Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4230454 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #9315 на: 19 Февруари 2015, 15:55:11 pm »

Дај некој линк каде што може да се провери типот на подвозје кај сите модели на Мерџан?
Ме интересира дали да се откажам од CLS или не?  Или пошто си у залет, објасни за CLS? ;D

Пиши си модел и година, доунлоадирај и читај...

http://www.mbusa.com/mercedes/service_and_parts/maintenance_manuals

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3892
« Одговори #9316 на: 19 Февруари 2015, 20:37:39 pm »
Ме интересира мислење за "Автомаркет Морал" http://www.pazar3.mk/mk/AVTOMORALMARKET
Имаат доста добри парчиња визуелно за примамливи цени. Искуства, муабети итн...?

Поголем дел од колите се составувани од повеќе коли од различни години и различни генерации. Сеуште не ми е јасно дали ги наоѓа такви или он ги склопува тука. Како и да е бегај во што поголем радиус од него.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен dexterche

• Почетник
  • *
  • Пораки: 38
« Одговори #9317 на: 19 Февруари 2015, 22:13:56 pm »
Поголем дел од колите се составувани од повеќе коли од различни години и различни генерации. Сеуште не ми е јасно дали ги наоѓа такви или он ги склопува тука. Како и да е бегај во што поголем радиус од него.

Ова од искуство или муабети?
Можам да видам дека има околу 80 возила со просечна цена од 15-20К што значи дека има истурено преку милион евра. Ти кажува реална ситуација на возилото или одат со муабетот од "баба" е возена?

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #9318 на: 20 Февруари 2015, 01:25:25 am »
Од сликите негови на огласите, појасно неможе да е. Незнам како се интересираш за кола од кај него а незнаеш како треба да изгледа истата внатре, надвор и одпозади.

За пример ја зимаме оваа A5 Facelift
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1909911-Audi-A5-2-7-TDI-Sportback--11

Според негови слики на огласот колата е оваа. Сликите се по редослед напред, назад, внатре.

[/img]http://

Со мало користење на Гугл испаѓа дека колата треба да изгледа вака (Според истиот редослед)

« Последно менување: 20 Февруари 2015, 01:31:13 am Sase_91 »

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #9319 на: 20 Февруари 2015, 02:37:10 am »
шо се разбираш бе ти Саше, колите си се топ "калеми" :D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #9320 на: 20 Февруари 2015, 11:29:54 am »
дур кола не се види во живо неможе да се коментира,различни пазари различни пакети на опрема

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #9321 на: 20 Февруари 2015, 12:05:59 pm »
Без разлика на пазарот и пакетот од опрема задните светла секаде се со иста форма. Исто и за внатрешноста, во Фејслифт верзијата едноставно е различна внатрешноста. Почнувајќи од воланите кој може да бидат само вакви. Неможе ФЛ Верзијата да има ист волан како што има и мојата кола.

Потоа разлика е поклопецот за СД Картички кој што се наоѓа под ЦД шаржерот, кај ФЛ верзијата тој секогаш е во Пиано финиш, кај пре ФЛ не е. Потоа има разлика во регулаторите за климата. На сите ФЛ Верзии со трозонска клима регулаторите за климата се со боја на брусен алуминиум и никако друго, кај пре ФЛ верзиите тие се од црна пластика. Потоа џоистиокот за ММИ исто така е различен, а поприметлива разлика се четритие копчиња до ММИ џоистикот кои кај ФЛ се со Брусен алуминиум финиш, а пред тоа црни. Огромна разлика исто така е и рачката на автоматскиот менувач која што е апла различна кај ФЛ и пред ФЛ Верзиите. Потоа различни се и палките што се зад воланот. Заднине светла се апла различни, кај пре ФЛ верзиите има јасна бела лента на задните штопови, кај ФЛ Верзиите нема. Тркалцата за пуштање и гасење на дувалките за воздух се различни.... Значи постојат многу разлики разлика што врска немаат со  нивото на опрема. Едноставно  некој треба да има многу пари, да е слеп и да ги има добиено париве на Бинго за да му ги дае на Авто Морал при денешниве интернети. Ако фанам да пишувам има уште разлики ама ме мрзи.
« Последно менување: 20 Февруари 2015, 12:16:02 pm Sase_91 »

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1531
« Одговори #9322 на: 20 Февруари 2015, 12:41:20 pm »
Без разлика на пазарот и пакетот од опрема задните светла секаде се со иста форма. Исто и за внатрешноста, во Фејслифт верзијата едноставно е различна внатрешноста. Почнувајќи од воланите кој може да бидат само вакви. Неможе ФЛ Верзијата да има ист волан како што има и мојата кола.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Потоа разлика е поклопецот за СД Картички кој што се наоѓа под ЦД шаржерот, кај ФЛ верзијата тој секогаш е во Пиано финиш, кај пре ФЛ не е. Потоа има разлика во регулаторите за климата. На сите ФЛ Верзии со трозонска клима регулаторите за климата се со боја на брусен алуминиум и никако друго, кај пре ФЛ верзиите тие се од црна пластика. Потоа џоистиокот за ММИ исто така е различен, а поприметлива разлика се четритие копчиња до ММИ џоистикот кои кај ФЛ се со Брусен алуминиум финиш, а пред тоа црни. Огромна разлика исто така е и рачката на автоматскиот менувач која што е апла различна кај ФЛ и пред ФЛ Верзиите. Потоа различни се и палките што се зад воланот. Заднине светла се апла различни, кај пре ФЛ верзиите има јасна бела лента на задните штопови, кај ФЛ Верзиите нема. Тркалцата за пуштање и гасење на дувалките за воздух се различни.... Значи постојат многу разлики разлика што врска немаат со  нивото на опрема. Едноставно  некој треба да има многу пари, да е слеп и да ги има добиено париве на Бинго за да му ги дае на Авто Морал при денешниве интернети. Ако фанам да пишувам има уште разлики ама ме мрзи.
Може по порачка му ги правеле  ;D 8)

Отсутен dexterche

• Почетник
  • *
  • Пораки: 38
« Одговори #9323 на: 20 Февруари 2015, 13:07:21 pm »
Сум го приметил ова и на други А5ки од кај него. Можно е само фаровите да ги сменил со нови а пишува дека е фејслифт. Сака темелен преглед од саглам лимар и малце истражување на историјата од колата.

Ако е калемена нема шанси да е толку перфектно направена. Не ми држи логика што премногу пари вложил за да се коцка со каламени коли, има преку 80 донесено луксузни со добро годиште

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #9324 на: 20 Февруари 2015, 13:19:17 pm »
Јас само ги изнесов мојте забелешки, кој сака да купува од кај него слободно нека зима ако не му смета тоа. Претпоставка ми е дека колата била слупана и има ставено предница од новата за да добијат на повисока цена но незнам што е точно. Само фарови да смениш неможе, мора и крила, хауба и преден браник. Како и да е јас никогаш не би купил ваква кола па и за 30% пониска цена од пзараната да има. Нема што да ја прегледува лимар кога колава не е испадната вака од фабрика. И 20 лимари и механичари да дојдат не ме убедуваат дека е добра колава.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #9325 на: 20 Февруари 2015, 17:27:05 pm »
Ako e ovoj sto se naogja vo Pripor ili kako i da se vikase naselbata od Kisela Voda nagore, ne gi gledaj ni na kompjuter.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #9326 на: 20 Февруари 2015, 19:49:29 pm »
тој е
No turbo, no fun :)

Отсутен racingx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 51
« Одговори #9327 на: 22 Февруари 2015, 23:07:56 pm »
vaka me interesira nekoj ako ima type r civic 2008 2009 toj model za prodazba zainteresiran sum da kupam imam bmw 118 2008 nikogas ne udirano ne uvezeno kupeno od makkar so 112000 km prijdeno neka me kontaktira za zmaena ke se dogovorime pozz

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #9328 на: 23 Февруари 2015, 00:59:29 am »
Ако сакаш, можеш во огласи, во „Купувам“ да си пишеш за ова, па ако има некој заинтересиран, таму полесно ќе те најде, тука може да ти се изгуби постот со тек на време.

Успут, потсетување:
Тука објавувајте линкови до интересни огласи и понуди на користени возила.

Секој линк мора да биде придружен БАРЕМ со моделот на возилото. Најдобро е ако секој линк е придружен со марка, модел, година и цена.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #9329 на: 23 Февруари 2015, 01:59:16 am »
treta srekja
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1503343
passat 1.6tdi facelift 2011
100 000km
za 13700 evra
kolku cini dijagonstika vo vw servis vo skopje?
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020