Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4246934 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #13036 на: 09 Август 2016, 12:17:12 pm »
Зашто побогу би донел факин јарис од оустрелиа и би го возел со волан на десна страна? Па од тука ќе купам јарис ако толку сакам јарис. Колку се трошоци за превозов, префрлање регистрации? Ај да е некој одлтајмер, неокое ауто ама ова...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29806
    • CARclub.mk
« Одговори #13037 на: 09 Август 2016, 12:18:49 pm »
Порано се регистрираа. Веќе неколку години не може, зборено е и на форумов.
Можиш да регистрираш ако му покажиш држављанство од таму и дека е таа твоја кола за твои потреби.

Your argument is invalid!

Еве слика од Јарис од Австралија со наши нови таблици. Башка ако е странски државјанин тогаш мора да е со A9 таблици.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Хм, признавам дека може да грешам. Колку што знам, не може да помине хомологација кај нас.

Зашто побогу би донел факин јарис од аустрелиа и би го возел со волан на десна страна? Па од тука ќе купам јарис ако толку сакам јарис. Колку се трошоци за превозов, префрлање регистрации? Ај да е некој одлтајмер, неокое ауто ама ова...

Многу, многу, многу валидно прашање.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1857
« Одговори #13038 на: 09 Август 2016, 12:37:14 pm »
Зашто побогу би донел факин јарис од оустрелиа и би го возел со волан на десна страна? Па од тука ќе купам јарис ако толку сакам јарис. Колку се трошоци за превозов, префрлање регистрации? Ај да е некој одлтајмер, неокое ауто ама ова...

Претпоставувам мислел дека ние тука уште се возиме со запрежни коли, па кога ке видиме Јарис ќе мислиме дека е вселенски брод.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4586
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #13039 на: 09 Август 2016, 12:41:35 pm »
Конкретно се работи за ова, мој другар сака да најдеме е39 М5-ка во Англија исправна или малку батал/удрена и да ја увезе за да се искористи моторот и мењачот , е сега која е процедура да се донесе ? Дали може на шлеп? И помогнете со ова пост кодовиве никако да ми отвори ....

п.с нема да треба да се царини регистрира итн, ме интересира само како да се донесе во мк , потоа се растура цела кола и се одјавува во Англија како искршена.
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43949
  • Il Moderatore
« Одговори #13041 на: 09 Август 2016, 13:30:07 pm »
Ако не сакаш да се царини, тогаш мора некој да ти ја довезе (со возење да влезе во МК) и да си ги врати таблиците во ГБ. Што е незаконски.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #13042 на: 09 Август 2016, 14:00:41 pm »
Vo Anglija mozes I so mkd pasos Sam da ja kupis I registriras na tvoe ime, no dodeka da ja doneses do MKD imas 2.000 EUR   ttrosoci ako ne I poveke zavisnost funtata kako se dvizi. Ako mislis deka m se poeftini tamu se lazes, dobar primerok poskapo ke go platis, vnimavaj na juznoafricki vozila vrie od NIV I se krs do krs.

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
« Одговори #13044 на: 09 Август 2016, 15:21:01 pm »
Ova mi lici od taksiranite samo prefarbana, I vratena km ...

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 885
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #13045 на: 09 Август 2016, 15:34:23 pm »
Скопската или штипската Шкода? :D

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
« Одговори #13046 на: 09 Август 2016, 16:03:59 pm »
Skopskata, takva drec crvena druga nemam videno niz gradov.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14206
« Одговори #13047 на: 10 Август 2016, 11:56:11 am »
Ако не сакаш да се царини, тогаш мора некој да ти ја довезе (со возење да влезе во МК) и да си ги врати таблиците во ГБ. Што е незаконски.

На шлепер ќе ја качи и мислам дека се пријавува како оштетено возило за делови.

Има некоја финта, не знам. Некој со шпедиција што се занимава треба да знае.

Иначе како прават овие сите што носат стари коли на германски/англиски/француски и какви не таблици што ги гледаме по плацеви.

Сите коли се такви. Сигурно до сеа се ќе беше затворено ако не беше легално.

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
« Одговори #13048 на: 10 Август 2016, 15:46:13 pm »
Tie koli se prodadeni ovde, t.e imaat kupoprodazben dogovor, vneseni se od strana na sopstvenikot so reguliran prestoj vo evropa I ostaveni ovde.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14206
« Одговори #13049 на: 10 Август 2016, 17:46:56 pm »
Tie koli se prodadeni ovde, t.e imaat kupoprodazben dogovor, vneseni se od strana na sopstvenikot so reguliran prestoj vo evropa I ostaveni ovde.

Е? Сите тие коли на плацевите се вака внесени?

Пред 10-тина години знам дека се носеа многу Голф 2-ки од Германија кај нас. Нормално и тогаш не можеше да се увезат.

Голф 2 во 2005-06 година беше 3500 евра. Во Германија беа 300 :)

Овие ги носеа, ги пријавуваа како за делови, што знам...и ги расходоваа и ги продаваа за резервни делови.

Јас купував за Голфот мој еден тон делови што ретко се наоѓаа во тој период.

Пример G80 седишта, најдов два мотори 1.8 16V, дигитална табла, и тоа за багателни цени.

Додуше тогаш немаше Discovery, а не знаеја да отворат email, да знаат колку вредат тие работи.