дадено за поправки. Незнам во какви услови ја возиш колата но ова е премногу.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен dudin

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 360
« Одговори #15248 на: 22 Мај 2017, 12:54:27 pm »
Е баш ради тоа на @howitz не сакам дизел да земам

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
« Одговори #15249 на: 22 Мај 2017, 12:56:15 pm »
Е баш ради тоа на @howitz не сакам дизел да земам

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Консултирај се со лошко , ќе те убеди ;D ;D ;D
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен howitz

• Редовен
« Одговори #15250 на: 22 Мај 2017, 13:13:26 pm »
@howitz  Што кола возиш и со што дизел мотор? Немам видено низ форумот или пак немам запамтено. Стварно многу делови ти се расипале и имаш доста пари дадено за поправки. Незнам во какви услови ја возиш колата но ова е премногу.

Саше, возам Опел Сигнум 2006 (фејслифт), 1,9 cdti 16v 150 коња, купен е со нешто ситно под 200,000км, возен домаќински и доста сочуван каросериски и на ентериер, мотор ко мотор.

Колата ја возам на отворено и градска, можеби некои од деловите не беа за менување ама ги сменив затоа што сакам да ми колата во топ состојба. Ја чувам и пазам што се вика по сите прописи.
Не знам што да кажам, малер веројатно, сега колата е во топ состојба ( пошто све сменето ) ама мојата состојба е разочарувачка, мислам нема поента дизел освен ако не е нов од салон во премиум класа.
Следна кола би била бензин, турбо бензин.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #15251 на: 22 Мај 2017, 13:52:13 pm »
И кога ќе ја стигнеш да ја продадеш едвај ќе си ги вратиш парите од поправки само, затоа си го чувам јас дизелот, нема поента за 3000е да го дадам

Ја ако сакам да ги вратам парите што ги вложив во средување на 335-та треба да ја дадам 25к а не 18.500 XD

Отсутен howitz

• Редовен
« Одговори #15252 на: 22 Мај 2017, 13:55:11 pm »
Молец, не да ги вратиш него ја цениш поскапо од останатиот крш на пазарот пошто си вложил али купецот не го цени тоа.

На таквите секогаш им викам дека ќе го вратам стариот замаец пред да му ја препишам, пошто сака одма да спушти 400 евра :)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #15253 на: 22 Мај 2017, 14:02:54 pm »
Молец, не да ги вратиш него ја цениш поскапо од останатиот крш на пазарот пошто си вложил али купецот не го цени тоа.

На таквите секогаш им викам дека ќе го вратам стариот замаец пред да му ја препишам, пошто сака одма да спушти 400 евра :)

Вистина е тоа :( али од трговска перспектива продавачот е секогаш во загуба а купувачот во предност, бидејки купецот не мора да ја купи баш таа. Е сега кај нас купецот ќе изеде лопата гомна само да не даде некое евро плус...кое на крај ќе го кошта х3 ама у кладилница ко ќе улета со муабетот: БРАТЧЕ ЈА ЗЕМАВ ЗА БЕСПАРИ...ЧИСТО НОВО...сите ќе ги заебе.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #15254 на: 22 Мај 2017, 14:05:26 pm »
Тапа ти се проценкиве брат, 10 максимум со стискање

На форумов имаме Астра 1.4туро 140. Троши 13. Ти направи проценка сега. Воедно газдата воопшто не е задоволен од снагатана возилото, тромаво.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need