Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4553270 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #15195 на: 20 Мај 2017, 11:29:55 am »
Јас се надоврзав на ова:

Конкретно за Џулиета 1.4 tb 120 ks, плински уред во плимонт кошта 1200 еу, кој троши паралелно 80% плин,  20% бензин. Јас тоа не би го нарекол алтернативно гориво :)

Добро пратам дискусија, како за од мобилен.

Продолжи надолу да читаш, ќе видиш дека некој нешто утнал. 120кс не е DI мотор, во џулиета DI мотори се 1.4 multiair 170hp, и 1.75 tbi.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #15196 на: 20 Мај 2017, 11:37:44 am »
Небитно и на портен турбаш нема смисла даму закачиш плин. Едно искачување на Велешко со 200 и отиде деклата

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #15197 на: 20 Мај 2017, 11:39:30 am »
Небитно и на портен турбаш нема смисла даму закачиш плин. Едно искачување на Велешко со 200 и отиде деклата
Плин и дизел се за економија. За 200 на велешко, ќе си свичнеш на бензин. Џабе тролаш.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #15198 на: 20 Мај 2017, 11:40:55 am »
Освен емотивни, постојат некои други причини за размислувањево? Еве ја све сум пробал, па пре би возел плинар него дизел.
Јас едино за багажен простор би дизел. Инаку плин си е подеднакво одличен како и дизел.

Отсутен Ducky

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 248
« Одговори #15199 на: 20 Мај 2017, 11:43:16 am »
Конкретно за Џулиета 1.4 tb 120 ks, плински уред во плимонт кошта 1200 еу, кој троши паралелно 80% плин,  20% бензин. Јас тоа не би го нарекол алтернативно гориво :)

Чим планираш на плин да ја тераш ич не ја зимај, барај си дизелче ...
Не зборував за Џулиетата од огласот од фер ауто, башка мислам дека таа е 105 кс. Зборувам за Џулиетата која е кај мене дома од 2014 год, значи изборот одамна е направен. :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #15200 на: 20 Мај 2017, 11:46:07 am »
Плин и дизел се за економија. За 200 на велешко, ќе си свичнеш на бензин. Џабе тролаш.

Дојдове до предметот на забуна. Плин го бидува за еко возење на ниски вртежи, полуфабрикат кој ти јаде моторот како рак ти уништива и багажники инсталација. Нужно зло и последна опција
Сега, останаа Дизел и Бензин. Прво, покажи ми бензин што ќе има исти перфроманси на Велешко со исто КС? Ќе најдеш неколку и тоа од 2017та кои ќе одат исто како дизел од пред 20 години. И најважното, кој е тој будала што ќе оди 200 на велешко на бензин?  Јас сум цело време по патиштата, нема таквонешто како бензинец што оди брзо, само дизел. Некој бензинец ќе направи краток излет до 160-200 со мене и се откажува за 2 минути.

Отсутен Ducky

• Јуниор
  • **
« Одговори #15201 на: 20 Мај 2017, 11:48:13 am »
Не сум мераклија на плин, ама не би било лошо да се преполоват месечните давачки на пример, башка што секогаш постои опција да стиснеш копче ако сакаш фино и квалитетно да се издуваш.
Пред скоро две години земав и пунто дизел демек за жена ми а ја не искачам од него зошто го утепуваме од возење за смешни пари ама неможам сеуште да се навикнам на тоа штракање, се мислам дека некој камион има позади мене, се плашам да не го удрам у рикверц. Цел живот сум со бензинци :)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16755
  • Keep it 100
« Одговори #15202 на: 20 Мај 2017, 11:51:22 am »
Освен емотивни, постојат некои други причини за размислувањево? Еве ја све сум пробал, па пре би возел плинар него дизел.
Јас едино за багажен простор би дизел. Инаку плин си е подеднакво одличен како и дизел.

Плин е дури подобра варијанта од дизел, пошто го немаш тракторскиот звук да те нервира, а возиш поекономично и поеколошки. Е сега намален е багажниот простор, али ти колата ќе ја возиш секој ден, а на одмор дали ќе отидеш 10 пати годишно. Така да треба да се одлучиш дали ти е побитно секој ден да возиш кола што звучи нормално и да носиш помалку багаж кога одиш на одмор или да слушаш кр,кр,кр секој ден ама на одмор да отидеш со еден куфер повеќе.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #15203 на: 20 Мај 2017, 12:09:54 pm »
Не сум мераклија на плин, ама не би било лошо да се преполоват месечните давачки на пример, башка што секогаш постои опција да стиснеш копче ако сакаш фино и квалитетно да се издуваш.
Пред скоро две години земав и пунто дизел демек за жена ми а ја не искачам од него зошто го утепуваме од возење за смешни пари ама неможам сеуште да се навикнам на тоа штракање, се мислам дека некој камион има позади мене, се плашам да не го удрам у рикверц. Цел живот сум со бензинци :)
Тоа е тоа. Кога ќе стаиш плин на тиџетот, ќе го забораите пунтото :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #15204 на: 20 Мај 2017, 12:12:48 pm »
1.3 или 1.9 Ducky?

Отсутен Ducky

• Јуниор
  • **
« Одговори #15205 на: 20 Мај 2017, 12:14:21 pm »
1.3 или 1.9 Ducky?
1.3 75 кс, две иљадарки, 600 км во град.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #15206 на: 20 Мај 2017, 12:18:11 pm »
Лошко со 2000 денари 2000км поминува во град
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #15207 на: 20 Мај 2017, 12:18:58 pm »
1.3 или 1.9 Ducky?
1.3 75 кс, две иљадарки, 600 км во град.
72литри плин, барем 650км со gulietta-та ;)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #15208 на: 20 Мај 2017, 12:23:00 pm »
Лошко со 2000 денари 2000км поминува во град

Точно 869.

Отсутен Ducky

• Јуниор
  • **
« Одговори #15209 на: 20 Мај 2017, 12:27:14 pm »

Разликата е огромна, вака имало месеци кога сум ставал и по 4500 ден.