Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Замисли да си кола и да ти вградат плин
Освен емотивни, постојат некои други причини за размислувањево? Еве ја све сум пробал, па пре би возел плинар него дизел.
Небитно и на портен турбаш нема смисла даму закачиш плин. Едно искачување на Велешко со 200 и отиде деклата
Цитат: LosiPatista на 20 Мај 2017, 12:12:48 pm1.3 или 1.9 Ducky?1.3 75 кс, две иљадарки, 600 км во град.
1.3 или 1.9 Ducky?
Цитат: Simo - Carrier159 на 20 Мај 2017, 11:39:30 amЦитат: LosiPatista на 20 Мај 2017, 11:37:44 amНебитно и на портен турбаш нема смисла даму закачиш плин. Едно искачување на Велешко со 200 и отиде деклатаПлин и дизел се за економија. За 200 на велешко, ќе си свичнеш на бензин. Џабе тролаш. Дојдове до предметот на забуна. Плин го бидува за еко возење на ниски вртежи, полуфабрикат кој ти јаде моторот како рак ти уништива и багажники инсталација. Нужно зло и последна опцијаСега, останаа Дизел и Бензин. Прво, покажи ми бензин што ќе има исти перфроманси на Велешко со исто КС? Ќе најдеш неколку и тоа од 2017та кои ќе одат исто како дизел од пред 20 години. И најважното, кој е тој будала што ќе оди 200 на велешко на бензин? Јас сум цело време по патиштата, нема таквонешто како бензинец што оди брзо, само дизел. Некој бензинец ќе направи краток излет до 160-200 со мене и се откажува за 2 минути.
Цитат: LosiPatista на 20 Мај 2017, 11:37:44 amНебитно и на портен турбаш нема смисла даму закачиш плин. Едно искачување на Велешко со 200 и отиде деклатаПлин и дизел се за економија. За 200 на велешко, ќе си свичнеш на бензин. Џабе тролаш.