Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4555757 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #3195 на: 16 Август 2013, 01:16:02 am »
Абе друже ке однесеш на мајстор, и ке ти кажат ако е до толку батал. Ако моторот е редовно одржуван и како што треба и 300к нека има ке нема гајле. Не работата колку има поминато туку колку е одржувана колата.

Фала друже, делумно ми одговори на дилемата. :]
Имам еден роџак, има проодено во канал бидејќи и татко му е мајстор цел живот. Ама во врска со тој дел со километражите нели никогаш не можеш да веруваш...  А, ако едно такво може да "цепа" и над 300k тогаш сум на сигурно со човеков при избор... Единствено ме замараше тоа што автомобил стар 10 години го ценат на 3500-4000 евра (без разлика на километрите) а истиот модел нов е околу 11.000 ако не се лажам...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #3196 на: 16 Август 2013, 08:52:39 am »
А колку сакаш да го ценат? 500 или 9900?

Реално, цената на колата може да зависи од многу работи, и секогаш е подбро да се дадат малку повеќе пари за да се добие посочувана кола, со цел да се намалат потенцијалните главоболки во иднина.

Генерално, секоја кола може да помине и многу повеќе од тие 300.000 км ако е добро и редовно одржувана. Ако роџак сервисер вика дека колата е добра, не се мисли многу-многу, километрите не значат ништо. Лично за мене многу поголема улога играат годините него километражата.

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 694
Seat Leon 1.4 TSI

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3198 на: 16 Август 2013, 11:30:45 am »
Јас мислам дека годиштето и километрите, сами по себе, не значат речиси ништо.

Доколку е домаќински одржувана и експлоатирана, кола стара 20 години може да биде коска. Доколку ја возел ретардиран морон со вишок тестостерон и мањак мозок („не мора бе сега уље да мењам, денешните уља ова она...“), може и за 3 години да ја направи канта за отпад. Башка, не знам дали сте приметиле, ама низ огласите нема НИТУ ЕДНА кола која има повеќе од 200.000 км, особено не од VAG групацијата. Хмммм...

Исто така, доколку некоја кола е возена 100.000 километри на автопат и е редовно сервисирана, тој мотор е штотуку разработен и во прајм форма. Доколку некоја кола е возена 50.000 км исклучиво низ град на релации од 2 или помалку километри, моторот е више мајонез.

Значи, не се фокусирајте толку на годиште и километри. Ако колата ти фаќа око, ја носиш на мајстор да ја прегледа и ако е ок - купуваш. Колку сака нека има км или години.

Отсутен Bushido

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 234
« Одговори #3199 на: 16 Август 2013, 12:21:03 pm »

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 470
« Одговори #3200 на: 16 Август 2013, 13:03:25 pm »
70k km ??? Malo sutra :)
Fiat Grande Punto & Fiat Stilo

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #3201 на: 16 Август 2013, 13:08:38 pm »
Денес се продаде еден дизелаш на 180.000км. Претходно, кога имаше 310.000 никој не се јавуваше на огласот. Никогаш нема да научат.

@Scorpion

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #3202 на: 16 Август 2013, 13:15:13 pm »

Зошто мислиш така?
Мојата 206-ка од 2000-та година има 67 000 км.
Имаме 3 коли дома...
Што е тука мало сутра?
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #3203 на: 16 Август 2013, 13:18:00 pm »
Сале, ти си прв газда, не мешај со некое си "германско виа бугарско" односно непознато по потекло возило.

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
« Одговори #3204 на: 16 Август 2013, 13:41:20 pm »
Neznam kade citav, no prosecna godisna kilometraza vo Germanija e nekade okolu 20-25k km godisno, dodeka kaj nas okolu 10-12k km.

Vtoro neznam koja e logikata nekoj da kupi novo dizel vozilo za da godisno pomine 6200km ???  Dokolku kupuvas kola za vtoro vozilo so koe ne planiras golema kilometrasa logicno e da se kupi benzinec koj e poeftin za odrzuvanje.

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
« Одговори #3205 на: 16 Август 2013, 13:46:47 pm »

Зошто мислиш така?
Мојата 206-ка од 2000-та година има 67 000 км.
Имаме 3 коли дома...
Што е тука мало сутра?

za prenos na kolata na MK tablici davackite se okolu 1.000-1.500Eur. Eve neka kosta 1200eur so zarabotkata na trgovecot sto realno vo prosek e okolu 500eur po vozilo.

Smetas deka za 2.000eur ke najde solidno socuvano vozilo vo BG so 70k km bez da ti bide somnitelno?

Za da imame realna slika za vrednosta na voziloto najdi soodvetno na mobile.de i taa cena zgolemija za okolu 1000eur.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3206 на: 16 Август 2013, 13:47:08 pm »
Dokolku kupuvas kola za vtoro vozilo so koe ne planiras golema kilometrasa logicno e da se kupi benzinec koj e poeftin za odrzuvanje.

и за купување

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #3207 на: 16 Август 2013, 14:44:16 pm »
Реално, цената на колата може да зависи од многу работи, и секогаш е подбро да се дадат малку повеќе пари за да се добие посочувана кола, со цел да се намалат потенцијалните главоболки во иднина.

Зошто нема like копче на форумов? :D
Фала. И ова сакав да го чујам/прочитам.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #3208 на: 16 Август 2013, 15:31:07 pm »
Сале, ти си прв газда, не мешај со некое си "германско виа бугарско" односно непознато по потекло возило.

А бе не сум прв, втор сум, со тоа што колата сам си ја земав и тоа од познат човек...
Е сега тоа нема врска и немора да значи дека не можеш да најдеш возило со малку километри...
Мислам точно е дека е мачка во вреќа поготово од непознат купувач кога се зема, но...
Мене не ми сметаа неколкуте работи што беа поправани, па и покрај тоа што едната беше несаглам направена, но од друга страна знам колку била колата возена...
Женско не внимава многу многу, така да гребаница бла бла бла...има...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
« Одговори #3209 на: 16 Август 2013, 15:42:07 pm »
mislenja za ovoj model na Audi A4? Mislam deka imase problemi so 2.5TDI ako ne se lazam, a 1.9TDI e proverena rabota.

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=896920