Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4228088 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #10305 на: 28 Јули 2015, 22:23:07 pm »
Тоа беше поновото Кватропорте.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #10306 на: 28 Јули 2015, 23:02:06 pm »
Na TG epizodata kade vozat Quattroporte, Rapid i Panamera, James May rece deka Maserati za 5 godini prodavaat okolu 1000 primeroci od Quattroporte, dodeka Mercedes za istiot period prodavaat okolu 15.000 S klasi.

Osven zvukot ova e pricina poveke da se odbere Maserati, samo da ne bese so sportska suspenzija.

Ustvari opsto, sportskata suspenzija i mi e teska glupost ako kolata ne ja vadis na staza (track day), a ne pa vo limuzina...but that`s just me.

Јас мислам дека секогаш вреди да се доплати за спортска суспензија. Ако доаѓа стандард, ондак е совршено.
Да ја осетиш колата како што треба.
Најфино е да има 2 мода па да си бираш, некогаш можда ќе сакаш да си крузаш...

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16734
  • Keep it 100
« Одговори #10307 на: 28 Јули 2015, 23:09:29 pm »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #10308 на: 29 Јули 2015, 01:08:16 am »
Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 JTDM Distinctive

Link

Alfa Romeo 159 Sportwagon 2.0 JTDM Sport

Link

Колку би коштало да се донесат тука? Зошто е првата малтене 1000 евра поскапа, а е година дена постара?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17603
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #10309 на: 29 Јули 2015, 01:35:48 am »
Зошѕто продавачот дава 1 година гаранција вклучена во цената. И зошто црна е кожата...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43929
  • Il Moderatore
« Одговори #10310 на: 29 Јули 2015, 01:47:27 am »
И зошто има повеќе опрема.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #10311 на: 29 Јули 2015, 07:03:47 am »

Зошѕто продавачот дава 1 година гаранција вклучена во цената. И зошто црна е кожата...

Не видов за гаранцијата, а мислев дека светлата кожа поише кошта.

И зошто има повеќе опрема.

Као демек споредив, ама изглеа ми промакнало нешо.

А моторите? 1.9 (150 КС) вс. 2.0 (136 КС)? И плус, макар и провизорно, колку би чинело да се донесе некоја од нив?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43929
  • Il Moderatore
« Одговори #10312 на: 29 Јули 2015, 07:39:13 am »
Вториот е понова генерација и поштедлив мотор, со старт/стоп технологија, со потрошња ќе ги исикинеш овие со голфовиве што трошат 4л во град дизел, со газење :D

За трошоците, види на dat.de колкава е вредноста на колата (онаа првата е регистрирана прв пат во 2010, ама е произведена порано, пошто дистинктив опрема нема во 2010 година), па потоа почни да есапиш. Разлика може да ти направи дали ќе обезбедиш ЕУР.1 документ за потекло на воизлото или не.  Ако немаш Еур1, грубо трошоците може да бидат нешто помалку од 30% до регистрација.  Ако имаш документ за ослободување од царина, тогаш нешто помалку од 25% од вредноста на колата. Мене царина мојата кола ми ја процени 11.000е, немав Еур.1 документ и платив давачки од 3.000е. Кога би го имал тој документ, давачките ќе беа околу 2.500-2600 евра.
Тука имаш уште 200-300е трошоци кои не ги есапиш, од типот, увозна декларација, лежарина на терминал, царинска декларација, хомологација и слични бричења на ситно, ама тоа е - кога ќе тргнеш со ќејфот, стискаш зуби и отвараш новчаник :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6861
  • Бенве сие бенве
« Одговори #10313 на: 29 Јули 2015, 09:12:34 am »
Mnogu koli sto se nudat vo slovenija se vneseni od italija, vnimavaj si i na toa.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #10314 на: 29 Јули 2015, 09:17:58 am »

Фала на инфо Симо :)

Mnogu koli sto se nudat vo slovenija se vneseni od italija, vnimavaj si i na toa.

Во пребарувањето штиклирав да е од Словенија, а не увоз, па ваљда не го зезнале приказот на информации, шо знам...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #10315 на: 29 Јули 2015, 09:26:36 am »
Na TG epizodata kade vozat Quattroporte, Rapid i Panamera, James May rece deka Maserati za 5 godini prodavaat okolu 1000 primeroci od Quattroporte, dodeka Mercedes za istiot period prodavaat okolu 15.000 S klasi.

Osven zvukot ova e pricina poveke da se odbere Maserati, samo da ne bese so sportska suspenzija.

Ustvari opsto, sportskata suspenzija i mi e teska glupost ako kolata ne ja vadis na staza (track day), a ne pa vo limuzina...but that`s just me.

Јас мислам дека секогаш вреди да се доплати за спортска суспензија. Ако доаѓа стандард, ондак е совршено.
Да ја осетиш колата како што треба.
Најфино е да има 2 мода па да си бираш, некогаш можда ќе сакаш да си крузаш...

Не постои кола која нуди вистински удобна вожња и вистински спортска вожња..(оавем можеби Мекларен МП12/Ц).
Сите го нудат или првото или второто...а од второто, во real life (надвор од стаза)ги добиваш само минусите и затоа сметам дека е глупост.

Што се однесува до копчињата за сетинзи...
http://jalopnik.com/the-sport-mode-button-is-crap-most-of-the-time-1575888635

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
« Одговори #10316 на: 29 Јули 2015, 09:28:02 am »
....

Веле, да си знаеш дека овие се донесени од Италија/Германија (поверојатно Италија, затоа што е поблиску), исклучиво за продавање во Словенија. Имаат и они давачки за увоз од ЕУ (хомологација, еко такса, итн.)

Разлика во цените меѓу Словенија и Германија се еден резервоар нафта + 8 евра вињета во Австрија. Значи, цолл таблици + осигурување + регистрација+зелен картон, а во Словенија, а во Германија, исто е (не знам дали има и 10 евра разлика во цените, треба да проверам дома).

Провери тука, имаат некакво инфо. http://www.amzs.si/si/936/Izracun_stroskov_registracije.aspx
Ако ти требаат луѓе/врски во словенија, пиши ми, ќе средиме.
Ако ти треба информации за Дојчланд, пиши ми, ќе средиме.   ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
« Одговори #10317 на: 29 Јули 2015, 09:29:42 am »
Во пребарувањето штиклирав да е од Словенија, а не увоз, па ваљда не го зезнале приказот на информации, шо знам...

Ако е од словенско потекло, со задоволство го пишуваат во огласите. Овие две не се, 100%
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #10318 на: 29 Јули 2015, 09:31:14 am »
Ехехееее Луки бееее доминација :D

Фала унапред, ќе видиме како ќе се одвиваат некои работи, па ќе сториме абер благовремено ;)

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1482
« Одговори #10319 на: 29 Јули 2015, 13:44:29 pm »
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1694249 Хонда со 16.000 km , ако не лапнал една нула ;D
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.