Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4557220 пати)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #25620 на: 17 Ноември 2022, 10:10:49 am »
Дечкото што го тера бизнисот порано работеше во Мида, односно конкретно за Волво. Ептен фин човек, ги разбира работите. Баш затоа не се заебава со кршеви него бара исклучиво понови и здрави возила.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
« Одговори #25621 на: 17 Ноември 2022, 11:46:39 am »
Мислам дека работел во Аутото или како беше тоа на Мида, како што рече @zeroSignal . Кога гледав кола лани, свртев на бројчетоа оставено на аутото на еден постар оглас, кола купена од нив па продадена. Ме интересираше дали имаат податоци за колата да ли е лупана бидејќи беше сменет еден фар со комплетно нов, колата веќе беше продадена од нив и се продаваше од девојка.

Испадна ми се јави газдата на ГОлден Карс, неговиот број бил на старите огласи, ама он веќе си работеше со Голден Карс. Дечкото како убаво ми објасни што како да гледам кај половниве, за да приметам дали е лупана, во детали се без воопшто да го прашувам. Ми понуди некои коли од кај него ама беа скапи за буџетот, али од тој разговор стекнав впечаток дека е фер човек.

Отсутен FICOOO

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 265
« Одговори #25622 на: 17 Ноември 2022, 13:13:21 pm »
Јас го знам лично човекот, и трвдам дека не продава кршеви. Исклучиво препродава мкд коли тука купени, претежно старо за ново. На другар му ја продаде колата за 2 дена. Односно другаров не му се замараше со огласи, он му даде солидна цена и му ја купи. После ја огласи и ја продаде за 2 дена :D

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
« Одговори #25623 на: 17 Ноември 2022, 13:35:35 pm »
Еве понуда "добра". Зошто таа пара освен 1.4 бензин шо е 100 коња ваљда, не знам ама цената според мене е и те како добра.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Отсутен timoha

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 79
« Одговори #25624 на: 17 Ноември 2022, 20:19:24 pm »
Јас го знам лично човекот, и трвдам дека не продава кршеви. Исклучиво препродава мкд коли тука купени, претежно старо за ново. На другар му ја продаде колата за 2 дена. Односно другаров не му се замараше со огласи, он му даде солидна цена и му ја купи. После ја огласи и ја продаде за 2 дена :D
И јас му имам продадено возило, меѓутоа ги враќа километражите,барем кај мене на моето возило беше така.

Отсутен krledr

• Почетник
  • *
  • Пораки: 49
« Одговори #25625 на: 17 Ноември 2022, 23:59:29 pm »
Не е се баш толку "бајковито" во таа приказна

Отсутен timoha

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 79
« Одговори #25626 на: 18 Ноември 2022, 06:17:39 am »
Како доказ го чувам разговорот меѓу мене и него, мојот оглас со колку км. И слики и видео од возилото со км. Имав мислење дека барем таа фирма не прави такви дубари, но тоа е тоа…

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 535
« Одговори #25627 на: 18 Ноември 2022, 07:02:34 am »
Не очекувајте од наши продавачи искреност. Покварен народ сме за жал.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
« Одговори #25628 на: 18 Ноември 2022, 07:47:00 am »
Како доказ го чувам разговорот меѓу мене и него, мојот оглас со колку км. И слики и видео од возилото со км. Имав мислење дека барем таа фирма не прави такви дубари, но тоа е тоа…

Колку ја вратил?

Отсутен Tiro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 344
« Одговори #25629 на: 18 Ноември 2022, 08:19:19 am »
Daj slika od razgovorot normalno so skrieni iminja, i osven km sto drugo smeni vo oglasot.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #25630 на: 18 Ноември 2022, 08:34:27 am »
Нема потреба од ставање на разговорот тука човекот проблеми и нервози да си создава. Ако сакаш да видиш како лажат оди во најблискиот плац и запали го продавачот за некоја кола дека многу те бендисува, ќе ја земаш, и слушај го...

Километри можеби вратил до најскора историја наверојатно, чим го фалат овде и не можат мана да му најдат.  ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
« Одговори #25631 на: 18 Ноември 2022, 10:03:56 am »
Од она што гледам Golden, претежно продаваат возила што се тука купени.

Одете си во официјален сервис, ќе ви дадат целосна историја.

Јавете се во осигурителна компанија (или најдете некој брокер што е), ќе видете дали била во некоја тешка сообраќајка.

Башка овие се толку нови возила, што биле најчесто каско покриени така што се било санирано како што треба во официјален сервис, ако нешто им се случило.

Тоа е тоа. Не е научна фантастика.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 787
« Одговори #25632 на: 18 Ноември 2022, 12:04:45 pm »
Од она што гледам Golden, претежно продаваат возила што се тука купени.

Одете си во официјален сервис, ќе ви дадат целосна историја.

Јавете се во осигурителна компанија (или најдете некој брокер што е), ќе видете дали била во некоја тешка сообраќајка.

Башка овие се толку нови возила, што биле најчесто каско покриени така што се било санирано како што треба во официјален сервис, ако нешто им се случило.

Тоа е тоа. Не е научна фантастика.
Супер идеа, но не е баш така во реалноста во нашата чудесна земја.
Пример 1, Форд Мондео, купено во Мк, се јавувам во Мида, и не сакаат да ми дадат сервисна историја.
Им кажувам ВИН, и ми викаат само со согласност на сегашниот сопственик.
Ок поштувам, барем не ме излажаа.

Пример 2, Мазда 3, се јавувам во сервис со Вин, ми кажуваат дека е редовно сервисирано, потврдуваат километража и ми рекоа слободно купувај.
Се запалувам да ја купам, и се јавувам на мајстор да организирам да одиме до Гостивар да ја види на лице место. Му дадов ВИН, и после 2 саати ми се јавува ми кажува колата била во удрена напред и е менувано преден браник и уште нешто. Било тест возило, голем сервис веке правено, многу предвреме... со препорака да си бара, друго возило.

Пример 3, Пежо, половно возило, случајно се најдовме ма муабет двајца заинтересирани да го купиме истото возило, пре-продавачот едни информации на мене, шефот други информации на негов пријател за истата кола.
Секако и различна цена. Пријателот на шефот си вози 3008-ца сега :)

И така.

ЕДИТ, не ми текна да се јавам во Осигурителна, добра идеа.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
« Одговори #25633 на: 18 Ноември 2022, 12:10:45 pm »
Браник менување не мора да значи дека била во тешка сообраќајка. Тоа е благословот на каско. Си ја гребнал, свиткал, си ја потчукнал - одиш и ти заменуваат бесплатно.

Второ, ете со МИДА и да е така. Тој што ти продава нека даде согласност де :)

Ова со Пежо, какви се тие информации? По телефон или на писмено?

Јас кога го купував Пасатот, со газдата во DeLuxe во Куманово си отидов.

Им платив полна сервисна историја, кревање на рампа, предница, задница тестирање на се што е електроника, проверка софтверска на дизни и што ти не.

После ја зедоа колата направија тест возење со двајца техничари, лаптопот со нив.

Дојдоа и ми потврдија дека се е исправно со возилото.

Сервисна историја, 10 страници како менувале сијалички во Германија. Километрите се совпаѓаа.

Му платив на газдата на нотар, чао џаци.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 787
« Одговори #25634 на: 18 Ноември 2022, 13:07:06 pm »
Се согласувам. Слично имаше и една Киа, со сменета врата. Дека било тест возило ме мислеше, но најмногу пошто барав поголема кола.
Пежо-то, на лице место отидов во салон.
« Последно менување: 18 Ноември 2022, 15:47:55 pm draganamon »